Abdi indung sareng kuring asa ngalamun: stratégi ngungkulan

sedih indung indung (Salin)

"Kuring indung sareng kuring asa nyalira." Naha anjeun kantos ngalaman perasaan ieu? Upami kitu, anjeun henteu kedah panik atanapi mikir yén anjeun bakal murag kana déprési. Rarasaan ieu langkung umum, khususna salami taun-taun mimiti kahirupan barudak urang.

Kami terang pisan yén kami ngagaduhan bantosan ti pasangan kami, kulawarga urang, yén perawatan sareng perhatian barudak urang mangrupikeun padamelanana sadayana, nanging, ngabesarkan murangkalih dina tahap awal kahirupan ieu ampir ampir asup ka urang. Ieu mangrupikeun momen nalika seueur pipikiran, mamang sareng di luhur sadayana, perasaan katiisan muncul. Dina "Ibu-ibu Dinten ieu" kami hoyong nawiskeun anjeun sababaraha strategi ngungkulan.

Alesan naha kuring ngarasa ngalamun

awéwé ngalamun ayun-ayunan

Alesan naha anjeun tiasa ngaraos nyalira seueur sareng teu ngagaduhan asal anu sami. Ayeuna, kedah diklarifikasi ti mimiti yén urang henteu ngan ukur nyarioskeun ngeunaan kasedihan postpartum anu kadang tiasa ngakibatkeun déprési. Kami nyarios sacara éksklusif ngeunaan perasaan "katiisan" anu tiasa dirasakan ku indung dina waktos anu ditangtoskeun.

Anu nyababkeun, sareng salaku conto, tiasa janten ieu.

  • Anjeun parantos liren damel, rutinitas anjeun parantos robih sareng anjeun nyéépkeun waktos seueur nyalira di bumi ngurus murangkalih anjeun. Anjeun bahagia, anjeun bogoh ka murangkalih, tapi "anjeun sadar yén anjeun kaleungitan hiji hal."
  • Anjeun gaduh bantosan sareng dukungan pasangan anjeun, tapi anjeun henteu ngaraos lengkep dipikaharti atanapi didukung, aya aspek ngagedékeun orok anu anjeun raoseun nyalira.
  • Anjeun ogé tiasa janten indung anu ngora. Tiasa waé babaturan anjeun teras-terasan hirupna sapertos biasa, momen suka bungah, diajar, kabébasan anu sateuacanna dicirikeun anjeun sareng anu ayeuna, kumaha waé ogé, anjeun moal gaduh deui. Anjeun sadar yén nalika anjeun ngagaduhan tanggung jawab énggal (anu anjeun resep sareng nampi), jalma sanés sigana bakal ngantunkeun anjeun.
  • Kadang-kadang éta ogé tiasa kajantenan éta, ku alesan naon, anjeun nyanghareupan keibuan nyalira. Naha sukarela atanapi henteu, kanyataan ieu kadang ngajantenkeun anjeun ngaraoskeun kakosongan anu teu raoseun.

Dina sadaya aspek ieu, hiji aspék teras jelas: kami henteu kunanaon, kami bahagia sareng murangkalih urang, teu aya karesahan atanapi krisis éksisténsial. Hiji-hijina hal anu kajantenan nyaéta urang ngaraos nyalira, sareng éta perasaan kadang rada frustasi.

Naon anu kedah dilakukeun unggal-unggal kuring ngaraos sepi nalika ngagedékeun murangkalih kuring

awéwé nangkeup orokna

Nyingkahan rutinitas

Nyingkahan rutinitas nalika ngagaduhan murangkalih? Sigana ampir teu mungkin, sabab sakumaha urang parantos terang, sareng utamina Salami sasih mimiti hirup budak, diperyogikeun rutinitas sareng kabiasaan khusus pisan pikeun ngamungkinkeun pamekaran orok anu pas.

Laktasi, reureuh…. Sareng kaayaan ieu biasana henteu seueur robih, kumargi sanaos barudak langkung aktip nalika tumuh, ibu-ibu langkung ti teu kedah nuturkeun rutinitas barudak urang. Éta sababna, nalika urang tunduk kana jadwal ketat ieu anu urang bahkan kedah ngagabung sareng padamelan urang, Urang tungtungna tunduk kana dinten anu sami persis saling.

Naon anu urang tiasa laksanakeun? Catet ieu di handap.

  • Ngagabungkeun kawajiban barudak sareng pasangan anjeun atanapi anggota kulawarga anu sanés upami tiasa.
  • Sadar yén unggal dinten kedah unik sareng khusus, Sareng éta pikeun ieu, anjeun kedah ngalakukeun anu énggal unggal dinten pikeun milari rangsangan sareng kesenangan alit.
  • Milarian jalan-jalan sareng murangkalih anjeun, bijil panonpoé ngagurilep ka anjeun, angkat ka kantin nganggo karinjang, pendak sareng réréncangan anjeun: bersosial.
  • Upami tiasa, anjeun ogé tiasa ngadaptarkeun kursus sareng orok anjeun dimana anjeun tiasa duaan ngaraosan pangalaman éta: aya kelas ngojay pikeun orok, yoga sareng kelas rélaxasi, stimulasi mimiti... Éta kagiatanana pastina seueur pisan pahala.

kasaimbangan émosional dina pasangan

Ngobrol ka batur ngeunaan naon anu anjeun rasakeun

Upami anjeun ngaraos nyalira, ngobrolkeun éta sareng pasangan anjeun. Paling dipikaresep, aya masalah anu ngadasarkeun anu kedah dibahas:

  • Anjeun tiasa janten seueur tanggung jawab sareng ningali yén pasangan anjeun henteu dina tingkat anu sami. Entong ningali éta salaku hal anu négatip, sakapeung, ibu condong ngendalikeun seueur aspek kolot Dina taun-taun awal éta sareng teu dihaja, kolot ditingalkeun dina tempat sékundér kusabab teu yakin.
  • Ngadegkeun dialog anu pas sareng pasangan anjeun. Entong ngantosan anjeunna ngaganggu naon anu kajantenan ka anjeun: perlu netepkeun komunikasi afektif anu nyukupan dimana sadayana kakeunaan. Upami anjeun cicingeun ngeunaan naon anu anjeun rasakeun, anjeun bakal ngumpulkeun hoream sareng sedih, sareng sakedik-sakedik daya upaya tiasa ngakibatkeun urang kana déprési.

Anjeun indung sareng awéwé anu kedah teras-terasan ngamajukeun kamekaran pribadi anjeun

Anjeun indung, prioritas anjeun nyaéta murangkalih anjeun sareng éta mangrupikeun hal anu anjeun parantos jelas. Ayeuna, tong hilap yén anjeun kedah ngurus kamekaran pribadi anjeun, di ditu dimana teras-terasan ngajaga jaga jaga jaga diri, ngahontal impian sareng proyek pangwangunan.

  • Sakapeung, seueur ibu anu mikir yén ku kalahiran anakna kahirupan profesionalna parantos réngsé, atanapi sahenteuna, seueur panto-panto di mana anjeunna ngimpikeun parantos ditutup.
  • Anjeun teu kedah teras-terasan teuing. Anjeun terang yén anjeun bogoh ka putra anjeun, sareng anjeun bakal ngalakukeun sagala rupa pikeun anjeunna, tapi ieu henteu bénten sareng terus tumuh sacara pribadi sareng sacara propésional.
  • Sugan alesan anjeun ngarasa ngalamun sabab anjeun sadar yén hirup anjeun parantos lirén dina sababaraha cara. Entong kagolongkeun kasalahan ieu sareng émut éta Upami anjeun henteu bahagia sareng anjeun henteu raoseun ngeunaan diri anjeun, hésé pisan pikeun anjeun masihan kabagjaan pikeun jalma-jalma di sakuriling anjeun.

Anjeun indung, anjeun parantos ngajantenkeun kalemahan kakuatan anjeun sareng sababaraha hal anu tiasa ngahambat anjeun. Alesan? Alesanna nyaéta sareng bakal janten murangkalih anjeun, aranjeunna pikeun saha waé anu terus maju, pikeun saha pikeun terus tumuh unggal dinten janten bahagia sareng saha anjeun, sareng ngajantenkeun aranjeunna bahagia

  • Perasaan katiisan mangrupikeun hal anu umum di manusa, éta henteu éksklusif anjeun
  • Ngartos yén sadaya ibu parantos ngaraosan perasaan éta: yén nyalira kalayan tanggung jawab kolot. Komo deui, urang sadayana, ibu-ibu atanapi sanés ibu-ibu, lalaki, awéwé, barudak sareng sepuh, berjuang unggal dinten nyanghareupan sensasi ieu.
  • Katiisan anu nganut urang ti jaman ka jaman éta henteu sanés mangrupikeun peringatan, peringatan yén aya hal dina kahirupan urang anu kedah urang nyanghareupan.
  • Kadang-kadang cukup pikeun nyéépkeun sakedik: jalan-jalan, robih rutinitas anjeun, ngobrol sareng ibu-ibu sanésna sareng bagikeun pangalaman éta. Anjeun bakal sadar yén éta mangrupikeun hal anu normal, intina tina kamanusaan nyalira.

konci pikeun ngadidik anak anjeun dina kecerdasan émosional

Nanging, nalika anjeun ngaraos nyalira anjeun ogé tiasa nyandak murangkalih anjeun sareng ngalakukeun anu énggal pikeun anjeun sareng aranjeunna: pasang musik, angkat ka teras teras berjemur, és krim ... Panonpoé naék unggal dinten teras-teras masihan kami alesan pikeun seuri.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.