Mangpaat Terapi Pakasaban di barudak anu ngagaduhan ASD

Poé Terapi Pakasaban Dunya

Organisasi Kaséhatan Dunya (WHO) ngahartikeun Terapi Pakasaban salaku "susunan téknik, metode sareng tindakan anu, ngalangkungan kagiatan anu dilarapkeun pikeun tujuan terapi, nyegah sareng ngajaga kasihatan ... .. sareng tujuan pikeun ngahontal kamerdékaan maksimum, otonomi sareng reintegrasi dina sagala kamungkinan, sapertos padamelan, méntal, fisik sareng sosial ”.

Nyaéta, Terapi Mikrobiologi milarian cara pikeun ngagentoskeun jalmi éta kéngingkeun katerampilan pikeun tiasa fungsina dina daérah anu béda-béda otonom. Jinis propésional ieu tiasa dianggo pikeun barudak anu ngagaduhan sababaraha masalah fisik sareng méntal, sapertos kitu barudak kalayan ASD. Sapertos jalma déwasa anu kakurangan tina sagala rupa panyakit atanapi trauma.

Dinten ayeuna, 27 Oktober, Poé Terapi Pendudukan Dunya dirayakeun. Tanggal anu penting pisan pikeun propésional di cabang kaséhatan ieu, ogé pikeun kulawarga anu unggal dinten ngaraosan sagala kaunggulan tina jenis terapi ieu, boh pikeun barudak boh déwasa. Sanaos mangtaun-taun sesah nunjukkeun nilai Terapi Pakasaban, dinten ayeuna penting pisan dina campur tangan barudak kalayan ASD.

Terapi Pakasaban di barudak anu ngagaduhan ASD

Istilah ASD kalebet kecap Autism Spectrum Disorder, murangkalih anu kaserang sababaraha fitur sareng ciri tina karusuhan ieu, sering sangsara tina tunduh maturasional dugi ka tingkat anu bénten-bénten. Nyaéta, barudak anu gaduh ASD gaduh waktos anu sesah ngahontal tonggong umur, sapertos leumpang, nyarios atanapi ngalatih toilét diantarana waé. Supados murangkalih ieu ngagaduhan kamungkinan mandiri di masa depanna (ieu mangrupikeun hal anu subyektif sabab masing-masing kasus benten pisan sareng tingkat gangguanna béda pisan), aranjeunna damel sareng aranjeunna tina tim multidisiplin.

Dina tim ieu, mangrupikeun ahli terapi Terapi Mikrobiologi. Ngaliwatan sababaraha kagiatan sareng gim, aranjeunna damel sareng barudak sareng tujuan pikeun ngahontal fungsionalitas maksimum. Hal anu penting dina terapi sareng barudak ASD, kumargi aranjeunna kalibet dina kagiatan sadidinten ngalangkungan maén. Kegiatan anu engké, aranjeunna bakal tiasa dilarapkeun dina rupa-rupa kahirupan.

Mangpaat pikeun barudak ASD

Dina kasus intervensi Terapi Pakasaban di murangkalih, tujuanana dina unggal hal nyaéta murangkalih tiasa ngalaksanakeun kagiatanana masing-masing numutkeun umur na. Pikeun ieu, daérah anu béda dianggo:

  1. Kegiatan dasar kahirupan sapopoe: Naha anu aya hubunganana sareng ngurus awak sorangan, sapertos baju baju / baju baju, nyikat huntu, tuang, atanapi kabersihan diri, Diantarana.
  2. Kagiatan Instrumental Kahirupan Sapopoé: Dina blok ieu, kagiatan dilaksanakeun anu ngalengkepan kahirupan barudak di masarakat. Salaku conto, bantosan ngadamel daptar balanja, leumpang anjing atanapi mésér barang-barang alit sorangan, anu masihan aranjeunna otonomi.
  3. Istirahat sareng bobo: Aranjeunna diajar ngalaksanakeun tugas-tugas anu nyiapkeun aranjeunna bobo sareng istirahat anu saé. Penting pisan kumargi seueur murangkalih anu gaduh ASD sering sesah bobo sareng istirahat sapeupeuting.
  4. pendidikan: Éta sadayana jinis kagiatan diperyogikeun pikeun diajar sareng performa na di lingkungan.
  5. sakola: Diajar ka dumuk di tempat anjeun, ngahadiran sareng ngalaksanakeun tugas sorangan numutkeun umurna, ngatur PR, ngadamel PR, jst.
  6. Kaulinan: Éta dumasarkeun kana kagiatan anu nyayogikeun murangkalih kalayan hiburan sareng hiburan.
  7. Luang sareng waktos gratis: Barudak diajar ngalakukeun kagiatan anu henteu wajib, dimana murangkalihna miluan sacara bébas dina kagiatan anu dipikaresep.
  8. Partisipasi sosial: Salah sahiji daérah anu paling penting pikeun digarap ku barudak anu ngagaduhan ASD, kumargi salah sahiji hal anu lemah dina hal ieu nyaéta hubunganana sareng babaturanana.

Pagawean masing-masing daérah ieu sareng barudak ASD ngarahkeun aranjeunna ningkatkeun otonomi. Cara aranjeunna hubunganana sareng sasama na ngamungkinkeun aranjeunna pikeun ngembangkeun kamampuan pikeun maksimal. Kitu ogé ningkatkeun sensitipitas hyper anu aya di sababaraha barudak. Kusabab kitu, padamelan ahli Terapi Pakasaban penting pisan dina bidang pediatrics dina hal ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.