Naha koordinasi mata-mata penting pikeun barudak?

jugar

Salami taun-taun munggaran. Pilarian terang naon éta, naha penting pikeun ngembangkeun sareng kumaha éta tiasa ngabantosan barudak anjeun pikeun berkembang koordinasi sareng kaulinan sareng kagiatan anu saderhana.

Naon koordinasi mata-mata?

Koordinasi mata-panon nyaéta kamampuan ngalakukeun gerakan leungeun bari dibimbing ku panon. Leungeun sareng paningali murangkalih damel babarengan pikeun ngalengkepan tugas. Sakapeung, Tugas ieu kedah dilaksanakeun kalayan gancang sareng akurat, sapertos néwak bola.

Sababaraha conto

Ieu sababaraha conto kaayaan dimana koordinasi mata-mata diperyogikeun pikeun ngalaksanakeun hiji tugas:

  • Orok ngarebut objék.
  • Batting bal dina kaulinan jangkrik
  • Ngaitkeun tali sapatu anjeun
  • Tulis kalimat
  • Sikat rambut
  • Ngadamel sacangkir téh

Naha koordinasi mata-mata penting?

Koordinasi panangan-panon mangrupikeun kaparigelan penting pikeun fungsina dina kahirupan sadidinten anjeun. Tugas saderhana sapertos ngadamel sacangkir téh bakal hésé upami anjeun teu tiasa nunjuk sareng tuang cai ngagolak. Henteu ngan ukur urang peryogi koordinasi panangan-mata pikeun ngalaksanakeun tugas-tugas sapopoé, éta ogé penting pikeun maen olahraga sareng diajar maca sareng nyerat di sakola.

Maca sareng nyerat peryogi katerampilan ngalacak visual anu maju. Otak kedah ngalacak posisi pensil sareng ngendalikeun gerakan panangan sareng ramo. Nalika maca, uteuk sacara visual ngalacak anjeun nalika anjeun ngalih ti kénca ka katuhu sareng ka garis salajengna.

Kumaha anjeun ningkatkeun koordinasi anak anjeun?

Kamekaran koordinasi mata-mata nyaéta prosés anu lumangsung sacara alami nalika barudak maénkeun. Diajar kedah salawasna pikaresepeun. Anjeun tiasa ngadorong murangkalih anjeun ku masihan blok waktos ageung pikeun maén bebas unggal dinten, salian ti ngalibetkeun anak anjeun dina kaulinan sareng kagiatan khusus anu dianggo dina katerampilan ieu.

Penting pikeun kaparigelan ieu dikembangkeun dina umur dini, sabab kaseueuran pembelajaran ieu lumangsung ku umur 4 taun. Ku alatan éta, stimulasi mimiti penting pisan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.