Naon anu kedah dilakukeun upami orok anjeun ngagaduhan cangkéng

orok anu lahir

Tutup Cradle umum pisan pikeun orok anu lahir Sareng sanaos tiasa pisan pikahariwangeun pikeun sepuh, utamina anu mimiti, éta sanés anu serius. Mangrupikeun kaayaan anu kaseueuran orok kasiksa, sareng sanaos sering disebat cap cangkang, nami anu leres nyaéta dermatitis seborrheic murangkalih. Naon anu henteu ngan ukur balukar tina kaleuleuwihan sebum tina kelenjar sebaceous orok.

Karakteristik tina dermatitis seborrheic gampang pisan diperhatoskeun, kumargi jenis kerak dina kulit sirah, dihasilkeun ku timbangan sareng beureum kulit. Sanaos sanés masalah anu serius, ogé inféksi anu tiasa ngarugikeun orok, kanggo anu alit éta tiasa ngaganggu. Sapertos perkawis masalah kulit, flaking téh peurih sareng jengkel.

Janten masalah anu mangaruhan orok anu énggal sareng alit pisan, cap Lawu tiasa nambihan kompleksitas pikeun minggu-minggu mimiti ngarawat orok. Kituna, hayu urang tingali kumaha anjeun tiasa polah upami orok anjeun ngagaduhan cangkang kandung. Sanaos hal anu munggaran anu anjeun kedah lakukeun dina sagala hal, nyaéta konsultasi sareng dokter pediatrik anjeun pikeun mastikeun yén éta ngeunaan éta sanés masalah kulit anu sanés.

Kumaha carana ngubaran cap Lawu orok

Tutup Cradle

Sanaos dermatitis seborrheic orok biasana diberesihan sacara alami, ku nyalira, éta normal pikeun anjeun hoyong nyepetkeun prosés pikeun ngabantosan orok anjeun. Numutkeun ka para ahli, ieu mangrupikeun sababaraha ubar anu tiasa anjeun anggo pikeun nyingkahan cap Lawu tina kulit sirah orok anjeun.

  • Ngumbah sirah orok unggal dinten: Unggal dinten nalika rutin mandi, ngumbah sirah orok anjeun nganggo sampo khusus bayi. Gampang masangkeun kulit sirah pikeun ngamajukeun ngaleupaskeun timbangan. Pastikeun pikeun cabut résidu sabun anu saé pisan, bilasan sirah sapinuhna ku cai bersih.
  • Urut kulit sirah ku jeli minyak bumi cair: Kalayan sajumlah leutik cairan Vaseline, urut sirah orok ku panangan anjeun. Jelly minyak bumi bakalan ngabantosan timbanganana tina kulit sirah sareng bakal langkung gampil dipiceun ku léngkah salajengna.
  • Ngajalankeun sikat lemes dina kulit sirah: Saatos nerapkeun jeli minyak bumi, sikat lembut sirah orok ku sikat énggal. Anjeun tiasa ngalakukeun sababaraha kali sapoé, Tanpa kedah nganggo jeli minyak atanapi minyak bumi unggal waktos.

Upami ragu, langkung saé anjeun konsultasi ka dokter murangkalih anjeun. Kusabab aya produk antijamur khusus anu tiasa dianggo dina kasus anu paling parah. Tapi dina kasus-kasus éta, panggunaan produk farmasi naon waé kedah diawasi ku dokter orok. Sateuacan nganggo produk anu sanés dibandingkeun anu parantos disebatkeun, ngobrol sareng pediatrik anjeun pikeun nganalisis kaayaan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.