Naon Kudu Dikandung Formula Gizi


sareng orok nutrisi anu leres bakal ngagaduhan kamekaran normal, fisik sareng méntal. Ku alatan éta, cara anu aranjeunna tuang kedah dipilih. Organisasi Kaséhatan Dunya sareng Asosiasi Pediatrik Spanyol nyarankeun, sabisa-bisa, ASI tina susu formula.

Tapi dina kasus-kasus di mana nyusu henteu tiasa dilakukeun, ku alesan naon waé, ngagaduhan jaminan lengkep yén rumus ngagaduhan sagala nutrisi anu diperyogikeun ku orok anjeun. Anu moal disayogikeun nyaéta antibodi, anu ngan masing-masing indung tiasa masihan. Kami ayeuna nyaritakeun naon jinis susu formula anu anjeun badé angkat mendakan di pasar sareng nutrisi anu disayogikeun.

Susu formula, alternatif pikeun nyusu

Susu pormula nyaéta a leyuran anu disiapkeun artifisial anu nawiskeun sipat gizi anu sami sareng susu ibu. Salah sahiji mérek anu anjeun bakal mendakan di pasar parantos ngalangkungan kadali kualitas anu ketat. Sadayana ngupayakeun janten anu paling nutrisi sami sareng susu ibu.

Anu mimiti éta bakal janten pediatrik anu bakal mamatahan anjeun ngeunaan jinis susu rumus pikeun orok anjeun. Anjeunna bakal ningali karakteristik orok sareng ningali kabutuhanana. Anjeun panginten kedah ngarobih susu anjeun, sabab henteu sadayana anu nembé lahir atanapi orok ngaréaksikeun dina cara anu sami. Éta ogé bakal gumantung kana naha anjeun nganggona salaku pelengkap susu ibu anjeun atanapi ngagentos 100%.

Nalika milih susu formula, pastikeun yén formula na kalebet protéin, dua zat whey, sareng kasein, karbohidrat, vitamin, asam folat, sareng mineral anu diperyogikeun ku orok. Salian ti gaduh sipat anti-inféksi, antibakteri sareng antivirus.

Jenis susu formula orok

Susu formula ieu nyayogikeun orok sadaya nutrisi. Komposisina diwangun ku karbohidrat penting, lemak sareng protéin. Entong hilap éta didamel ku cai, gula sareng éta, Seuseueurna disiapkeun tina susu sapi utuh atanapi dihuapkeun.

Diantara jinis susu formula orok tiasa diklasifikasikeun, numutkeun komposisi na di:

  • Susu buatan, nyaéta anu didamel tina susu sapi. Seueur nutrisi sareng komponenana tuang anu ditambihan. Éta parantos mekar pisan dina formula na, pikeun ngajantenkeun langkung pencernaan. Éta ngandung langkung zat beusi, anu ngirangan résiko anémia dina orok. Aya ogé susu formula pikeun orok prématur kalayan komposisi kalori langkung luhur
  • nu susu khusus kanggo anu orok kalayan patologi naon waé. Urang nyarioskeun susu hidrolisis sareng hypoallergenic, pikeun orok anu ngagaduhan alergi kana protéin susu sapi. Susu bébas laktosa, gunana nalika Intoleransi samentawis lumangsung saatos épisode gastroenteritis atanapi kusabab asupan antibiotik lisan anu teras-terasan. Aya ibu anu ngagunakeun susu kécap pikeun orok, anu komponén protéinna diekstraksi. Mangpaat pikeun intoleransi laktosa, galaktosémia sareng pikeun kolot anu ngagaduhan kapercayaan anu kuat dina veganisme.

Tips pikeun tetep diémut nalika milih

Dahar botol

Nalika ngeunaan milih susu formula pikeun tuang orok anjeun, anjeun bakal mendakan éta Éta asalna bubuk sareng cairan sanés, anu parantos siap dicandak. Beda utama, salian ti persiapanna, nyaéta harga. Bata biasana satengah liter, lengkep steril sareng tahan antara 24 sareng 48 jam dina kulkas.

Jenis susu ieu, formula, satiates orok langkung kusabab komposisi na kumargi pencernaan na langkung laun. Kusabab kitu, barudak leutik anu disusu botol kedah langkung seueur tuangeun tibatan disusuan. Ieu henteu hartosna yén aranjeunna kirang tuang. Éta ngan ukur peryogi kirang frekuensi.

Susu Formula aranjeunna kaleungitan pasipatanana langkung gampil tibatan anu indung. Susu anu orokna henteu diinum, kedah dialungkeun. Sacara umum, susu formula nyababkeun langkung seueur gas sareng konstipasi. Kotoran orok anu nginum susu gaganti biasana langkung sesah.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.