Naon ari lingkar sirah? Naon éta, diagnosis sareng seueur deui

Kuriling sirah

Sanaos urang teu tiasa masihan data anu khusus, sabab aya sababaraha poin anu kedah diurus, leres nalika urang dilahirkeun urang bakal gaduh ukuran kontur sirah. Ieu bakal ngeunaan 34 séntiméter. Kanyataan yén, sapertos ukuran atanapi beurat orok, sok dipertimbangkeun kusabab pentingna. Naha anjeun terang naon lingkar sirah?

Nyaho sadayana data ieu ngan dina dinten kalahiran bakal sampurna pikeun dokter ngawas kamajuan kamekaran. Sakumaha ogé ngabandingkeun nilai sareng rentang pikeun tiap umur. Hal anu idéal nyaéta nuturkeun kamekaran tapi tanpa aya nilai anu stagnan atanapi urang mendakan diri urang kalayan akselerasi anu saé. Upami anjeun hoyong terang langkung seueur, kami bakal nyarioskeun ka anjeun.

Naon kuriling sirah?

El Sirkuit sirah Éta ukuran anu ngalungkeun nalika ngukur sirah orok tina bagian anu panglegana, nyaéta, luhureun ceuli sareng halis. Ukuran ieu mangrupa bagian tina rutin pediatrician pikeun mastikeun yén orok dina kaayaan tumuwuh sampurna, gumantung kana umur na. Éta dicandak nalika ngalahirkeun teras bulanan dugi ka umur 3 taun. Pangukuran disimpen dina citakan, anu bakal ngabentuk kurva, dimana kisaran normal bakal dianggap, gumantung kana jenis kelamin sareng umur orok. Lamun kurva tumuwuhna kuriling sirah condong balik luar rentang normal, éta bisa jadi gejala tina masalah.

Ukuran sirah di orok

Sabaraha kudu tumuwuh kuriling sirah per bulan?

Bulan mimiti kahirupan, nepi ka 6, penting pisan pikeun kuriling sirah. Lantaran kitu, dina unggal kunjungan ka pediatrician, anjeunna bakal tanggung jawab pikeun ngukur ukuran anu cocog. Perimeter ieu bisa tumuwuh nepi ka 0,5 séntiméter unggal minggu nepi ka orok heubeul 3 bulan.. Ti tilu bulan ka genep tumuwuhna bakal 1 cm per bulan. Sedengkeun ti genep bulan eta nepi ka dua taun, kira-kira, bakal 0,5 tapi pikeun tiap bulan. Nalika aranjeunna ngahontal umur dua taun, pertumbuhan sareng pamekaran maksimal parantos parantos réngsé.

Kumaha lamun orok boga sirah badag?

Leres yén nalika ngukur kuriling sirah henteu aya ukuran khusus pikeun nangtukeun naha éta normal atanapi henteu. Kusabab ieu bakal gumantung kana sababaraha faktor ti umur ka kelamin atawa malah sajarah médis. Janten éta seueur kaayaan anu bakal disebatkeun ku dokter ka anjeun. Ku ieu kami hartosna éta euweuh nilai husus bisa disebutkeun yen aya masalah. Tapi nalika urang perhatikeun yén sirahna langkung ageung, urang nyarioskeun macrocephaly. Tés diagnostik sareng analitis bakal janten anu nangtukeun naha aya atanapi henteu anu disebut tadi.

Masalah nalika kuriling sirah leuwih badag

Kumargi kadang upami sirahna rada ageung meureun kumargi budakna oge gaduh awak anu langkung maju. Ieu kudu ngomong yén salaku aturan umum jalma kalawan kaayaan ieu téh sagemblengna cageur. Tangtu, lamun urang ngobrol ngeunaan hiji otak enlarged, éta bisa jadi alatan ayana cai di jerona atawa tipe séjén alterations nu kudu diajar.

Naon persentil dianggap microcephaly?

Geus kakandungan urang bisa nyaho lamun orok boga microcephaly, berkat ultrasound basajan. Sakapeung, kusabab uteuk henteu mekar sakumaha sakuduna atanapi kusabab lirén tumuwuh dina bayi, urang ningali kumaha sirahna langkung alit. Nalika ukuran persentil kirang ti 3%, teras enya, urang tiasa nyarioskeun masalah. Ogé kudu disebutkeun yen aya salawasna bisa jadi kasalahan pangukuran nalika urang keur kaayaan bayi ti di babies rada heubeul. Ieu mangrupikeun kanyataan anu saé pikeun émut pikeun ngahindarkeun diagnosis awal.

Naha microcephaly muncul? Aya ogé sababaraha alesan naha ieu bisa lumangsung sarta sababaraha di antarana Éta tiasa kakurangan oksigén nalika ngalahirkeun, kelainan genetik, inféksi, jsb. Ieu kudu ngomong yén teu umum pikeun kasus microcephaly lumangsung. Beuki parah kaayaan ieu, langkung seueur masalah tiasa lumangsung dina orok. Sababaraha di antarana bisa jadi masalah dina ucapan, kitu ogé dina leumpang atawa dédéngéan leungitna diantarana. Sakumaha anu parantos kami koméntar, éta sanés hal anu biasa tapi urang kedah terang.

Diagnosis microcephaly sareng macrocephaly

Kami parantos nyebatkeun éta tapi kami hoyong negeskeun yén diagnosis tiasa dilakukeun ku ultrasound sareng sateuacan orok dilahirkeun. Pikeun microcephaly, sanggeus kalahiran, anjeun kudu nuturkeun nepi ka tingali lamun perimeter tumuwuh, lamun henteu, anjeun tiasa ngalakukeun hiji MRI pikeun mariksa lamun aya nanaon nu anomali. Ngeunaan macrocephaly, sanggeus kalahiran ogé hiji MRI bakal test konci salian analytics. Gumantung kana hasil, perlakuan anu paling suksés bakal dipilarian pikeun unggal kasus.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

5 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   FERNANDO PAVA cenahna

    Punten kuring kedah terang kumaha seueur sirahna budak kuring kedah ngukur, anjeunna 31 bulan, nya jangkung 92 CMS sareng beurat 13 KILOS

  2.   Lucy cenahna

    Halo Fernando kumaha damang? Hanjakalna urang henteu ngagaduhan inpormasi éta, sabab kami sanés dokter, tapi kami ngan ukur masihan terang ngeunaan sababaraha topik anu tiasa janten mangpaat pikeun sepuh. Upami anjeun hoyong langkung seueur inpormasi, cita-cita anjeun konsultasi sareng dokter pediatrik putri anjeun.
    Nuhun kana koméntar sareng teras maca MadresHoy.com

    1.    Gonzalo Santillano Cespedes cenahna

      Kumaha upami, ulah ngahesekeun kaayaan dimana anjeun aya tempat pikeun kasihatan, mangga angkat.

  3.   Araceli Balboa Bustamante cenahna

    ´ Abdi hoyong naros naha primal cephalic aya hubunganana sareng kecerdasan atanapi kinerja sakola. Hatur nuhun

  4.   maryi cenahna

    Abdi hoyong terang upami perimeter cephalic orok abdi umur 9 bulan normal, éta 42.5 cm sareng beuratna 18 lbs sareng ukuran 77 cm hatur nuhun