Kamekaran orok umur 6 bulan

Budak awéwé umur 6 bulan mimiti ngorondang

Heboh pisan, orok anjeun parantos 6 bulan! sareng petualangan énggal badé dimimitian dina tahap anyar sareng penting ieu hirupna. Kamajuan psikomotor hiji jalma leutik anjeun ngamungkinkeun anjeunna cicing dina korsi rada lincah atanapi ngabalikkeun sirahna pikeun milarian anjeun. Anjeunna ogé parantos kéngingkeun kakuatan dina leungeun alit na, anu sanggup nahan botol na bahkan angkat panangan kanggo nyungkeun anjeun nyandak.

Anjeunna ayeuna tetep jagjag langkung lami sareng nalika anjeunna ngalakukeun éta, anjeunna langkung sadar kana dunya sakurilingna sareng berinteraksi ku cara anu langkung aktif. Seuri aranjeunna ngabahekeun bumi anjeun, haté anjeun sareng ngajantenkeun anjeun bagja unggal dinten sanaos aya kasusah anu mungkin, kumargi keibuan sanés tempat tidur mawar sabab anjeun parantos parios. Tahap énggal ieu dieusian ku warta anu bakal kami carioskeun di handap.

Nyoco pelengkap

Bubur heula orok

Organisasi Kaséhatan Dunya (WHO) nyarankeun pikeun ngenalkeun tuangeun saatos 6 bulan, sanaos dina sababaraha kasus khusus éta tiasa dimimitian dina 4 bulan. Teu aya aturan umum ngeunaan tuangeun Kalayan ngamimitian, unggal pediatrik bakal masihan anjeun pedoman anu lengkep. Tapi anu paling umum nyaéta mimitian ku buah sareng sayuran anu langkung gampang dicerna, sapertos cau, jus jeruk, zucchini atanapi kentang. Dina tautan kami ngajelaskeun sacara jero kumaha dahar orok jam 6 bulan.

Sababaraha taun ka pengker, hiji-hijina cara anu dikenal nyaéta anu tradisional, nyaéta dumasar kana kadaharan sareng bubur. Sanaos seueur kulawarga neraskeun metoda ieu, anu di sisi séjén éta épéktip pisan sareng henteu meryogikeun waktos tunda orokAyeuna seueur ibu milih metodeu nyapih orok anu dipimpin oray (BLW). Sistem ieu diwangun ku maturan sadayana tuangeun kanggo orok, sanaos henteu sesederhana sigana sareng penting pikeun memperhatoskeun sababaraha faktor kematangan orok.

Dina tautan ieu anjeun bakal mendakan inpormasi anu kapaké dina kadua cara ngenalkeun tuangeun. Janten anjeun tiasa gaduh cekap data nyandak salah sahiji atanapi pilihan sanésna gumantung kana kabutuhan anjeun.

Kamekaran orok umur 6 bulan

Dina genep bulan, orok anjeun parantos tiasa bobo nalika anjeunna ngagolér dina beuteung, angkat awakna ku bantosan pananganna. Ieu bakal nyababkeun anjeun ngorondang dina waktos anu sanés, upami anjeun henteu acan ngamimitian. Sakumaha anjeun parantos terang, unggal orok bénten sareng perlu pikeun ngahargaan jaman masing-masing.

Ayeuna anjeunna gaduh mobilitas pinuh ku suku sareng panangan, janten anjeunna tiasa ngalirkeun objék tina hiji panangan kana panangan anu sanésna atanapi nempatkeun sampéanna dina sungutna. Ngeunaan visi anjeun, sacara umum jam 6 bulan biasana sami sareng jalma déwasaNanging, sakumaha urang sering nyarios, aya pengecualian. Anu biasa nyaéta dina yuswa ieu aranjeunna tiasa nuturkeun objék ku panon, cocooan atanapi objékna anu tiasa narik ati.

Moal lami deui orok anjeun badé ngamimitian sora mimiti na sareng omong kosong, aranjeunna umumna mimiti ngucapkeun kecap anu mirip sareng "ma" atanapi "pa". Ieu pikeun kolot mangrupikeun dorongan anu hébat, sabab orok sigana bakal nyarios "mama" atanapi "papa". Nanging, éta mangrupikeun kecap anu henteu ngandung hartos atanapi hartos pikeun orok, tapi anjeun tiasa teraskeun ngarangsang supados si alit ngembangkeun katerampilan basa.

Kunjungan ka pediatrina

Persentil anak

Dina 6 bulan, tinjauan bakal dilaksanakeun sareng pediatrik anjeun, dimana aranjeunna bakal mariksa aspék sapertos jangkungna sareng beurat anjeun (anu katelah perséntil). Éta ogé waktos pikeun parios visi, pangrungu atanapi kamekaran indrawi. Ieu waktos anu penting pisan pikeun pamekaran budak leutik anjeun sareng penting pikeun anjeun angkat ka kunjungan médis ieu pikeun mastikeun yén sadayana kajadian normal.

Ogé dina kunjungan ieu anjeun bakal nampi sadaya padoman anu diperyogikeun pikeun mimitian ku tuangeun pelengkap. Upami anjeun angkat kana ulasan nganggo inpormasi anu cekap, anjeun tiasa naroskeun ka murangkalih pediatrik anjeun naon waé anu anjeun ngagaduhankeun ngeunaan cara tuang. Sakumaha anu parantos anjeun tingali di awal, pilihan na béda pisan sareng ogé penting pikeun terang pendapat dokter, sanaos kaputusan dina sagala hal kedah dilakukeun ku kolot.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.