Naha perlu motong frenulum lingual ka orok?

Orok nganggo dasi létah

Frenulum lingual mangrupikeun mémbran ipis sareng alit anu ngagabung kana létah kana lalangit. Sababaraha orok dilahirkeun ku mémbran ieu anu pondok teuing sareng ketang, ngabalukarkeun létah teu tiasa ngalakukeun fungsina kalayan leres. Disfungsi ieu disebat Ankyloglossia, anu hartosna yén létah dihijikeun kana bagian handap sungut. Frenulum lingual tiasa nyababkeun masalah nalika nyusu, kumargi orok kasulitan ditempelkeun kana dada ogé.

Sanaos henteu sadayana murangkalih pediatrik langkung resep ngaganggu frenulum, aya perséntase tinggi dokter anu nyarankeun panganteur dina sasih munggaran kahirupan orok. Janten upami anjeun perhatoskeun yén orok anjeun sesah nyusuan, tong ragu ngawartosan murangkalih dokter anjeun. Tiasa ogé pikeun dititénan ku panon taranjang nalika orok ceurik, éta jelas katingali kumaha mémbran meungkeut létah.

Kaputusan pikeun campur tangan dina orok bakal salawasna dugi ka kolot. Dina kaseueuran kasus, masalah ieu bakal dibéréskeun sacara alami saatos sababaraha bulan, tapi ieu sanés masalahna. Kituna, anjeun kedah terang sadayana konsékuansi anu tiasa ngagaduhan frenulum lingual pikeun masa depan anak anjeun.

Konsékuansi tina dasi létah atanapi frénulum lingual

  • Kasesahan tuangeun: Bayi anu ngabéréskeun disfungsi ieu kasusah pikeun nyeuseup anu leres dina dada. Janten tiasa langkung sesah pikeun nyusu nyusu. Salaku tambahan, éta ogé tiasa masalah nalika ngamimitian tuang pelengkap. Orok tiasa ngalaksanakeun gerakan anu anéh ku sungut, éta bakal langkung lami deui didahar bahkan bahkan tiasa nolak tuangeun. Anjeun bahkan mungkin sesah nelen.
  • Masalah biantara: Frenulum lingual nyababkeun létah teu tiasa ngalakukeun fungsina. Salah sahiji fungsina nyaéta biantara. Upami létah teu tiasa gerak, budakna bakal kasusah ngorom. Bahkan tiasa, éta hanjelu kusabab henteu tiasa ngartikeun sora ngabalukarkeun murangkalih mundur sareng nolak nyarios. Nyata ngahambat pamekaran anu pantes.

Orok anjeun henteu hoyong nyarios

  • Salah Ngucapkeun: Pasti anjeun terang saha anu salah nyarios sababaraha foném sapertos erre, ce, la de atanapi ele. Ieu alatan frenulum nyegah létah tina diangkat nuju lalangit.

Kumaha cara motong frenulum?

Campur tangan pikeun ngaleungitkeun dasi basa leres-leres gancang sareng gampang. Nyaeta bedah minor anu henteu meryogikeun rawat inap, henteu aya jahitan. Ahli bedah ngadamel potongan leutik ku gunting steril, tanpa kedah peryogi bius. Anjeun kantun nerapkeun tekanan ku kasa kasa anu samemehna direndem dina leyuran antiseptik supados henteu getihan. Ciduh nyalira bakal bertindak salaku agén penyembuhan sareng saatos sababaraha menit anjeun bakal tiasa nyandak orok sareng nyusuan anjeunna kalayan leres.

Naha perlu ngalakukeun intervénsi?

Sakumaha anu kuring disebatkeun sateuacanna, putusan kedah dicandak ku sepuh, teras-terasan tumut kana rekomendasi murangkalih murangkalih. Normal yén anjeun ngaraos sedih nalika campur sareng orok nalika anjeunna masih kénéh alit. Tapi éta penting pikeun anjeun ngahargaan akibat anu tiasa muncul dina jangka pondok sareng sedeng. Kalayan potongan leutik gancang pisan sareng boro nyeri, anjeun tiasa nyingkahan kajahatan anu langkung ageung.

Pikirkeun yén frenulum henteu ngan ukur mangaruhan dahar anak anjeun, panginten anu tiasa direngsekeun ku botol sareng kasabaran. Tapi masalah dina pidato langkung hésé dibéréskeun. Nalika putra atanapi putri anjeun langkung sepuh, ngaliwat operasi tiasa langkung traumatis, sanaos mangrupikeun panganteur minor. Tibatan, nalika orok aranjeunna henteu kedah ngalangkungan kanyeri tina terang naon anu bakal kajadian. Aranjeunna moal ngagaduhan momen éta dina mémori aranjeunna, janten moal janten traumatis.

Orok nangis ka dokter

Sabalikna, sumping di sakola sareng berinteraksi sareng murangkalih anu sanés nalika nuju sesah pidato, éta tiasa nyababkeun masalah dina harga diri budak anjeun. Kusabab kitu, upami anjeun perhatoskeun yén orok anjeun ngagaduhan frenulum caket kana tungtung létah, diskusikeun sareng pediatrik anjeun supados babarengan tiasa nyandak kaputusan anu pangsaéna. Sok pikeun kapentingan budak leutik.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.