Konsékuansi déprési budak leutik

déprési budak leutik

Déprési mangrupikeun panyakit tiiseun anu nyerang boh barudak boh déwasa. Éta a Nganonaktifkeun gangguan haté pikeun anu gaduhna, sareng éta mangaruhan tingkat émosional, fisik, kognitif, tingkah laku sareng somatik. Barudak rentan pisan ngagaduhanna kumargi aranjeunna henteu ngagaduhan sumber daya anu diperyogikeun pikeun ngatur émosi nyalira. Hayu urang tingali naon na balukarna déprési budak leutik.

Gejala déprési budak leutik

Sakumaha anu parantos urang tingali di luhur, barudak ogé kaserang déprési sapertos déwasa, sanaos aya sababaraha bédana. Saha perkiraan éta sakitar 3% penduduk anak kaserang déprési, hasilna rada hariwang.

artikel Tanda déprési dina murangkalihs kami ngawangkong ngeunaan tanda yén putra urang tiasa gaduh déprési. Anjeun kedah perhatoskeun kana gejala sareng tanda ieu pikeun méréskeun masalah éta gancang-gancang sareng candak ka profesional. Gejala anu paling umum biasana iritasi, ditarikna sosial, masalah bobo sareng tuang, konsentrasi kirang, kaleungitan minat… Gumantung kana umur, gejalana bakal langkung éksternal (langkung alit langkung éksternal) atanapi langkung internal (langkung has tina nonoman).

Naon sababna déprési budak leutik?

Panyababna henteu tiasa ditugaskeun kana variabel khusus. Éta bakal janten gabungan tina sababaraha variabel jalma anu nyababkeun karusuhan ieu. Masalah kaséhatan, hubungan kulawarga, perasaan teu dipikacinta, kolot perfeksionis, jaman baheula anu traumatis, riwayat kulawarga, premanisme ...

Déprési ngagaduhan a beban genetik hébat, sareng sababaraha sipat pribadi sapertos introversi tiasa négatip hubunganana sareng déprési. Barudak jalma anu depresi diperkirakeun 3 dugi 6 kali langkung kamungkinan janten panyakit anu sami.

Su kurang sumberdaya Éta ogé tiasa mempermudah ngembangkeun déprési ku henteu terang kumaha nganyatakeun atanapi ngatur émosi nyalira. Barudak ngora, beuki mangaruhan lingkungan kulawarga, sareng ti umur 6 kaayaan anu dialaman di sakola sareng babaturan bakal asup.

balukarna déprési budak leutik

Konsékuansi déprési budak leutik

Konsékuansi déprési budak leutik mangaruhan sagala rupa kahirupan anjeun. Hayu urang tingali naon akibat utama:

  • Aranjeunna utamina bakal dititénan dina a turunna peunteun anu cukup. Éta tiasa nyababkeun gagal sakola.
  • aranjeunna gaduh masalah dina hubungan sosial anjeunAranjeunna milarian kapencil sareng kirang hubungan sareng batur. Aranjeunna langkung resep nyalira.
  • Masalah fisik. Masalah pencernaan, nyeri sirah, alergi, masalah peujit, inféksi, ... tiasa berkembang.
  • Gangguan tingkah laku. Anjeun tiasa ngagaduhan kalakuan anu langkung tunduh, sedih, keuna, marahmay, atanapi réaksi anu teu biasa.
  • Harga diri. Konsép mandiri dirobah ku déprési ku perasaan teu pati berharga, kaleungitan kapercayaan diri, perasaan teu berdaya, sia, ...
  • Teu karuhan. Aranjeunna henteu hoyong ngalakukeun nanaon, ogé teu hoyong kagiatan anu sateuacanna ngamotivasi sareng resep aranjeunna.
  • Kacapean. Aranjeunna teu ngagaduhan kakuatan atanapi énergi, sareng aranjeunna ngaraos capé sareng teu tiasa ngalaksanakeun kagiatan sadidinten sapertos anu tiheula.
  • Kasusah nyandak kaputusan. Aranjeunna henteu tiasa nyandak kaputusan di nagara aranjeunna.
  • maehan maneh. Anu tiasa langsung, nalika jalma éta mutuskeun pikeun ngeureunkeun hirupna atanapi henteu langsung, ngalangkungan kalakuan anu picilakaeun. Éta henteu sering pisan di handapeun umur 14 taun, tapi aya sababaraha kasus depresi parah. Visi torowongan maranéhna pikeun kanyataan nyegah aranjeunna ningali cahaya sareng aranjeunna ngagaduhan pikiran pikeun kaluar tina jalan.

conclusions

Kolot kudu perhatoskeun tanda-tandana tiasa ngaidentipikasi hiji déprési mungkin gancang-gancang. Milarian bantosan propésional pikeun verifikasi diagnosis ieu sareng masihan anjeun pakakas anu anjeun peryogikeun pikeun kaluar tina déprési.

Dina tulisan: ' Naon anu anjeun tiasa lakukeun di bumi pikeun ngabantosan murangkalih anjeun depresi', kami masihan anjeun sababaraha tip pikeun terang kumaha polahna upami anak anjeun ngalaman déprési. Déprési henteu ngan ukur diraih ku anu ngagaduhan tapi ogé ku lingkungan anu paling caket, janten inpormasi ngeunaan panyakit sareng kumaha ngubaranana tiasa ngabantosan urang sadayana.

Kusabab émut ... upami masalahna dipikaterang, solusina tiasa dipendakan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.