Postpartum: bantalan, tampon, cangkir haid?

 

alat

Saatos nganteurkeun urang ngagaduhan perdarahan anu bakal awét sababaraha minggu. Inténsitasna moal sami sapanjang "karantina" sareng urang bakal naroskeun ka diri urang mana kamungkinan anu pangsaéna; Kop haid, tampon, pad?

Ngomprés

Kuring yakin kuring moal mendakan nanaon upami kuring nyebatkeun yén éta kamungkinan alat panglobana dipaké pikeun ngumpulkeun aliran haid. Aya sarébu bentuk sareng bahan sareng dina taun-taun ayeuna aranjeunna parantos mekar tina janten "anduk" tanpa caket sareng anu dialihkeun kana komprés "pikahareupeun" anu henteu ngalih, atanapi nembus, henteu kéngingkeun bau anu goréng sareng ngagaduhan kapasitas anu ningkat. nyerep.

Masalahna nyaéta pikeun ngahontal ieu, prosés tina ngabodasan sareng tambihan zat deodorants anu tiasa nyababkeun alergi sareng réaksi kulit.

Di sisi anu sanésna, ku nahan uap ngarobih flora tina aurat sareng heunceut, anu tiasa nyababkeun inféksi kapang.

Saatos nganteurkeun kulit perineum parantos sangsara parobahan penting pisan, dina hiji sisi éta parantos dilebarkeun pikeun ngéngingkeun sirah orok, di sisi anu sanés anjeun tiasa ngagaduhan sababaraha titik, sadayana ieu dibarengan ku robahan penting tina baktéri baktéri ngajantenkeun kimia anu ditambihan kana kompres ieu sering disababkeun réaksi sareng ngarareunah. Anjeun ogé kedah tumut memperhatoskeun yén perdarahan sanés janten normal tina haid anjeun, anjeun bakal ngaluarkeun getih sababaraha minggu sareng ku kompres anu henteu ngesang ampir pasti tersirat inféksi jamur. Janten komprési ieu aranjeunna henteu cocog pikeun postpartum.

 

Tampons

Naha saur anjeun yén tampon mangrupikeun penemuan abad ka-XNUMX? Tétéla henteu, prototipe anu mimiti dikenal nimukeun ku Hippocrates sakitar 500 SM. Engké tampon parantos dianggo dina sadaya budaya, ti Mesir dugi ka Roma atanapi Jepang. Dina unggal budaya a bahan anu béda sareng éta dipaké salami sajarah. Sanaos dina satengah mimiti abad ka-2 aranjeunna dianggap "teu cocog" nalika Perang Dunya II, éta populér pisan sareng digunakeun. Ti satengah kadua abad ka dua puluh aranjeunna parantos sampurna dugi ka ayeuna, anu diwangun ku inti anu dikomprés tina Bahan nyerep katutupan ku bolong.

Pikeun panempatan anu pas, aranjeunna kedah ditempatkeun di fundus tina heunceut, nyerep aliran sareng ngabareuhan nalika aranjeunna soak. Maranéhanana bisa garing témbok heunceut sareng ngaruksak aranjeunna nalika dipiceun, aranjeunna nahan kelembaban sareng tiasa nyababkeun parobahan flora heunceut. Kanggo sadayana henteu cocog pikeun postpartum, upami urang ngagaduhan jahitan, panempatanana bakal nyeri, salian ti tiasa ngarusak jahitan, tapi upami urang henteu aya jahitan, éta henteu cekap sabab nyababkeun kagaringan dina témbok heunceut, parantos rusak ku ngalahirkeun, anu tiasa nyababkeun lacerations, salaku tambahan aranjeunna nahan aliran sareng serviks urang moal ditutup, anu tiasa nyababkeun inféksi.

 

 

cuping kares

Cangkir manstruasi

Kop haid nyaéta a bel saeutik anu dilebetkeun kana heunceut pikeun ngumpulkeun aliran haid. Beda sareng tampon atanapi bantalan, cangkir haid henteu nyerep kaluarna, tapi kumpulkeun kana cangkir dugi ka dikaluarkeun tina heunceut sareng cairanana dikaluarkeun. Éta tina silikon bedah aranjeunna henteu porous, nyerep atanapi serat, Janten aranjeunna henteu ngorehan atanapi garingkeun témbok heunceut, tiasa dianggo naon waé jumlah aliranna, aranjeunna henteu raoseun pikeun sasari salami dinten-dinten terakhir tina haid atanapi nyésakeun tilas serat.
Es bisa maké deui sareng éta tiasa lami sakitar 10 taun upami diurus kalayan saé.
Bener henteu sapertos penemuan anyar, aranjeunna parantos aya ti mimiti abad ka-1930. Ku taun XNUMX aranjeunna parantos didamel sareng sanaos dugi ka ayeuna éta henteu seueur dianggo atanapi dikenal dibandingkeun sareng tampon sareng bantalan, dina taun-taun ayeuna panggunaan na parantos ningkat berkat Kecap tina sungut diantara awéwé.
Pendapat para spesialis ngeunaan piala biasana positip, sanaos ku sababaraha "buts": Sacara umum sigana nyukupan pikeun sadaya awéwé, sanaos henteu aya konsensus dina kamungkinan panggunaanana pikeun budak awéwé. Aya 3 ukuran (P, M, G) sareng tiasa dipilih dina sababaraha warna.
Éta tiasa janten rada hésé pikeun nempatkeun cangkir kalayan leres dina mimitina, sareng bahkan tiasa ngalih upami ieu henteu leres dilakukeun. tapi sakali ogé disimpen éta bakal tetep tetep. Aya kamungkinan vakum anu bakal nyegah tina dihapus upami anjeun henteu terang kumaha ngalaksanakeunana.
Kadang-kadang sesah pikeun milih ukuranana ogé sareng kami henteu tiasa milih éta anu munggaran nalika urang kedah mésér gelas kadua ukuran anu sanés.

Kapasitasna sakitar 30 ml, aranjeunna kedah dikosongkeun kirang sering anu anjeun kedah ngarobih tampon atanapi bantalan, tah aranjeunna tiasa cicing nepi ka 12 jam (sanaos disarankeun teu ngagaduhan langkung ti 10) tanpa kedah dikosongkeun.
Éta henteu ngandung pemutihan, pemutihan, deodorant atanapi nyerep gel na henteu nyababkeun alergi.
Sakali diajar panggunaan na disimpen gampang pisan sareng dipiceun sakumaha gampangna, sabab disimpen dina bagian handap heunceut sareng éta diaksés ku ramo anu "ngarusak kakosongan".
Éta ogé tiasa ditingalkeun sapeupeuting, upami éta ditempatkeun ogé moal bocor. Cangkir nutup sacara hémat heunceut, moal cairan atanapi bau teu tiasa kaluar.

Sanaos gaduh seueur kaunggulan henteu disarankeun pikeun nganggo éta pikeun ngumpulkeun perdarahan saatos dikintunkeun kusabab cervix henteu ditutup sareng lebetkeun alat naon waé kana heunceut nambahan résiko tina inféksi serius.

 

Saran kuring

Abdi nyarankeun ngagunakeun postpartum kapas atanapi bantalan sélulosa. Éta serat alami, éta biasana henteu ngagaduhan pemutih atanapi deodorant atanapi plastik anu nyegah peluh. Éta biasana dijual di apoték, sanaos akhir-akhir ieu anjeun ogé tiasa mendakannana permukaan gedé, sayogi dina ukuran anu bénten-bénten, janten anjeun tiasa milih anu paling cocog pikeun kabutuhan anjeun numutkeun momen postpartum anu anjeun pasihan, sanaos umumna aranjeunna langkung kandel tibatan anu normal sareng henteu ngagaduhan sistem anu ngalereskeun baju jero.

Kumaha waé ogé gentoskeun bantalan sering pisan sareng henteu nganggo krim, disinféktan atanapi salep anu henteu disarankeun ku dokter atanapi bidan. Entong "douche", éta bakal cekap ngumbah alat kelamin sakali atanapi paling dua kali sapoé nganggo sabun. Ph nétral.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Macarena cenahna

    Tulisan Nati anu pikaresepeun pisan, kuring henteu terang yén panggunaan tampon dugi ka lami :), hatur nuhun pikeun ngajelaskeunana.

    Anjeun kedah leres pisan ngajelaskeun yén nalika ngadamel bantalan, ngabodaskeun sareng zat sanésna ditambih, éta mangrupikeun résiko anu urang henteu kedah malire. Pisan panasaran! Tanpa terang yén éta mangrupikeun pilihan anu pangsaéna, saatos ngalahirkeun murangkalih kuring nganggo kompres katun, ayeuna damel aranjeunna nyaman pisan sareng ukuran anu saé supados henteu ngaganggu, aranjeunna ogé nyerep pisan

    Salam.

    1.    Nati garcia cenahna

      Nuhun Macarena. Kuring ogé kaget ku tampon kuno, nalika kuring mimiti nyiapkeun tulisan sareng milari inpormasi sigana kuring heran pisan, karuhun modéren naon urang !! Kanggo sésana, kuring tiasa nyaritakeun yén komprési normal dina postpartum nyababkeun réaksi lokal anu luar biasa ... Kuring kantos nyarankeun anu didamel tina katun atanapi selulosa sareng kaleresan éta jalanna saé pisan.
      nangkeup a