Barudak jeung olahraga

Barudak jeung olahraga

Olahraga penting dina sagala tahapan kahirupan, khususna di budak leutik. Hal ieu kabuktian yén prakték latihan fisik mantuan dina ngembangkeun fisik, kognitif, emosi jeung sosialsabab mantuan aranjeunna pikeun ngahubungkeun jeung sasama maranéhanana. Dina umur nalika murangkalih langkung seueur waktos di bumi maén sareng alat sélulér, penting pikeun ngabantosan aranjeunna ngalih sareng mendakan mangpaat olahraga.

Cara anu pangsaéna pikeun ngalakukeun ieu nyaéta ku conto. Manggihan kagiatan outdoor dimana kulawarga bisa boga fun kali exercising. Kusabab cara ieu, sajaba nyorong barudak pindah, Anjeun bisa nyieun moments kualitas hébat salaku kulawarga. Hal anu undoubtedly penting dina jaman ieu nalika beuki saeutik waktu keur luang kulawarga.

Mangpaat olahraga pikeun barudak

Sacara umum, barudak anu latihan olahraga aranjeunna rutin tumuwuh healthier, nu happier, sarta kinerja hadé di sakola. Teu heran, saprak olahraga ngabogaan loba mangpaat developmental tina pangleutikna. Ieu sababaraha mangpaat olahraga pikeun barudak.

  • Aaranjeunna diajar nuturkeun aturan kaulinan, nu bisa dilarapkeun ka loba aspék séjén kahirupan.
  • Istirahat hadésabab exercising mantuan aranjeunna bersantai jeung bobo hadé peuting.
  • Aranjeunna acquire kaahlian sosial. Olahraga tim ngamungkinkeun aranjeunna papanggih barudak séjén, diajar sareng aranjeunna sareng ti aranjeunna, salian ti tiasa ngajarkeun naon anu aranjeunna diajar. Pamustunganana, budak diajar ngahubungkeun dina lingkungan anu séhat.
  • Aranjeunna ningkatkeun kaahlian motor maranéhanana. Barudak anu maén olah raga ngagaduhan kamampuan motorik anu langkung saé. Salaku tambahan, otot anjeun langkung séhat sareng langkung kuat sareng sikep awak anjeun ningkat.
  • Hindarkeun gaya hirup sedentary. Salah sahiji pandémik panggedéna di dunya sareng anu paling pikasieuneun nyaéta gaya hirup sedentary di murangkalih. Cara hirup anu ngakibatkeun obesitas sareng sagala jinis panyakit. Barudak anu tumuwuh nepi aktip boga kurang kamungkinan obesitas dina sawawa.
  • Ningkatkeun harga diri anjeun. Seueur murangkalih gaduh harga diri anu rendah sareng kurangna harga diri kusabab kamekaran sareng parobahan fisik anu disababkeun. Maén olahraga mantuan aranjeunna kasampak hadé, ngarasa leuwih wareg jeung boga visi hadé ngeunaan diri.
  • Wangunan kapasitas Sapertos koordinasi, éta ningkatkeun kasaimbangan, konsentrasi sareng persépsi spasial.
  • Aranjeunna acquire kabiasaan gaya hirup cageur. Barudak anu dewasa maén olahraga langkung séhat, boh fisik sareng émosional. Aranjeunna langkung sadar kana awakna sorangan sareng diajar ngurus éta, ngahindarkeun kabiasaan goréng anu tiasa ngabahayakeun kaséhatan.

Kumaha milih olahraga anu pangsaéna pikeun barudak

Pikeun murangkalih ngagaduhan kabiasaan olahraga, aranjeunna kedah ngamotivasi kana éta, sapertos saha waé. Teu aya anu gairah pikeun ngalakukeun hiji hal anu aranjeunna henteu resep sareng ieu anu kahartos ku murangkalih ku kawajiban sareng nampik heula. Nanging, upami anjeun ngantepkeun aranjeunna mendakan sagala jinis olahraga, aranjeunna tiasa milih naon anu aranjeunna paling resep sareng bakal langkung ngamotivasi pikeun ngalaksanakeunana rutin.

Olahraga naon waé anu séhat pikeun murangkalih, tapi olahraga tim anu paling nguntungkeun pikeun murangkalih anu ngagaduhan masalah sosial. Aya seueur pilihan sareng langkung saé ngantepkeun aranjeunna milih naon maranéhna rék ngalakukeun. Anjeun tiasa nyobian maén bal, baskét, kelas ténis atanapi ngalih ka olahraga cai pikeun peminat unsur cair.

Hal pangpentingna nyaéta yén barudak tumuwuh nepi ka kabiasaan latihan alus, yén maranéhna jadi akrab jeung olahraga ti umur ngora. Kusabab olah raga mangrupikeun kaséhatan sareng dina kasus murangkalih penting pisan pikeun pangembangan fisik sareng émosional anu leres. Tong hilap yén di bumi anjeun ogé tiasa resep olahraga sareng murangkalih anjeun, sabab olahraga kulawarga langkung pikaresepeun. Pilarian pidéo yoga pikeun ngalakukeun sareng murangkalih, kelas tari atawa latihan dipandu pikeun ngalakukeun salaku kulawarga. Pasti anjeun bakal nyéépkeun waktos anu saé babarengan pikeun olahraga sareng ngurus kaséhatan anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)