Naon cotyledons tina plasénta, sabaraha aya?

Dinten ieu kami hoyong ngobrol sareng anjeun ngeunaan naon cotyledons tina plasénta. Hal kahiji anu bakal kaget anjeun nyaétae aya ogé anu nyarios ngeunaan kotiledon di karajaan pepelakan, enya dina pepelakan, sareng nyatana cotyledon saleresna mangrupikeun kecap asal Yunani anu hartosna, bentukna cup, sanaos upami urang ngarujuk kana kotiledon plasénta, bentuk ieu janten langkung tina disk.

Sakumaha anjeun parantos maca dina tulisan anu sanés, contona di dieu, plasénta mangrupikeun organ anu ngahijikeun indung sareng fétus nalika kakandungan. Ngalangkungan organ ieu yén patukeur nutrisi sareng oksigén lumangsung ti indung ka janin. Plasénta ngagaduhan dua rupa, hiji di sisi indung, nyaéta sisi indung sareng sisi janin. Sedengkeun fétus internal, lemes sareng ditutupan ku amnion, indung katutupan ku kotiledon. Ngeunaan aranjeunna sareng fungsina anu urang badé nyarioskeun anjeun dina tulisan ieu.

Naon cotyledons?

Salaku urang nyarios sateuacan plasénta diwangun ku dua rupa, janin sareng indung, anu saleresna mangrupikeun transformasi mémbran uterus atanapi mukosa, sareng sisi sanésna bijil tina janin diwangun ku ratusan pembuluh getih anu nyebrang.

Sisi indung katutupan ku alur, anu disebut intercotyledons, anu ngabagi kana bagian-bagian daging leutik anu, dina gilirannana, disebut cotyledons.. Janten jelas, cotyledons sadayana bagéan anu katingali dina permukaan sisi indung plasénta. Janten, ku ngabentuk partisi, plasénta sawaréh dibagi kana lobus atanapi cotyledons. Cotyledons ieu diwangun ku kapal fétus, villa chorionic, sareng rohangan anu pas. Biasana aya antara lima belas sareng dua puluh dalapan.

Naha dokter ngitung cotyledons?

Saatos nganteurkeun sareng nganteurkeun plasénta, bidan ngitung cotyledons. Ieu pikeun mastikeun yén teu aya lebu ovular tetep dina rahim indung.

Sababaraha ruas tiasa leungit, Sababaraha cotyledon anu teu acan diusir tina rahim atanapi ayana plasénta aksésoris, nyaéta anu disebat succenturiata atanapi cotyledon di luar plasénta. Upami ieu kajantenan, tiasa nyababkeun inféksi uterus atanapi perdarahan internal anu tiasa ngabahayakeun kasihatan awéwé.

Éta normal éta bidan mariksa bentuk, integritas, warna sareng atribut plasénta séjén. Tong hariwang upami ningali éta memang, éta biasana. di dieu Anjeun gaduh langkung seueur inpormasi ngeunaan fungsi bidan.

Kumaha upami aya plasénta anu tinggaleun di jero kuring?

naon kajadian saatos postpartum

Éta tiasa kajantenan nalika ngitung cotyledons ieu bagian tina plasénta tetep di jero indung. Éta mangrupikeun kajadian anu langka, tapi bahaya. Fase pangiriman plasénta lumangsung antara 5 sareng 30 menit saatos ngalahirkeun orok. Kontraksi ieu langkung pondok sareng langkung ringan, janten aranjeunna ampir ngaleungit kalayan pikagumbiraeun tina nahan orok dina panangan anjeun. Éta sababna penting pikeun ahli médis ngabantosan anjeun pikeun ngaémutan aranjeunna sareng mastikeun yén anjeun parantos ngusir sadayana. Ingetan tina plasénta langkung umum upami saatos diniatkeun atanapi upami plasénta aya di tempat anu teu biasa, sapertos cervix.

Nalika masih aya cotyledons di jero, résiko perdarahan postpartum ningkat. Hal anu alami nyaéta rahimna ngontrak, ngencarkeun sareng ngaleutikan, pikeun lirén perdarahan tina tempat plasénta dipasang, tapi upami awak anjeun nafsirkeun yén bagian tina plasénta masih aya dina rahim, rahimna henteu kontrak sareng perdarahanna tetep. Ieu mangrupikeun sabab anu paling umum tina perdarahan saatos ngalahirkeun.

Salah sahiji saran pikeun ngusir plasénta lengkep, upami ieu henteu dipasihkeun saatos 30 menit saatos orokna lahir, nyaéta ngabandungan budak anyar. Nalika indung nyusuan orok, rahim kontrak sareng ieu ngabantosan ngaluarkeun plasénta. Indung ogé disarankeun ngompol, sabab upami kandung kemih pinuh ieu tiasa nyangsang pangiriman plasénta.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.