pangajaran pangalaman

Urang sadayana pantes aksés kana pendidikan, tapi penting yén urang dibéré kasempetan pikeun diajar ku cara anu nyumponan sareng ngahormatan kabutuhan sareng bédana individu urang. Modél pangajaran tradisional sering langkung milih jalma anu gaduh kenangan anu saé, tapi diajar téh leuwih ti ngan sukses dina ujian. Ieu dimana learning experiential asalna kana antrian.

Experiential learning mangrupa tiori diajar anu méré alternatif pikeun modél pangajaran anu leuwih tradisional. Janten urang badé ngajalajah kumaha siklus diajar pangalaman sarta mangpaat jangka panjang dina kahirupan nu leuwih leutik.

Naon pangajaran pangalaman?

Budak lalaki ngalakukeun percobaan kimia

Diajar ngaliwatan latihan. Ieu dasar tina téori experiential learning. Experiential learning museurkeun kana gagasan éta cara pangalusna pikeun neuleuman hal nyaeta ngalaman aranjeunna. Pangalaman ieu tetep terukir dina pikiran, ngabantosan langkung saé nahan inpormasi sareng émut naon anu kajantenan salami pangalaman éta.

David Kolb utamana dipikawanoh pikeun karyana dina téori learning experiential atanapi experiential. Kolb medalkeun modél ieu taun 1984. Téori learning experiential jalanna dina opat tahap: pangajaran kongkrit, observasi réfléktif, konséptualisasi abstrak jeung ékspérimén aktif. Dua tahap mimiti siklus neangan keur nangkep hiji pangalaman, sedengkeun dua lianna konsentrasi dina transforming urut kana pangalaman. Kolb ngadukung ideu yén diajar anu épéktip katingali nalika peserta didik ngalangkungan loop sareng tiasa ngalebetkeun loop ti mana waé. Hayu urang tingali tahapan na langkung jéntré:

  • pangajaran beton nya éta nalika murid meunangkeun pangalaman anyar atawa napsirkeun pangalaman kaliwat dina cara béda.
  • En observasi reflektif murid ngeunteung kana pangalaman pribadina. Anggo sudut pandang pangalaman sareng pamahaman anjeun pikeun ngeunteung naon hartosna.
  • konseptualisasi abstrak lumangsung nalika siswa ngabentuk ide-ide anyar atanapi nyaluyukeun pamikiranna dumasar kana pangalaman sareng réfléksina.
  • ékspérimén aktip Éta tempat murid nerapkeun ideu-ideu anyar ka dunya di sabudeureun anjeunna, pikeun ningali upami aya modifikasi anu kedah dilakukeun.

Modél siklus diajar pangalaman Kolb

kelas di alam

Siklus pangajaran ékspériménsial dumasar kana pamanggih yén unggal jalma ngagaduhan jinis diajar anu khusus jeung, ku kituna, aranjeunna dominan dina tahap nu tangtu learning experiential. Contona, sababaraha siswa bakal leuwih mahér dina diajar konkret jeung observasi reflektif, sedengkeun nu sejenna bakal leuwih mahér dina konseptualisasi abstrak jeung ékspérimén aktif. Opatanana gaya diajar diusulkeun ku Kolb nyaéta:

  • Divergen. Gaya diajar dimana siswa ningali hal-hal tina sudut pandang anu unik. Aranjeunna leuwih resep niténan tinimbang meta, sarta maranéhanana ogé boga imajinasi hébat. Siswa ieu langkung resep damel di kelompok, aranjeunna resep pisan kana budaya sareng jalma anu béda. Aranjeunna condong difokuskeun learning beton jeung observasi reflective, wanting pikeun niténan tinimbang aktip kalibet.
  • asimilasi. Gaya diajar ieu ngandung harti yén siswa meunang informasi anu jelas. Siswa ieu langkung milih konsép sareng kasimpulan tibatan jalma, sareng ngajalajah pilihan nganggo modél analitis. Siswa ieu museurkeun kana konseptualisasi abstrak sareng observasi reflektif dina gaya diajar experiential.
  • Konvergen. Murid konvergen ngajawab masalah. Aranjeunna nerapkeun naon anu aranjeunna pelajari kana masalah praktis sareng langkung milih tugas téknis. Éta ogé dipikanyaho ékspérimén sareng ideu énggal sareng diajarna museurkeun kana konseptualisasi abstrak sareng ékspérimén aktip.
  • Akomodasi. Siswa ieu leuwih resep latihan. Aranjeunna mikaresep tantangan anyar sareng nganggo intuisi pikeun ngabantosan masalah. Ieu siswa ngagunakeun pangajaran konkret jeung ékspérimén aktif nalika diajar.

Mangpaat tina experiential learning

budak jeung mikroskop

Ieu sababaraha mangpaat anu ditawarkeun ku diajar pangalaman guru sareng murid:

  • Ieu kasempetan pikeun geuwat nerapkeun pangaweruh nu kaala. Pangajaran ékspériméntal ngamungkinkeun siswa pikeun langsung nerapkeun naon anu aranjeunna diajar kana pangalaman dunya nyata. Ieu ngabantosan aranjeunna ngajaga inpormasi langkung saé.
  • ngembangkeun gawé babarengan. Experiential learning mindeng ngalibatkeun gawé jeung gawé bareng jeung jalma sanés, ku kituna diajar di lingkungan ieu ngamungkinkeun siswa pikeun latihan gawé babarengan, nu pohara penting dina lingkungan gawé.
  • Ningkatkeun motivasi. Para murid aranjeunna langkung ngamotivasi jeung bungah ngeunaan diajar di setting experiential. Ékspérimén pikaresepeun sareng pikaresepeun pikeun murid, éta cara anu saé pikeun narik perhatian sareng ngembangkeun kanyaah kana pangaweruh.
  • kasempetan pikeun refleksi. Siswa anu ngagunakeun modél ékspériménsial tiasa nyéépkeun waktos pikeun ngeunteung naon anu parantos dialaman sareng diajar. Ieu nilai hébat sabab leuwih hadé bisa nahan informasi nalika aranjeunna muhasabah naon anu geus lumangsung ka aranjeunna.
  • prakték dunya nyata. Siswa tiasa seueur kauntungan tina diajar nyiapkeun dunya nyata. Experiential learning museurkeun kana pamakéan situasi nyata pikeun mantuan siswa diajar sangkan leuwih siap pikeun masa depan maranéhanana.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.