gejala autisme di barudak

Ningali orok tumuwuh mangrupikeun pangalaman anu teu tiasa hilap. Tapi bari unggal anak tumuwuh di Pace sorangan, leungit milestones tangtu bisa ngangkat bandéra beureum. Sababaraha kolot ngakuan tanda-tanda gangguan spéktrum autisme (ASD) nalika orokna umur 6 dugi ka 12 bulan, sareng sakapeung langkung awal. Ningali évolusi poéan orok penting pisan, sabab langkung gampang pikeun ngadeteksi nalika aya anu henteu jalan sakumaha sakuduna. Pamikiran yén autisme dina orok tiasa janten kanyataan tiasa nyababkeun ngarareunah di sepuh.

Entong hilap éta pikeun manggihan, hal anu penting pikeun nyaho naon nu Anjeun keur pilari. Janten anjeun tiasa ningali tanda-tanda awal bédana perkembangan sapertos autisme. Ieu kusabab tanda-tanda autisme anu munggaran sanés ayana kabiasaan anu teu disangka-sangka, tapi henteuna kaahlian anu biasana mekar dina umur anu tangtu.

Naon ari autisme?

Naon nyebutkeun Métode Estivill

autisme nyaeta a cacad developmental kompléks nu mangaruhan kaahlian sosial orok, Como jugar, diajar jeung komunikasi. Kasus individu autisme tumiba dina spéktrum tina hampang dugi ka parah. Dokter henteu terang naon anu nyababkeun autisme, tapi panginten éta mangrupikeun kombinasi faktor lingkungan sareng genetik. Diagnosis awal mangrupikeun konci pikeun ngatur kaayaan éta, janten terang tanda-tanda awal autisme di orok penting pisan.

Sababaraha kolot ngakuan tanda-tanda autisme nalika budakna umur 6 dugi ka 12 bulan, gumantung kana gejala sareng parahna. Orok anu autis kadang henteu komunikasi ngaliwatan sora atanapi sapuan jeung maranéhna bisa jadi teu ngabales stimulasi sosial. Hayu urang tingali tanda-tanda awal autisme anu sanés.

Tanda autisme dina orok umur 3 bulan

  • Aranjeunna henteu nuturkeun obyék anu gerak ku panonna.
  • Aranjeunna teu ngabales noise nyaring.
  • Aranjeunna teu nyokot atawa nyekel objék jeung leungeun maranéhna.
  • Aranjeunna teu seuri ka jalma.
  • Aranjeunna teu babble atanapi nyobian komunikasi.
  • Aranjeunna teu merhatikeun rupa anyar.

Tanda autisme dina orok umur 7 bulan

Naha chamomile tiasa dipasihkeun ka orok?

  • Aranjeunna henteu ngagerakkeun sirahna pikeun milarian tempat asalna sora.
  • Aranjeunna teu némbongkeun kanyaah ka jalma.
  • Aranjeunna teu seuri atanapi squeal.
  • Aranjeunna teu nyobian nyekel objék.
  • Aranjeunna henteu seuri nalika nyalira.
  • Aranjeunna teu coba pikeun meunangkeun perhatian ngaliwatan lampah.
  • Aranjeunna teu kabetot dina kaulinan.

Tanda autisme dina orok umur 12 bulan

  • Aranjeunna henteu nyobian ngorondang
  • Aranjeunna teu nyebutkeun kecap tunggal kawas barudak séjén umur maranéhanana.
  • Aranjeunna henteu nganggo sapuan sapertos ngalambai atanapi unggeuk atanapi ngoyagkeun sirah.
  • Aranjeunna teu nunjuk ka objék atawa gambar.
  • Aranjeunna teu nangtung sanajan dilaksanakeun.

Penting pikeun nengetan kritéria ieu sanés bukti konklusif ngeunaan autisme. Éta ngan saukur tanda anu tiasa nyababkeun évaluasi anu langkung jero ngeunaan orok.

Kamajuan gejala nalika aranjeunna langkung kolot

Sababaraha tanda sareng gejala autis ngamekarkeun salaku orok jadi toddlers jeung preschoolers. Parobihan ieu tiasa ditingali:

  • Gerakan anu diulang-ulang sapertos ngalambai atanapi malikkeun leungeun anjeun.
  • Minat sengit dina topik anu khusus pisan.
  • Mesen kaleuleuwihan kaulinan maranéhanana.
  • Kasulitan ngarasa atanapi ngartos parasaan batur.
  • Masalah gastrointestinal, sapertos kabebeng, diare, gas, atanapi nyeri beuteung.
  • Patuh ketat kana rutinitas sareng jadwal.
  • Kasesahan nganyatakeun émosi sacara bébas.
  • Kecap jeung frasa repetitive.
  • Émosi anu kuat nalika aya parobahan anu teu disangka-sangka.

Naon perlakuan boga autisme?

Kumaha carana ngobrol jeung anak kalawan autisme

Sababaraha strategi tiasa ngabantosan murangkalih autistik ngembangkeun kaahlian tambahan pikeun ngagampangkeun kahirupan sadinten-dintenna. Kusabab fitur autisme pisan variatif, pendekatan multimodal mindeng sumberdaya paling éféktif. Gumantung kana gejala murangkalih, salah sahiji atanapi langkung tina terapi anu disarankeun ieu tiasa ngabantosan:

  • Terapi paripolah kognitif
  • terapi perhatian gabungan
  • therapies manajemén kabiasaan
  • Pelatihan kaahlian sosial
  • Terapi biantara
  • Terapi fisik
  • terapi padamelan
  • Pangobatan
  • interventions atikan
  • terapi gizi

Naon prospek masa depan barudak autis?

Autisme mangrupakeun spéktrum béda neurological nu tumuwuh salila budak leutik. Sanajan teu aya ubar pikeun autisme, Seueur jalma yakin yén bédana saraf ieu henteu kedah diubaran, tapi aranjeunna gaduh cara anu béda pikeun komunikasi sareng berinteraksi sareng dunya.

Panaliti anu béda-béda anu parantos dikembangkeun dina dasawarsa ka pengker nunjukkeun éta campur dini tiasa gaduh pangaruh anu positip pikeun kaséhatan barudak autistik. Nalika terapi dimimitian di PAUD, barudak autistic kauntungan tina adaptability luar biasa tina ngembangkeun brains jeung sistim saraf maranéhanana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.