Hiccups orok: naha éta kajantenan sareng kumaha ngalereskeunana

Orok ceurik kaganggu ku cegukanana.

Orok sababaraha bulan gaduh seueur gangguan. Kadang-kadang kajadian éta ku ngelek hawa nalika nyusu atanapi nyusu botol.

Orok gaduh hiccup kumargi aranjeunna aya dina kandungan indung. Kolot gaduh waktos anu sesah nalika usaha pikeun miceunana henteu hasil. Aya seueur formula pikeun ngaleungitkeunana. Hayu urang terang kunaon hiccups aya dina orok sareng sababaraha cara pikeun ngalereskeunana.

Hiccups dina orok sareng sabab-musababna

Biasana pikeun orok nyemprot (tina basa Latin bujang, ditarjamahkeun kana napas) sareng anjeun henteu kedah ngagorowok ka langit atanapi angkat ka kamar darurat tiheula. Orok sababaraha bulan mangrupikeun anu paling seueur gangguan. Klep anu nyambungkeun kerongkongan anjeun sareng beuteung éta tetep kabuka sareng nyababkeun gangguan ieu kajantenan. Nalika anjeun hiccup, orok anjeun napas kaluar. Diafragma ngontrak sababaraha kali sareng sora kadéngé siga ayeuna bujur. Dina kaseueuran kasus teu aya alesan khusus pikeun ngajelaskeun kajadian ieu. Waktos sanés éta kajadian kusabab:

  • Orok dieusian atanapi parantos tuang gancang teuing.
  • Kadaharan atanapi cairan tangtu henteu cocog sareng orok.
  • Saatos regurgitation a.
  • Saatos nangis sengit.
  • Nalika aya turunna suhu.

Pikeun nyegah hiccups teu kunanaon dianggo botol orok anti hiccup, jaga-jaga supados aranjeunna henteu ngelek hawa nalika nyusu, botol atanapi tuang, sareng cobian yén dina waktos tuang aranjeunna gaduh sikep nangtung. Lubang dina botol kedahna cekap ageung pikeun anjeun nyandak susu ogé sareng anjeun henteu kedah nyobian teuing nguseup, jumlah susu anu rutin sareng sudut botolna ogé optimal.

Ukuran pikeun ngalereskeunana

Orok anu nembé nyandak botol.

Pikeun nyegah hiccups, langkung gampang pikeun orok nginum susu tina botol anti hiccup sareng dina posisi anu luhur.

Hiccups biasana angkat nyalira. Konon kajadian pikeun nyiapkeun anu dilahirkeun pikeun ngambekan di luar kandungan, ngalatih otot-otot. Sistem pencernaan sareng saraf orok badé ngabentuk, anu disimpulkeun yén prématur sareng bayi nembé gaduh seueur hiccup tibatan anu langkung ti yuswa éta. Dina orok, gangguan ieu biasana ngaleungit sakitar 10 menit saatos kasiksa. Nalika éta henteu réngsé ku nyalira aranjeunna aya sababaraha léngkah pikeun nyobaan ngaleungitkeunana:

  • Orok tiasa disimpen dina dada indungna atanapi nginum susu tina botol.
  • Inuman cai.
  • Ngajantenkeun anjeunna nyidem mangrupikeun ideu anu sanés. Nyiniran ngabantosan diafragma pikeun stabil sareng henteu ngencatkeun.
  • Upami orok tuang, parantos ngelek hawa sareng henteu ngusirna, lirén, gentos posisi sareng cobalah bébék. Sikep idéal nyaéta nangtung.

Upami ku leyuran ieu hiccups orok henteu lirén, disarankeun angkat ka dokter anak. Upami orok ceurik pisan, kaserang muriang sareng / atanapi langkung ti 2 jam teu aya anu ngarengsekeun masalahna, éta bakal janten ahli médis anu nangtoskeun naon anu kedah dilakukeun. Anu penting dina kasus ieu nyaéta pikeun nganilai kaayaan, henteu kedah gugup sareng henteu ngantosan gejala anu tiasa ngakibatkeun hal anu langkung serius sareng teu tiasa dibalikkeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.