Iraha nyandak putri anjeun ka dokter kandungan

mawa putri gynecologist

Kami condong ngahubungkeun kunjungan ka dokter kandungan salaku hal anu jauh di jaman baheula, dimana sababaraha kali aranjeunna henteu dipikiran yén aranjeunna bakal angkat nyalira nalika aranjeunna langkung sepuh. Sami-sami sapertos urang nyaah ka dokter sanés kanggo ngariksa (dokter gigi, dokter mata ...) perlu aya pamariksaan gynecological tanpa kedah ngantosan janten umur légal. Dinten ieu kami badé nyarioskeun nalika disarankeun nyandak putri anjeun ka dokter kandungan pikeun pamariksaan.

Sababaraha indung kalayan datangna haid awéwéna, ngagancangkeun nganjang ka dokter kandungan. Kadang éta pikeun anjeun saurang ahli ahli ngajelaskeun parobihan anu aya dina awak anjeun sareng jawab sadaya patarosan anjeun. Anjeun tiasa ngobrol sareng anjeunna pikeun ngajawab sadaya patarosan na (yén anjeunna bakal ngagaduhan éta), sareng upami anjeunna éra nyarioskeun hal éta sareng anjeun, anjeun tiasa nyandak anjeunna ka dokter kandungan pikeun ngajelaskeun siklus haid, kabersihan, perlindungan dina hubungan, parobahan awakna ... Éta a waktos anu saé pikeun ngamimitian kunjungan gynecologist pikeun kéngingkeun pamariksaan, sanaos sababaraha ibu nganggap éta mimiti teuing.

Barudak sareng nonoman sacara umum ngaraos ditolak ku dokter, janten disarankeun ngajelaskeun naon diwangunna. Entong nyingsieunan anjeunna ku tés anu dilaksanakeun (sababaraha awéwé teu ngarareunah sampling atanapi ultrasound heunceut, sedengkeun anu sanés henteu) janten entong sieun. Malah konsultasi anu munggaran henteu éksplorasi (utamina upami teu acan aya hubungan séks). Patarosan ditaros, diukur sareng ditimbang, payudara diperiksa, sareng sakedik deui.

Wartosan anjeunna yén anjeunna ahli, éta aranjeunna tiasa percanten ka anjeunna sareng yén naon anu anjeunna / anjeunna nyarioskeun ka anjeun rahasia. Éta ngabantosan urang henteu ngan ukur ningali kamungkinan panyakit, tapi ogé ngajelaskeun kumaha cara kerja awak urang sareng kumaha ningkatkeun kasihatan urang. Anjeun tiasa nyandak éta sareng anjeun kana salah sahiji ulasan anjeun supados ngagaduhan kapercayaan. Ti umur 16 taun aranjeunna tiasa lebet nyalira upami aranjeunna langkung resep, sahingga ayana indungna henteu ngahambat tanggapanana. Salajengna, anak awéwé henteu resep gaduh gynecologist anu sami sareng indungna kusabab sieun dicarioskeun naon anu dikedalkeun dina konsultasi. Disarankeun milarian dokter anu sanés.

budak awéwé indit gynecologist

Iraha diperyogikeun pikeun nganjang heula gynecological?

Teu aya umur anu ditetepkeun. Hal anu disarankeun (upami éta henteu acan dicandak kalayan datangna aturan) bakal ti mimitian ku hubungan seksual anu munggaran. Mangrupikeun topik anu rada hipu pikeun diajak ngobrol sareng barudak urang, sabab aranjeunna hoream ngobrolkeun hal éta sareng kami. Tapi upami urang curiga yén aranjeunna parantos ngamimitian atanapi yén aranjeunna nganggap hubungan séks, ieu waktos anu pas. Ogé upami aya masalah di tempat anu tiis atanapi payudara, atanapi nyeri.

Dokter Kandungan mamatahan ngeunaan metode kontrasépsi anu béda aya naon kasakit dikirimkeun séksual aya sareng kumaha nyegah aranjeunna. Anjeunna bakal naroskeun perkawis riwayat kulawarga, panyakit sareng operasi, umur période pertama anjeun, upami parantos aya kakandungan sareng tanggal haid pamungkas.

Waktos ieu bakal aya pamariksaan kelamin dina konsultasi, pikeun ningali yén sadayana henteu kunanaon. Éta tiasa ngaganggu tapi henteu matak nyeri, sareng éta bakal gancang teuing. Salaku tambahan, a palpation payudara pikeun ngadeteksi upami aya benjolan. Upami anjeun ngajelaskeun ka putri anjeun naon anu diarepkeun tina kunjungan kahijina, anjeunna bakal langkung tenang sareng langkung santai, sareng henteu ku kasieun sareng sieun. Éta normal janten gugup pertama kalina, teras takwa ngaleungit.

Éta kedah beresih sareng rapih, sareng pakéan anu henteu ketat teuing supados tiasa dicabut kalayan gampang. Disarankeun ngalakukeun ulasan sahenteuna sataun sakali pikeun mariksa yén sadayana henteu kunanaon.

Kusabab émut ... anjeun henteu ngan kedah nganjang ka dokter nalika aya masalah. Deteksi awal penting pisan, sareng éta ngan ukur tiasa dilakukeun ku rutin dipariksa.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.