Momo: memeres séksual ku jaringan sosial ngalangkungan kaulinan  

momo

Mimiti éta lauk paus biru, tantangan anu janten viral di bulan April 2017. "Permainan" anu diwangun ku ngungkulan séri tantangan sapertos motong awak sareng yén salaku tés ahir ngahasut bunuh diri.

Ayeuna sumping Momo, bentuk anyar meres ka nonoman ngalangkungan jaringan sosial. Mangrupikeun bentuk cyberbullying anu nyumput dina kaayaan game tantangan. Tujuanana nyaéta pikeun kéngingkeun inpormasi anu tiasa dianggo ngalawan anjeun sareng gambar porno atanapi séks.

Saha Momo saleresna?

Gambar Momo mangrupikeun rupa bonéka pikasieuneun ku panon anu buncelik sareng imut anu jahat. Cocog sareng patung Jepang dipamerkeun di Tokyo di 2016 dina paméran ngeunaan hantu sareng hantu.

Momo ngajak anu ningali ka anjeunna ngirim pesen ku WhatsApp atanapi Facebook upami aranjeunna henteu sieun dikutuk atanapi némbongan peuting. Lumayan tangtangan anu langkung ti hiji nonoman moal tiasa nolak kusabab panasaran. Momo ogé parantos janten viral ngalangkungan Minecraft, video game konstruksi anu ngagaduhan pengikut anu ageung.

Numutkeun ka sumber pulisi, Momo aya hubunganana sareng tilu nomer telepon di Jepang sareng dua urang Amérika Latin sanésna.

momo

Naon kajadian saatos kontak kahiji?

Saatos damel kontak anu munggaran sareng pamuda éta, Momo nangtang anjeunna lulus séri tés. Sakali anjeun parantos ngalaksanakeunana, anjeun kedah ngirim pidéo atanapi audio pikeun nunjukkeun yén anjeun parantos réngsé. Pesen sok dikirim kirang langkung tabuh tilu énjing.

Tés anu munggaran nyaéta nakal tapi engké Aranjeunna tingkat nepi dugi Momo naroskeun kanggo ngintun anjeunna poto anu sifatna séksual. Upami pamuda nolak, panyiksa dimimitian. Anjeunna ngayakinkeun yén anjeunna diawaskeun sareng kulawargana. Memeres sareng ngancam kalayan terang naon anu dipimilik ku anjeunna. Anjeunna maénkeun kalayan kasieunanna sareng data anu anjeunna parantos terang-terangan nembangkeun.

Naon anu urang kolot tiasa lakukeun?

Pikeun milarian terang upami anak anjeun nuturkeun sababaraha jinis tantangan:

  • Tingali naha anjeunna khusus hariwang atanapi setrés.
  • Pantau upami anjeunna aktip dina jaringan sosial nalika énjing-énjing.
  • Lalajo kamungkinan tanda dina awakna sareng perhatoskeun rékamanana ku hapé.
  • Dialog penting pisan. Ngobrol ngeunaan résiko ngahubungi jalma anu teu dikenal sareng ngabagi inpormasi anu engkéna tiasa dianggo ngalawan anjeun.

Henteu nuturkeun ranté pesen atanapi tantangan modis dina jaringan ngahindarkeun ragrag kana ancaman, penipuan atanapi pemerasan.

Tip pikeun nyingkahan cyberbullying

  • Jaga jaringan sosial pribadi.
  • Ukur gaduh kulawarga sareng réréncangan dina kontak.
  • Entong nyungkeun paménta ti jalma sanés.
  • Pernah bagikeun lokasi anjeun.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.