Kagagalan diharepkeun dina kartu laporan: nyiapkeun sikep positip sareng milari stratégi pamutahiran

catetan ditunda

Ngan dina hiji bulan barudak bakal bérés sakola sareng anjeun panginten parantos terang langkung atanapi kirang naon sasmita na. Upaya anu parantos dilakukeun salami taun ajaran bakal kagambar dina kartu laporan sareng ieu panginten mangrupikeun warta anu hadé atanapi, sabalikna, yén peunteun henteu sapertos anu anjeun ngarepkeun di bumi. Peunteun tiasa saé atanapi goréng, tapi saurna ngan ukur jumlahna.

Budak anu parantos usaha bakal tiasa nampi nilai anu saé, pikeun jalma anu henteu ngalakukeun usaha, aranjeunna moal seueur ... Tapi aya ogé kamungkinan aya variabel sanés anu tiasa ngajantenkeun peunteun henteu saé pisan, tapi éta henteu hartosna yén budak henteu acan nyobian sagala anu dipikabutuh atanapi dipikanyaho. Ieu ogé kedah diperhatoskeun.

Aya barudak anu salami taun ajaran tiasa gaduh bentrok kulawarga, masalah sareng réréncangan atanapi kaayaan sanés anu parantos nurunkeun prestasi akademikna, tapi dina hal ieu budak kedah sacara émosional saé tiasa tampil sacara akademis. Atanapi meureun ogé peunteunana henteu cekap cekap kusabab murangkalih ngagaduhan kasusah diajar sareng anjeun teu acan nampi bantosan anu anjeun peryogikeun.

Naon sababna gantungkeun murangkalih anjeun, kedah sateuacan anjeun frustasi atanapi ambek ka aranjeunna, kedah ngartos kana kaayaan éta sareng pikirkeun ngeunaan kajadian anu leres sahingga anak anjeun parantos gagal. Naon sababna sareng naon anu kedah dilakukeun supados tiasa mendakan perobihan anu diperyogikeun supados sadayana jalan langkung saé dina kursus salajengna.

Sikep négatip moal ningkatkeun peunteun anjeun

Seueur kolot, nalika murangkalihna gagal, mutuskeun ngahukum aranjeunna, nyigeung aranjeunna kusabab kehamilan anu dipibanda salami taun ajaran sareng gancang nunjukkeun yén ngan aranjeunna anu disalahkeun ngagaduhan nilai goréng sapertos kitu. Sanaos leres upami budak lalaki atanapi awéwé meunang peunteun goréng, aranjeunna henteu kedah diganjar pikeun éta, nyebatkeun aranjeunna pikeun kumaha parahna aranjeunna henteu ngalakukeun nanaon… Ngan éta kursus salajengna sami atanapi langkung goréng kusabab aranjeunna terang yén éta kalepatan. Upami anjeun nyirian anjeunna sapertos "anjeun henteu calakan", "anjeun henteu terang kumaha ngalakukeun nanaon" ... anjeun ngan ukur tiasa ngantosan naon anu anjeun carioskeun lumangsung di mangsa hareup.

catetan ditunda

Anjeun kedah hilap ngeunaan negativitas sareng henteu tetep diémutan nalika murangkalih anjeun sumping ka imah sareng kartu laporan kalayan gagal.. Anjeun kedah pikir babarengan sareng murangkalih naon anu kajantenan sahingga parantos aya hasilna ieu. Barudak henteu badé ngalakukeun goréng di sakola sareng nalika peunteun mimiti gagal 100% waktos aya hal anu nyababkeun aranjeunna anu nyegah aranjeunna ngahontal tujuanana.

Pentingna sikep positip

Upami anjeun hoyong anak anjeun ngagaduhan hasil anu saé di masa hareup, anjeun kedah ngagaduhan sikap anu positip dina kaayaan sapertos kieu. Kuring henteu hartosna anjeun keprok atanapi pahala anjeunna kusabab gagal, jauh tina éta. Tapi enya, anjeunna kedah ningal dina anjeun sikep paningkatan dina waktos payun tibatan sikep ambek-ambekan atanapi frustasi anu ngajantenkeun anjeunna ngarasa salah atanapi ngaraos yén anjeunna henteu gaduh ubar kusabab anjeunna "murid anu goréng."

Henteu murangkalih murid anu goréng anjeun ngan ukur kedah terang naha aya kajadian atanapi naon cara diajar anu paling raoseun. Anjeunna panginten henteu raoseun sacara émosional, atanapi anjeunna panginten peryogi penguatan akademik nalika taun ajaran.

Milarian solusi pikeun masalah anu parantos kajantenan

Upami anak anjeun gagal pelajaran anjeun kedah ngobrol sareng anjeunna sareng saatos terang naha éta kajantenanatanapi milari akibat anu leres di antara keduanya. Salaku conto, upami anjeun gagal kusabab anjeun henteu usaha, anjeun kedah milarian akibat anu ngabantosan anjeun pikeun ngalakukeun usaha nalika usum panas sareng hal anu sami moal kajantenan deui taun payun. Perlu anjeun perhatoskeun kana perilaku sareng peunteun sakola aranjeunna salami éta henteu kajantenan deui sareng anak anjeun ngaraos anjeun caket sareng di sisina, janten aranjeunna tiasa gaduh hasil anu langkung saé.

catetan ditunda

Upami peunteun anu goréng kusabab masalah émosional, anjeun bakal kedah nepi ka handapeun masalah pikeun milari naon anu nyababkeun anjeun teu ngarareunah sareng ngarawat éta gancang-gancang. Salaku conto, upami anjeun ngagaduhan masalah sareng réréncangan, daptar pikeun kagiatan ekstrakurikuler panginten janten ide anu saé. Upami anjeun nembé cerai pasangan anjeun sareng anjeun sono ka bapakna, éta moal janten hal anu goréng pikeun nguatkeun hubungan nalika tiasa. Upami anjeun ngaraos aya anu lepat sareng anjeun henteu yakin kana naon anu jantenna, maka tong ragu-ragu angkat ka propésional pikeun ngabantosan anjeun ngendalikeun émosina sareng ngaraos langkung saé sacara internal.

Cegah tina kajadian deui

Teu aya cara anu langkung saé pikeun nyegah anu goréng kajantenan ku cara nyegah kajadian éta. Jang ngalampahkeun ieu, upami kursus ieu anak anjeun ngagaduhan nilai goréng, éta bakal langkung penting pikeun nempatkeun solusi supados taun payun henteu kajantenan. Anak anjeun bakal peryogi dukungan sareng pangertian anjeun. Upami diperlukeun dina awal kursus, anjeun tiasa angkat ka ahli Psikopédagogi pikeun ngabantosan murangkalih anjeun diajar diajar, ngatur waktos, ngadamel kalénder, ngaheulakeun eusi pikeun diajar ...

peunteun goréng

Anjeun ogé tiasa nampi kelas bimbingan upami anjeun peryogi ... atanapi milari solusi anu cocog gumantung kana masing-masing kasus anu khusus. Tapi hal anu paling penting henteu nunjukkeun anu goréng anu parantos kajantenan sareng teras-terasan milari solusi pikeun paningkatan, yén budak ngaraos tanggel waler pikeun tindakanana tapi anu paling penting, anjeunna terang yén anjeunna ngagaduhan kakuatan pikeun ngarobih hal-hal pikeun langkung saé sareng yén anjeun bakal aya didinya. sisi anjeun pikeun kéngingkeunana. Émut yén murangkalih henteu hoyong kéngingkeun peunteun anu goréng, janten anjeun kedah terang naon anu kajantenan sareng méréskeunana. Kursus salajengna pasti langkung saé!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.