Kasalahan kolot anu mangaruhan harga diri barudak

kasalahan kolot harga diri budak

Upami janten sepuh sanés tugas anu gampang. Urang sadayana ngagaduhan pola méntal ti jaman budak anu urang ngulang sababaraha kali tanpa patarosan. Tanpa leres-leres sadar balukar tina kecap sareng tindakan urang sareng murangkalih urang dina pipikiran alit na. Éta sababna dinten ayeuna kuring hoyong nyobian kasalahan kolot anu mangaruhan harga diri barudak.

Harga diri dina murangkalih

Sakumaha anu parantos urang tingali dina tulisan sanés sapertos "Kumaha ngamajukeun harga diri di murangkalih", harga diri mangrupikeun pilar dasar pikeun kamekaran mental urang anu leres. Sareng asal na dimimitian dina pangalaman anu dialaman di budak, khususna sareng tokoh pendukung utama. Nyaéta, Kolot utamina tanggung jawab pikeun harga diri barudakna.

Kabagjaan anjeun bakal gumantung kana harga diri anjeun, cara anjeun hubungan sareng batur sareng dunya, sareng hartos tina konsep diri anjeun sareng harga diri. Harga diri anjeun bakal ageung nangtukeun kasihatan émosional anjeun. Éta pisan sababna naha penting pisan pikeun ngurus éta di alit sareng terang naon koméntar sareng sikap pikeun ngaleungitkeun tina répertoar urang anu tiasa mangaruhan négatip.

Salaku kolot urang bakal salawasna milari anu pangsaéna pikeun barudak urang. Sareng dina jalan asup diajar sareng unlearn pola luntur anu urang gaduh dina tempat (pastina tina kumaha urang ngadidik diri) anu tiasa ngajantenkeun kamekaran harga diri. Hayu urang tingali kasalahan kolot utama anu mangaruhan harga diri barudak, supaya ulah kitu.

harga diri barudak

Kasalahan kolot anu mangaruhan harga diri barudak

  • Nungtut teuing ti aranjeunna. Kadang-kadang urang ngaharepkeun sareng hoyong murangkalih urang minuhan harepan urang. Éta aranjeunna ngalakukeun naon anu kami henteu terang atanapi henteu tiasa dilakukeun, yén aranjeunna dugi ka luhur, yén aranjeunna anu pangsaéna ... tapi anjeun mopohokeun hal anu penting pisan. Putra anjeun henteu sumping ka dunya ieu pikeun minuhan ekspektasi saha waé, komo anjeun.. Anjeunna jalma unik anu ngagaduhan kahoyong anu béda sareng anu anjeun, anu kedah dipilarian sareng dipilarian ku nyalira. Dorong teuing aranjeunna nyababkeun aranjeunna tumuh sareng perasaan henteu cekap saé sareng henteu ngukur.
  • Kritik aranjeunna. Upami urang teras-terasan ningali sagala rupa anu sipatna henteu saé atanapi henteu terang kumaha carana, urang bakal ningali sadaya bagian anu positip na. Dina consecuense, nalika déwasa anjeunna bakal ngalakukeun hal anu sami. Anjeunna ngan ukur bakal ningali sareng nganfokuskeun kana kasalahan-kasalahanna, ngaminimalkeun kualitas dirina.
  • Nyingkahan babandinganana. Henteu janten masalah naha éta sareng lanceukna, dulur misan atanapi babaturan sakelas anjeun. Babandingan ngabahayakeun kedah dihindari. Kedah ngajarkeun aranjeunna yén aranjeunna jalma unik, sareng masing-masing ngagaduhan kaunggulan.
  • Hilap labélna. Sabaraha kali urang nguping yén budak ieu goréng atanapi budak ieu bodo? Upami ti leuleutik aranjeunna teras-terasan nétélakeun yén anjeun goréng, anjeun bakal tungtungna percanten ka éta, sareng anjeun bakal meta saluyu sareng kapercayaan anjeun. Urang kedah nyingkahan labél sareng fokus kana paripolah. "Naon anu anjeun lakukeun henteu saé" tibatan "anjeun goréng, tingali naon anu anjeun laksanakeun!". Dina anu munggaran urang fokus kana polah sareng anu kadua fokus kana kapribadianana, kana hal anu henteu tiasa dirobih.
  • Henteu ngahargaan prestasi aranjeunna. Unggal murangkalih ngagaduhan wirahma masing-masing sareng anu normal nyaéta aranjeunna henteu terang kumaha ngalakukeun hal anu mimiti atanapi anu kadua. Peunteun prestasi sareng kamajuanana sanaos sakedik na, tibatan memarahi aranjeunna pikeun henteu terang kumaha ngalaksanakeunana ogé. Tingali langkung seueur kana usaha tibatan hasilna.
  • Tetél conto. Teu aya deui pelajaran anu langkung berharga tibatan conto. Nganalisis kumaha harga diri anjeun, dina kumaha anjeun ngobrol sareng diri sorangan sareng kumaha anjeun nyarioskeun batur. Anjeun tiasa ngirim sinyal tina harga diri anu rendah sareng henteu sadar. Dina hal ngagaduhan harga diri handap dina diri urang, urang kedah ngalaksanakeunnana.
  • Ngalakukeun sagala hal ka anjeunna. Barudak numutkeun umur sareng kamampuanana kedah tanggung jawab. Ieu bakal ngamungkinkeun aranjeunna pikeun nyiptakeun sumber daya sareng gaduh kematangan anu saé. Upami urang ngalakukeun sadayana ka aranjeunna, urang nyabut aranjeunna ngahontal harga diri sareng kamandirian anu saé.

Kusabab émut ... hal anu berharga sakumaha harga diri henteu kedah dianggap enteng.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)