Indung sareng orok

Mitos sareng bebeneran ngeunaan murangkalih

Aya sababaraha rupa mitos ngeunaan sagala rupa anu aya di sakuriling indung sareng asuh budak. Seueur diantara aranjeunna palsu sareng di dieu urang marios sababaraha diantarana

Kolot énggal

Sieun umum kolot anyar

Janten bapa atanapi indung henteu gampang, utamina nalika anjeun bapak énggal sareng anjeun kedah nyanghareupan anu bénten ...

sabaraha hargana orok

Sakumaha seueur biaya kanggo murangkalih?

Ngagaduhan murangkalih mangrupikeun kaputusan anu paling penting dina kahirupan anjeun. Kami ngantepkeun anjeun analisa sabaraha biaya pikeun ngagaduhan anak sakitar.

tujuan parenting

Resolusi taun anyar pikeun kolot

Resolusi Taun Anyar robih gumantung kana kaayaan urang. Kami ngantunkeun anjeun sababaraha resolusi Taun Anyar anu saé pikeun kolot.

Kabin dina salju pikeun pendak sareng rerencangan sareng ngarénghap Hawa Taun Anyar.

Gagasan pikeun mapag Taun Anyar anu pikaresepeun

Hawa Taun Anyar mangrupikeun wengi terakhir taun sareng masing-masing jalma tiasa mutuskeun kumaha ngagungkeunana, di tempat anu aranjeunna paling resep sareng jalma anu aranjeunna paling resep., Sareng pikaresepeun, istiméwa sareng teu ati-ati.

Naha aman pikeun nginum téh nalika kakandungan?

Liburan méntal kolot

Liburan méntal kolot peryogi pisan pikeun aranjeunna pikeun miara kaséhatan méntalna, tapi kumaha anjeun tiasa ngalakukeun éta?

kulawarga bahagia

7 kabiasaan kulawarga bahagia

Kabagjaan mangrupikeun cara ningali kahirupan anu tiasa digarap. Kami ngajarkeun anjeun 7 kabiasaan kulawarga anu bahagia pikeun ningkatkeun hirup babarengan anjeun.

Déprési dina préténder

Upami anjeun ngagaduhan murangkalih pra-umur, anjeun kedah waspada kana déprési, sabab gejalana tiasa lieur sareng hormon normal na burst.

Budak leutik cacad

Pangasupan murangkalih cacat

Inklusi mangrupikeun padika anu diperyogikeun pikeun ngahijikeun budak kana masarakat jamak, tanpa labél anu ngabédakeun aranjeunna kusabab kaistimewaanana

orok kabersihan

Kabersihan orok anu énggal

Lahirna alit sareng lemes. Kami masihan anjeun kiat kabersihan orok anu énggal kanggo masihan anjeun perawatan anu paling saé.

Budak awéwé sieun nutupan ceuli

Naha anjeun ambek ka murangkalih anjeun

Naha anjeun perhatoskeun kumaha sakapeung anjeun nyandak amarah sareng murangkalih anjeun? Anjeun panginten henteu pernah panginten ngeunaan ieu, tapi anjeun kedah ngarobih paripolah.

ngaran keur orok

Ngaran budak lalaki

Entong sono kana daptar nami budak ieu sahingga anjeun tiasa gaduh waktos anu langkung gampang pikeun milih nami kanggo orok anjeun. Naha anjeun parantos terang anu mana anu anjeun resep? Milarian ideu didieu!

tipi kulawarga

Barudak alit sareng televisi

Tiasa waé hiji poé anjeun bakal nganggo tipi salaku babysitter ... Ti jaman ka jaman éta normal, tapi kudu ati-ati nganggo teuing ... barudak anjeun peryogi anjeun!

Basa maca carita wengi anu saé

Kauntungannana carita wengi anu saé

Maca carita wengi anu saé pikeun barudak sateuacan bobo nyayogikeun aranjeunna sababaraha kauntungan pikeun kamekaran émosional sareng kognitifna.

merangan gejala ménopause

Merangan gejala ménopause

Menopause mangrupikeun prosés perobihan pikeun awéwé. Pilarian terang naon gejala ménopause sareng kumaha meranganana.

trik barudak bobo

Trik barudak sina bobo heula

Waktu saré tiasa janten odyssey nyata pikeun sababaraha kolot. Kami ngantunkeun anjeun sababaraha trik supados barudak bobo langsung.

kolotna toksik

Karakteristik kolot toksik

Gaya kolot anu anjeun pilih bakal mangaruhan anak anjeun salami hirupna. Entong sono kana ciri kolot anu toksik.

Indung énggal reuneuh nyerat dina blog mitoha na.

Ibu-ibu Blogger

Ti sababaraha taun ka pengker dugi ka ayeuna, ibu-ibu parantos digerakkeun dina jaringan sosial nyiptakeun komunitas anu fokus kana tujuan anu sami. Seueur ibu-ibu parantos milih pikeun nyebatkeun pangalamanana. Sababaraha ngatur yén nulis blog nyandak aranjeunna kapuasan pribadi sareng kauangan.

tanda barudak kado

20 tanda anak anjeun kado

Naha anjeun gaduh mamang yén anak anjeun ngagaduhan kamampuan luhur? Entong sono 20 tanda yén anak anjeun kado.

Grup WhatsApp pikeun kolot

Grup WhatsApp kolot sakola

Ayeuna ampir sadaya kelas gaduh grup WhatsApp bapak sareng ibu-ibu. Éta henteu tiasa dibantah yén éta mangrupikeun alat anu manpaat anu ngamungkinkeun urang janten Tip pikeun nyiptakeun sareng ngamangpaatkeun kelompok WhatsApp pikeun sepuh sareng nyegah aranjeunna janten ngimpina nyata.

rumaja ambek

Naha anjeun ngagorowok teuing?

Naha anjeun ngagorowok di bumi atanapi ka murangkalih anjeun? Seueur kolot anu menerkeun ngagorowok, tapi kaseueuran waktos aranjeunna henteu leres-leres.

pangaruh anak pygmalion

Pangaruh Pygmalion di barudak

Naha anjeun terang yén ngaliwatan ekspektasi urang tiasa ngarobih tingkah paripolah batur? Pilarian terang pangaruh épigmalion di murangkalih.

Pindah ti imah ka kota mangrupikeun parobihan anu penting pikeun budak.

Saatos ngalih, sakola anyar!

Kolot nyandak kaputusan pikeun angkat ti kota sareng ngarobih sakola budakna, kusabab damel, kaséhatan, standar hirup, kontak sareng kulawarga atanapi réréncangan ... Pikeun murangkalih, pindah sareng ngaganti sakola mangrupikeun hal anu sengit anu kedah diolah, asimilasi sareng ngartos kalayan bantosan sepuhna.

jalma anu nuju nostalgia pikeun sayang kosong

5 tanda sindrom sayang kosong

Naha anjeun ngalangkungan sindrom sayang kosong? Naha anjeun henteu terang persis? 5 tanda ieu nunjukkeun yén anjeun ngagaduhan ...

milarian

10 aturan tech pikeun rumaja anjeun

Upami anjeun ngagaduhan putra lalaki rumaja, anjeunna kedah ngagaduhan aturan téknologi supados anjeunna diajar ngamanpaatkeun alat-alat ieu.

indung damel

Tips pikeun damel di bumi sareng murangkalih anu alit

Aya ibu sareng bapak anu unggal waktos angkat énjing-énjing ngarepkeun aranjeunna tiasa cicing di bumi sareng nyéépkeun waktos langkung seueur sareng kulawarga. Henteu kedah sabar Upami anjeun damel ti bumi sareng gaduh budak leutik, maka tong sono kana tips ieu pikeun méréskeun sadidinten anjeun.

terang ovulasi

Kumaha ngitung ovulasi

Upami anjeun milari nyandung terang nalika anjeun ngaluarkeun ovulasi penting pisan. Pilarian kumaha ngitung ovulasi.

tapa barudak

Mangpaat tapa dina barudak

Aya sababaraha manpaat semedi pikeun pikiran sareng awak. Hayu urang tingali naon manpaat semedi pikeun barudak.

Indung sareng putri seuri

Anjeun anu PANGSAÉNA sareng cekap pikeun murangkalih anjeun

Langkung ti cekap ... anjeun naon anu kedah dibahagiakeun ku barudak anjeun. Aranjeunna meryogikeun anjeun kasampurnaan sareng kasampurnaan anjeun, kalayan masalah anjeun ... Naha anjeun pikir anjeun henteu cekap pikeun murangkalih anjeun? Sing saha waé bakal langkung saé anjeun? TEU AYA ANU. Anjeun PENTING dina kahirupan aranjeunna.

Nalika reuneuh, anjeunna némpél beuteungna siga anu ngarareunah.

Pangubaran pikeun merangan sembelit nalika kakandungan

Nalika kakandungan sababaraha kaayaan tiasa némbongan atanapi ningkat, sapertos kabebeng. Kaayaan ieu tiasa ngahasilkeun Sembelit mangrupikeun salah teu raoseun anu tiasa timbul nalika kakandungan, janten langkung merenah pikeun ngajaga diri sacara fisik supados raos langkung saé.

Ieu mangrupikeun 3 keluhan utama murangkalih ngeunaan sakola

Aya anu kirang kanggo murangkalih ngamimitian kelas deui. Usum panas réngsé sareng éta nunjukkeun dina suasana. Nalika murangkalih di sakola Moal lami deui murangkalih deui ka sakola, sareng ieu tiasa janten 3 keluhan anu paling sering anjeun nguping sapanjang taun ajaran ... deui!

Milarian kelompok pangrojong

Milarian Grup Pendukung

Grup pendukung penting pisan pikeun ngungkulan kaayaan khusus. Di dieu anjeun bakal mendakan tip pikeun milarian grup pangrojong anjeun

bullying

Kumaha carana nungkulan premanisme halus

Pelecehan halus sering dibarengan ku 'olok-olok waé'. Kecap ieu sering diucapkeun ku réréncangan, batur sapagawean atanapi bahkan ku Bullying bullying tiasa kajadian ka murangkalih anjeun di sakola atanapi ka anjeun damel. Perlu dipikaterang dina éta pikeun ngeureunkeunana gancang-gancang.

pasangan ngantosan photoshoot bersalin

Nalika orok henteu sumping

Milarian kakandungan tiasa ngahasilkeun kahariwang, setrés sareng teu sabar. Kami masihan anjeun sababaraha tips nalika orok henteu sumping.

orok anu ngegel kukuna

Bantosan murangkalih anjeun lirén ngegel kuku na

Aya seueur murangkalih anu ngegel kuku ... Upami anjeun ngagaduhan putra atanapi putri anu henteu, ulah ambek sabab sakitar 50% murangkalih antara 10 sareng 18 Ngegel kuku na nyaéta kabiasaan goréng anu ngagaduhan budak. Ieu kumaha anjeun tiasa merjuangkeun babarengan sareng murangkalih anjeun anu ngatasi ngegel kuku.

Naon anu kudu dilakukeun pikeun ngurus incu anu geregeteun

Nini-nini ulah ngadisiplin anak incu sami sareng kolot ka budakna. Nyatana, aranjeunna sorangan sadar yén pendidikan anu aranjeunna pasihkeun Kadang-kadang nini-nini tiasa ngaraos teu daya teu upaya dina ngurus incu, khususna nalika aranjeunna moody. Kalayan konci ieu, sadayana bakal langkung gampil.

kabagjaan anak

Kahadéan nular

  Kahadéan mangrupikeun hal anu tiasa janten bawaan dina haté tapi butuh diajar supaya tiasa ngawasaan kahadéan atanapi kahadéan ieu diri. Kahadéan sareng kahadéan penting pikeun barudak diajar hubungan anu leres sareng anu sanés. Anjeun tiasa ngajarkeunana!

Nyusuan

Nyusu, hadiah pikeun kahirupan

Nyusu ngagaduhan seueur manpaat pikeun kamekaran orok, éta tiasa dianggap salaku kado anu pangsaéna anu bakal ditampi dina hirupna

babari introvert sareng bagja

Tips pikeun ngasuh budak introvert

Sadaya kolot hoyong murangkalihna janten bageur sareng cocog sareng masarakat. Aranjeunna ngalakukeun anu pangsaéna pikeun ngabantosan barudakna. Anak anu panganteur sanés anak anu isin. Upami anjeun hoyong ngangkat anjeunna leres anjeun mimiti kedah ngartos anjeunna teras hormat karesepna.

hukuman psikologi di barudak

Entong kasalahan mikir yén ngadisiplin hartosna ngahukum

Aya seueur kolot anu teu dihaja yakin yén ngadisiplin barudakna sinonim sareng ngahukum, padahal kanyataanana hukuman henteu ngadidik aranjeunna. Upami anjeun mikir yén ngahukum éta sinonim sareng ngadidik atanapi ngadisiplin barudak, anjeun kalintang salahna! Hukuman henteu ngadidik sareng ngan ukur ngahasilkeun hoream.

indung damel

Naha penting pikeun nyusun beurang dina murangkalih

Pikeun barudak ngaraos aman sareng aman di bumi, aranjeunna moal aya aturan, watesan sareng rutinitas. Kabiasaan sareng struktur sadidinten pikeun Barudak kedah nyusun dinten pikeun ngaraos aman sahingga terang naon anu kedah dilakukeun sepanjang waktos. Aranjeunna bakal ngaraos aman sareng aman.

orok bagja

Eureun masalah kalakuan barudak anjeun ku hiji peringatan

Naha anjeun kantos néwak diri nyarioskeun hal anu sami ka murangkalih anjeun teras-terasan? Ngulang urutan anu sami dugi ka tungtungna kaleungitan Pikeun ngeureunkeun masalah paripolah barudak anjeun anjeun ngan ukur kedah masihan peringatan nganggo strategi pendidikan ieu. Gawé!

Kolot sareng énggal

5 alesan maca majalah mitoha

Majalah khusus pikeun kakandungan, indung atanapi pendidikan, ngabantosan anjeun dina tantangan parenting, kami masihan anjeun 5 alesan pikeun maca éta

Budak awéwé ngagolér dina jukut

Perhatian anu positip ngirangan masalah tingkah laku di murangkalih

Ngagaduhan hubungan anu séhat sareng positip sareng murangkalih penting pisan ku seueur alesan, kalebet disiplin pikeun jalan. Nalika anjeun dina hubungan Upami anjeun leres-leres hoyong barudak anjeun ngirangan masalah paripolahna, maka anjeun kedah nguatkeun perhatian positip anu anjeun pasihan.

orok anu nangis

Abdi janten bosen anjeun!

Sering kali kolot kedah narik napas panjang nalika murangkalihna teu leres sabab upami henteu, aranjeunna sanggup nyarioskeun hal anu paling nganyenyeri. Kecap tiasa ngagaduhan kakuatan anu hébat dina kaayaan émosional barudak, aya sababaraha hal anu kedah diémutan ngeunaan ieu.

mamang meupeuskeun cai

8 Keraguan ngeunaan cai pecah

Sabudeureunna pecah cai aya sababaraha mitos sareng takwa. Milarian perkawis 8 patarosan ngeunaan meupeuskeun cai nalika kakandungan.

Poster jual

7 tips pikeun penjualan éfisién

Penjualan usum panas anu sampurna pikeun mésér hal-hal anu diperyogikeun pikeun kulawarga. Kalayan tips ieu anjeun bakal kéngingkeun seueur diskon.

Kolot sareng orokna dina ranjang

Kadatangan orok dina usum panas

Janten sepuh nalika usum panas mangaruhan pasangan. Pilihan luang sareng orok kedah dipanggihan sareng nyanghareupan kacapean sareng suasana haté dina nyanghareupan perawatan aranjeunna.

kumaha kalakuan barudak kacilakaan rumah tangga

Kacilakaan rumah tangga: kumaha polah

Kadang-kadang urang moal tiasa nyingkahan kacilakaan rumah tangga. Pikeun kasus-kasus ieu, milarian terang kumaha kalakuan kacilakaan domestik budak leutik.

kasalahan postpartum

Kasalahan umum nalika postpartum

Postpartum mangrupikeun waktos anu sesah pikeun awéwé. Pilarian terang naon kasalahan anu paling umum dina waktos postpartum sahingga anjeun tiasa nyingkahanana.

Sumpah budak

Tulungan, budak leutik kuring sumpah!

Dina nyanghareupan sumpah, tetep tenang sareng nunjukkeun anu paling teu dipikaresep. Ku henteu kéngingkeun pangaruh anu dipikahoyong, aranjeunna kaleungitan alesan pikeun mahluk.

tips indung novice

Tip praktis pikeun kolot anyar

Barudak henteu nyandak manual dina pananganna, tapi aranjeunna ngagaduhan seueur mamang sareng sieun. Kami masihan anjeun kiat praktis pikeun kolot anyar.

Nini-nini

Embah detoks, naha perlu?

Aya kolot anu milih murangkalihna henteu sering ningali nini-nini, tapi solusina sanés ieu upami aya masalah, nyaéta milarian kasaimbangan pendidikan.

awéwé leuweung

Naha kuring leres-leres hoyong janten indung?

Awéwé éta tiasa mutuskeun dina indungna sareng di luhur sadayana pastikeun ngeunaan naon anu ngabahagiakeunana. Jadi indung ngarobih sagala rupa. Anjeun kedah mikir upami leres éta jalan sareng ngautamakeun aspek-aspek dina kahirupan. Nanging sareng sanaos tekanan sosial, putusan akhir anjeun sadayana. Diajar ngeunaan aspék anu bakal ngabantosan anjeun pikeun mutuskeun.

sieun di murangkalih

Rencana nyingkahan konflik

Upami anjeun hoyong nyingkahan konflik di bumi anjeun, maka anu kedah anjeun lakukeun nyaéta ngarencanakeun numutkeun kapribadian sareng minat barudak anjeun.

nyatakeun susu indung

Konci pikeun ngaluarkeun susu indung

Upami anjeun nyusuan, sigana bakal aya dina sababaraha waktos anjeun kedah ngedahkeun susu. Pendakan téknik anu béda anu tiasa anjeun anggo sareng kumaha cara ngalakukeun éta sacara optimal.

kolot dina sési kelompok pangrojong

Pentingna kelompok pendukung

Upami anjeun pikir anjeun ngagaduhan masalah parenting sareng murangkalih anjeun, maka anjeun tiasa nimbangkeun bade ngadukung kelompok pikeun ningkatkeun kaayaan anjeun.

Mumnesia: amnesia ibu-ibu

Naha anjeun gaduh poho deui atanapi kurang konsentrasi kumargi anjeun janten indung? Entong hariwang! Anjeun gaduh mumia: amnesia ibu.

Nyoko.

Kulawarga henteu lahir, éta didamel

Entong kalebet kana kasalahan mikir yén sagala beungkeutan mangrupikeun biologis, cinta mangrupikeun hal anu anjeun tanam unggal dinten. Di dieu anjeun bakal diajar cara nunjukkeun kanyaah anjeun ku cara anu paling nguntungkeun pikeun murangkalih anjeun.

Barudak anu gaduh telepon sélulér

Kumaha carana milih hapé kanggo murangkalih?

Upami anjeun mikir mésér telepon sélulér anu munggaran pikeun murangkalih anjeun, tong sono tip ieu ngeunaan telepon sélulér pikeun murangkalih. Pitunjuk dasar pikeun ngabantosan anjeun dina pilihan.

bandéra homo

Homophobia sareng transphobia diubaran ku pendidikan

Dinten sapertos ayeuna, dimana urang nyarioskeun ngeureunkeun homophobia sareng transphobia, penting pikeun pindah ka masarakat anu beragam, dimana urang sadayana ningali diri urang salaku jalma anu aya, henteu paduli kaayaan séks atanapi idéntitas.

Kumaha carana ngamajukeun panggunaan Internét dina barudak

Upami Internét dianggo leres tiasa janten alat anu saé pikeun kaulinan sareng diajar. Nanging, nyalahgunakeun Internét ngagaduhan seueur résiko sareng kakurangan, khususna pikeun budak leutik. Kusabab kitu salaku kolot urang kedah netepkeun sababaraha aturan panggunaan.

Barudak nyanyi

Ibu kuring hoyong janten seniman

Kumaha polah anjeun upami putra anjeun nyarios ka anjeun, Ibu, kuring hoyong janten seniman? Tiasa waé ieu kajantenan janten anjeun kedah siap-siap dina kaayaan ieu. Kami ngabantosan anjeun nganggo tips ieu.

Mary

Indung kuring hoyong ka murangkalih abdi

Urang sadayana teras-terasan naha urang téh jinis indung anu urang pikahoyong, ieu mangrupikeun gambaran pribadi ngeunaan jenis indung anu kuring pikahoyong pikeun murangkalih kuring

Budak ngarangkul indungna

Indung sampurna; Fiksi atanapi kanyataan?

Di masarakat ayeuna, konsép idéntitas indung anu teu aya hubunganana sareng kanyataan yén rébuan ibu ngalaman unggal dinten. Janten ibu anu sampurna janten tujuan seueur awéwé nyiptakeun perasaan éra sareng hanjelu. Kumaha carana ngungkulan parasaan éta sareng janten indung anu teu sampurna?

premanisme sareng bunuh diri

Kumaha ngadidik kolot ngeunaan premanisme

Penting pikeun terang sacara jero masalah naon waé pikeun terang kumaha ngungkulanana. Dinten ieu kami ngajelaskeun sakedik ngeunaan premanisme sareng pentingna sadar kana hal éta.