Kaunggulan sareng karugian séréal sakabeh dina tuangeun barudak

séréal sakabeh

Séréal mangrupikeun salah sahiji kadaharan mendasar dina diet saha waé, kalebet murangkalih. Karbohidrat anu disayogikeun ku séréal penting pikeun kaséhatan barudak leutik. Nanging, henteu sadayana séréal pantes, janten séréal lengkep anu disarankeun sareng paling séhat. Aya séréal anu ngagaduhan seueur gula anu ditambih, hal anu tungtungna janten ngabahayakeun kasihatan budak.

Hanjakalna, kaseueuran kolot milih séréal anu seueur gula sareng dina gajih kualitas goréng. Dina tulisan di handap ieu kami bakal nyarioskeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan séréal lengkep sareng tina naon kaunggulan sareng karugian anu aya hubunganana sareng diet barudak.

Séréal sakabeh

Jenis séréal ieu bakal dicirikeun sabab dina prosés elaborasi, sisikian sadayana bakal dianggo, Janten aranjeunna langkung séhat tibatan séréal tradisional. Ngadamelna sareng séréal sadayana ngandung hartos yén aya nyerep karbohidrat anu langkung saé dina awak sareng sumbangan serat penting pisan.

Kaunggulan séréal sakabeh dina diet barudak

Maka kami bakal nunjukkeun anjeun sababaraha kaunggulan anu séréal tina nutrisi barudak:

  • Sakumaha parantos kami parantos nunjukkeun, séréal sakabeh lumayan euyeub ku serat sahingga ningkatkeun saluran usus anak, nyingkahan masalah pencernaan sapertos kabebeng.
  • Kusabab beunghar karbohidrat aranjeunna nyayogikeun sajumlah énergi pikeun budak. Ieu penting supaya anjeun tiasa tampil tanpa masalah dina unggal dinten.
  • Éta parantos nunjukkeun yén jumlah serat anu disayogikeun ku séréal ngabantosan nyegah kanker usus besar di payun.

integral

Kalemahan séréal sakabeh dina diet barudak

Sanaos seueur kaunggulan ngonsumsi séréal sacara rutin, asupan manja gaduh sababaraha kakurangan pikeun kaséhatan barudak:

  • Henteu disarankeun yén barudak di handapeun umur 2 taun tuang séréal. Sistem pencernaan ngabentuk sareng aya dina pamekaran lengkep sareng asupan séréal sapertos tiasa nyababkeun masalah kaséhatan anu serius.
  • Serat saé pikeun ningkatkeun saluran usus anak, tapi aya kalan-kinten konsumsi séréal sapertos kitu tiasa ngahasilkeun pangaruh anu sabalikna sareng nyusahkeun budak pikeun nyerna. Éta sababna disarankeun pikeun ngenalkeun séréal sakabeh dina tuangeun budak ku cara anu sedeng sareng henteu kedah overboard.
  • Konsumsi séréal utuh tiasa nyababkeun pembentukan gas dina sistem pencernaan budak. Upami ieu kajantenan, penting pikeun ngaleungitkeun séréal tina diet anu saeutik sareng milih jinis pangan anu langkung seueur pencernaan.

Konsumsi sedeng séréal

Teu aya anu ragu kauntungan kaséhatan anu teu kaitung tina séréal, tapi éta henteu matak disiksa sareng dicandak dina sedeng. Aranjeunna beunghar karbohidrat tapi boro-boro nyayogikeun protéin sareng nutrisi penting sanésna pikeun pamekaran budak anu pas. Éta sababna disarankeun pikeun ngagabungkeun séréal sapertos kitu sareng jinis-jinis kadaharan anu nyayogikeun nutrisi anu leungit. Serat penting pisan pikeun kaséhatan tapi salami éta dicandak sedeng sareng henteu disalahgunakeun.

Pondokna, kalebet tuangeun sapertos séréal dina diet barudak leres-leres nguntungkeun, salami éta dilakukeun dina cara anu sedeng jeung saimbang. Anu kedah jelas sepanjang waktos nyaéta kanyataan yén séréal kahirupan sadayana kedah diganti ku séréal, sabab éta langkung séhat. Jumlah gula anu ditambih dina séréal normal lumayan ngabahayakeun kasihatan barudak.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.