Kelas persiapan ngalahirkeun

Nuju satengah kadua kakandungan anjeun, bidan anjeun bakal nyarios sareng anjeun ngeunaan kelas ngalahirkeun. Bahkan upami éta mangrupikeun rekomendasi sareng kahadiran anjeun sadayana sacara sukarela, disarankeun anjeun ngahadiran sési ieu. Upami anjeun indung anu langkung anyar, sanaos kelas persiapan ngalahirkeun disarankeun pikeun sadaya ibu hamil, kumargi waktos anu cukup biasana ngalirkeun tina hiji kakandungan ka anu sanés.

Dina kelas ieu anjeun bakal diajar seueur patarosan anu mendasar, sapertos gejala anu anjeun kedah perhatoskeun pikeun terang upami anjeun damel. Ogé anjeun bakal diajar ngendalikeun napas anjeun sareng hal-hal anu penting pisan anu tiasa timbul dina waktos pangiriman. Tapi salian ti éta, anjeun bakal pendak sareng awéwé sanés di nagara anjeun anu anjeun meureun bakal tiasa ngabagi kasieun sareng anjeun bakal rumaos langkung dipikaharti tibatan kantos.

Kusabab ieu sareng seueur alesan sanésna, kami nyarankeun anjeun ngiringan kana kelas persiapan ngalahirkeun. Masih henteu yakin? Kami mendakan sadayana anu anjeun bakal tiasa pelajari dina anjeun kelas pendidikan indung (atanapi persiapan ngalahirkeun).

Naon kelas babaran?

Hal kahiji anu bakal diémutan anjeun nyaéta gambar kelas babaran anu biasana pilem Amérika. The ibu masa depan linggih dina lantai sareng pasanganna di tukang, diajar ngambekan atanapi ngarobih popok janten bonéka. Sanaos gambar lucu, henteu aya anu jauh tina bebeneran. Di kelas nyata seueur hal-hal sanés anu parantos dilakukeun, tina sudut pandang pédagogis.

Presentasi umum biasana didamel heula, sabab Unggal awéwé hamil ngagaduhan kaayaan anu bénten sareng sadaya kasus bakal diubaran. Kalahiran mimitina henteu sami sareng kalahiran sababaraha atanapi sekundér, nyaéta lirén pikeun kadua kalina. Salila di kelas, bidan bakal naros ka anjeun pikeun terang kasus anu kedah diubaran.

Di unggal kelas bakal aya masa latihan, anu mangrupikeun cara pikeun nyiapkeun awak pikeun momen pangiriman. Éta biasana dilakukeun dina bola pilates sareng penting pisan anjeun merhatoskeun kana gerakan, sabab éta bakal saé pisan pikeun anjeun pikeun neraskeun latihan di bumi upami anjeun tiasa kéngingkeun bola anu sami. Bagéan ogé didaptarkeun pikeun ngendalikeun napas, hal anu penting pikeun ngendalikeun nyeri tanaga gawé sareng kanggo orok nampi cukup oksigén salami waktos ieu.

Perawatan heula orok

Dina kelas persiapan ngalahirkeun anjeun bakal mendakan hal-hal penting sapertos gejala anu anjeun kedah lawuh pikeun terang naha anjeun kedah ka rumah sakit, dokuméntasi anu anjeun kedah bawa, ogé hal-hal penting anu anjeun peryogikeun di rumah sakit. Tapi salian ti éta, anjeun bakal diajar tip anu penting pisan ngeunaan perawatan orok anjeun anu munggaran.

Salaku conto, kumaha anjeun kedah jaga biheung bersih dugi umbilical cord ragrag. Iraha sareng kumaha anjeun kedah ngamandian orok anjeun salami dinten-dinten munggaran, naon cara anu pangsaéna pikeun nahan budak leutik anjeun sareng kumaha anjeun kedah nempatkeun anjeunna dina imbit na supados anjeunna beristirahat leres. Isu anu penting pisan nyaéta nyusuan, anu sacara umum mangrupikeun hal anu biasana dioptimalkeun sapertos seueur hal-hal sanés ngeunaan indung.

Nyusuan orok henteu gampang sapertos sigana, anjeun panginten peryogi bantosan ti bidan anjeun atanapi konsultan laktasi pikeun ngahontal panyusuan anu suksés sareng tahan lami. Di kelas babaran, bidan anjeun bakal nawiskeun anjeun sababaraha tips penting sahingga nyusuan lumangsung salami momen anu mimiti sahingga gampang pikeun hasilna janten suksés.

Émut nyandak pulpén sareng kertas kanggo nyandak catetan

Entong isin, atanapi anjeun ogé henteu gaduh mamang yén anjeun moal terang kumaha jalanna engké. Awéwé anu angkat ka kelas ieu panginten gaduh mamang anu sami sareng anjeun, bahkan anu sanés anu bakal ngabantosan anjeun. Tulis dina buku catetan anjeun naon waé anu datang pikeun naroskeun ka anjeun di kelas. Éta ogé penting pikeun anjeun nyatet sagala hal anu dijelaskeun ku bidan anjeun di kelas, éta pasti bakal seueur ngabantosan nalika waktuna datang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)