Kontraséptif sareng nyusu

lactania

Saatos janten ibu ibu sapanjang kahirupan urang ngagentos. Kami ngagaduhan orok anu ngabandungan urang sadidinten sareng kami mendakan yén urang ngan ukur ngagaduhan waktos ati-ati tina. Perhatosanna henteu nyéépkeun urang pikeun mikirkeun naon waé sareng suasana haté urang henteu ngalangkungan waktos anu saé, janten sigana ampir teu mungkin pikeun ngémutanana kasumpingan kana rutinitas kami anu sateuacana, tapi saatos sababaraha lami urang kedah sakedik-sakedik wangsul deui ka urang kahirupan normal sareng anu kalebet ngamimitian deui dina hubungan intim sareng pasangan urang ...

Iraha wayah anu pangsaéna pikeun ngabalikan hubungan seksual?

Ujug-ujug sagala jinis mamang nyerang kami:Iraha Naha urang badé hirupkeun deui hubungan séks? Naha aya tanggal khusus? Kumaha kuring terang upami kuring disiapkeun?

Sanaon sacara tradisional diucapkeun ngeunaan "Kuartin", Ogé aya hubunganana sareng minggu-minggu cuti mitoha anu kedah dipikaresep ku indung pikeun pamulihanna, kaseueuran ahli nyarankeun ngantosan sahenteuna sabulan atanapi dugi ka urang ngeureunkeun kokotor. Tapi upami aya anu penting, éta indung éta pulih deui sareng ku wani, sabab pastina, éta moal gampang; Anjeun bakal perhatosan ngarareunah di daérah vulvar, utamina upami aranjeunna kedah masihan titik éta. Dina hal ieu anjeun bakal ngaraos ketang dina tapak tatu, sanaos sensasi tina kagaringan heunceut anu lumangsung postpartum (sanaos anjeun parantos ngalaman sesar) anu langkung narik upami anjeun nyusuan ... Sareng naha? Nya kusabab éta prolactin nyaéta hormon anu mastikeun sékrési susu sareng nyegah ovulasi. Prolactin ngajaga tingkat anu luhur pisan dina waktos ayeuna, ngahasilkeun pangaruh "ranté" sareng henteu ngantep anu sanés disintésis, ngarah ka kagaringan heunceut sareng kurangna napsu séksual. Sangkan prolaktin ngalaksanakeun tindakanana pikeun mastikeun dahar tina bayi: upami teu aya ovum, moal aya kakandungan sareng upami kurangna kahoyong, moal aya hubungan sareng moal aya kakandungan anu anyar ...

Upami sadayana ieu henteu cekap, urang bakal perhatoskeun yén payudara bakal pinuh ku susu Ku naon aranjeunna tiasa ngaganggu urang sareng ngusir bagian tina susu éta nalika hubungan seksual. Sareng nalika urang tungtungna mendakan waktosna, orok boh bakal ngeureunkeun tilemna atanapi ngagaduhan kalaparan anu sengit, anu panginten, urang kedah ditunda deui langkung ti sakali.

mamang

Kumaha carana abdi tiasa nyingkahan kakandungan anu sanés?

Tapi nalika urang tungtungna ngagaduhan hubungan séks deui bentukna angger mamang nyerang kami: Dupi abdi tiasa hamil deui? Cara naon kontraséptif naha cocog sareng nyusu? Mana anu pangsaéna? Nyaéta pilihan anu béda, sanaos henteu sadayana kontrasépsi sami aman:

  1. Nyusu salaku kontraséptip: Kami parantos nyarioskeun pasipatan prolaktin, upami nyusu sacara eksklusif éta parantos nungtut mimiti bakal nyegah ovulasi. Éta tiasa dianggo pikeun urang bari, tapi éta moal nyegah ovulasi tina kajadian tanpa wates waktos, maka éta risiko pikeun hamil deui rada luhur, sajaba ti éta kami moal terang iraha ovulasi éta lumangsung, moal aya gejala.
  2. Métode panghalang: Utamana kondom. Maranéhna nyaéta gampang pikeun ngagunakeun, aranjeunna henteu ngahasilkeun efek samping sareng anjeun henteu kedah konsultasi sareng spesialis pikeun panggunaanana, janten biasana metode pilihan, sahenteuna dugi ka urang mutuskeun anu sanés dina jangka panjang.
  3. Métode alami: Dibutuhkeun palatihan Sateuacan nganggo éta, upami anjeun henteu acan nyobian sateuacan ngadeteksi parobihan lendir serviks hese pikeun anjeun tiasa ngabédakeunana ayeuna. Salaku tambahan, aya seueur positip palsu atanapi négatif, bahkan ku siklus normal, janten puerperium sanés waktos anu pas pikeun ngamimitian nganggo éta.
  4. Alat intrauterin: Kedah disimpen ku spesialis. Mangrupikeun metode jangka sedeng, lilana nyaéta lima taun, sanaos tiasa ditarik tiheula upami urang hoyong. Boh panempatanana sareng panyabutanna henteu meryogikeun persiapan khusus sareng anjeun bakal balik ka bumi geuwat, sanaos rada ngaganggu. Panempatanana tiasa dilakukeun dina waktos anu béda; tempatna langsung saatos dikantunkeun, pas plasenta dikirimkeun, sanaos jaga kedah henteu dilakukeun sabab langkung gampang uterus ngusirna sareng langkung milih ngantosan dugi ka nifas parantos kalangkung (genep minggu), nalika rahim parantos uih deui ka na ukuran normal.
  5. Métode hormonal: Kontraséptif hormonal basis progestogen  aman bari nyusuan pikeun orok boh ka indung sareng henteu ngirangan produksi susu. aya bentuk administrasi anu bédaBoh dina bentuk tablet sadidinten sareng dina bentuk implan subkutan, éta gumantung kana sabaraha lami anjeun badé nganggo éta sareng karesep anjeun, spesialis bakal nyarankeun salah sahiji atanapi bentuk panggunaan anu sanés.
  6. Métode definitif: Éta diwangun ku intervensi bedah leutik, lalaki atanapi awéwé, pikeun ngahontal kontrasépsi permanén.

Penting pikeun anjeun milih cara anu paling cocog sareng kabutuhan anjeun, éta paling raoseun pikeun anjeun sareng anu ngamungkinkeun anjeun ngarencanakeun kakandungan salajengna dina waktos anu anjeun sareng pasangan resep ...


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.