Kulit kana kulit dina orok prématur, nalika cinta janten ubar

Kulit bobo kana kulit

Dina rahim, orok teras-terasan dibarengan ku ketug jajantung indung. Salaku tambahan, tuangeunana teras-terasan diamankeun sareng dijagaan tina parobahan cahaya, suhu atanapi sora anu banter. Lahir mangrupikeun waktos anu pikasieuneun dina kahirupan hiji jalma. Dina sababaraha menit, orok kedah adaptasi sareng parobihan anu radikal, ngalih tina kanyamanan sareng panangtayungan rahim ka lingkungan anu mumusuhan sareng teu dikenal.

Janten parah, urang dilahirkeun anu henteu dewasa pisan, teu tiasa tuang atanapi ngarawat diri urang sorangan. Éta sababna sadayana orok manusa peryogi jaman adaptasi kana kahirupan luar, antukna, aranjeunna kedah ngaraoskeun kahaneutan, panyalindungan sareng kanyamanan anu dipibanda nalika aranjeunna nuju beuteung Ibu. Sareng kumaha ieu kahontal ?. Nya, éta saderhana pisan, latihan Metoda indung kanguru atanapi kontak kulit-ka-kulit.

Kulit kana kulit dina orok prématur, nalika cinta janten ubar

metode kanguru

Upami kontak kulit-ka-kulit penting pisan pikeun bayi anu énggal, bayangkeun kumaha diperyogikeun pikeun orok prematur. Orok ieu henteu acan réngsé ngembangkeun intrauterine, sareng aranjeunna langkung peka kana parobihan anu dilahirkeun ku lahir. Pikeun aranjeunna, adaptasi sareng lingkungan éksternal langkung rumit. Salaku tambahan, aranjeunna orok anu atanapi parantos dirawat di rumah sakit, dipisahkeun sareng kulawargana sareng seueur tés médis. Sadaya ieu mawa tingkat setrés anu luhur. Ku sabab kitu Aranjeunna peryogi cinta anu luhur, kontak fisik, sareng pangalaman anu pikaresepeun. 

Naon manpaat kontak kulit-ka-kulit dina orok prématur?

Nyusu-di-prématur

  • Ni'mat teh ikatan afektif antara orok sareng kolotna. Orok anu déwasa sering nyéépkeun sababaraha jam nyalira dina inkubator, janten latihan kontak kulit-ka-kulit penting pisan pikeun ngajantenkeun hubungan éta.
  • Ngagampangkeun pendirian nyusuan. Kontak kulit-ka-kulit langkung resep naékna susu berkat rangsangan orokna caket. Ku cara kieu, ngabandungan orok atanapi diekstraksi ku indungna dipermudah.
  • Éta ngirangan setrés tina orok sareng sepuh. Éta ogé ngirangan waktos nangis orok sareng tingkat déprési postpartum.
  • Kolot diajar terang wirahma sareng sinyal orok ngarasa langkung aman sareng protagonis dina ngurus budak leutik anjeun. Orok asa langkung aman sareng dijaga.
  • Bantosan ngatur suhu awak, denyut jantung sareng napas.
  • Nikmat waktos bobo langkung jero ku nyayogikeun waktos langkung sepi sareng istirahat kanggo orok sareng sepuh.
  • Ni'mat teh ngembangkeun sistim saraf pusat sareng stimulasi indrawi ngalangkungan caresses.
  • Irama pernapasan orok sareng indungna disingkronkeun nurunkeun période apnea.
  • Éta ngirangan aktivitas motor sareng otot janten énergi disimpen na ngamajukeun nambahan beurat.
  • Éta ngirangan résiko inféksi anu tiasa kaala di rumah sakit. Salaku tambahan, kontak kulit-ka-kulit dina kombinasi sareng nyusu pikaresepeun pamekaran sistim imun. 

Aya tambihan bukti yén habitat alam anu dilahirkeun nyaéta awak indung. Kusabab kitu, ayeuna, metode indung kangguru dianggap salah sahiji kamajuan anu hébat dina ngurus orok ieu. Pikeun orok prématur, kontak kulit tina kulit téh asih, perlindungan sareng ubar.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.