Kumaha Ngajarkeun Budak Autistik Ngobrol

barudak autis

Tantrums, ditarikna, sareng agresi umum di barudak dina spéktrum autisme. Sareng ieu pakait raket sareng henteu mampuh komunikasi sareng dunya. Éta pisan sababna naha kolotna diajar kumaha carana ngajarkeun anak autis nyarita. Ku cara kieu, murangkalih bakal gaduh kamampuan komunikasi anu langkung saé pikeun nyanghareupan dunya sareng sosialisasi.

Sanaos sanés hiji-hijina alesan, murangkalih anu ngagaduhan karusuhan spéktrum autisme henteu gaduh kamampuan basa anu khas, anu dina gilirannana ngahalangan kaahlian sosialna. Di sisi séjén, kurangna kecap nyegah aranjeunna pikeun nganyatakeun diri jeung komunikasi émosi maranéhanana, hiji hal nu frustrates na angers aranjeunna. Éta sababna penting pikeun diajar kumaha barudak ieu ngolah inpormasi teras ngabantosan aranjeunna diajar nyarios.

Biantara dina budak autis

Kahayangna, kasieunan, kabungahan, naon anu dibutuhkeun, naon anu aranjeunna kakurangan, naon anu henteu dipikahoyong, naon anu aranjeunna lakukeun. Singketna, henteu sareng enya tina kahirupan, anu ngamungkinkeun urang pikeun ngémutan naon anu lumangsung dina diri urang. Basa mangrupikeun wahana pikeun ieu, tapi nalika henteu dikembangkeun, kurangna ekspresi ditarjamahkeun kana amarah sareng frustasi. Hal kawas ieu kajadian ka barudak kalawan autismeSababaraha malah nepi ka nganyenyerikeun hate sorangan atawa menyakiti batur teu dihaja. Éta barudak ambek sabab teu bisa kontak silih.

barudak autis

Tapi pikeun manggihan kumaha carana ngajarkeun anak autis nyarita perlu ngartos latar tukang karusuhan ieu. Ieu mangrupikeun kaayaan anu mangrupikeun hasil tina parobihan dina fungsi otak anu mangaruhan pamekaran saraf jalma nalika ningali dunya. Ogé lamun datang ka decoding dunya sosial sarta interacting jeung jalma séjén. Sanaos sanés gangguan anu langsung mangaruhan kapasitas intelektual, komunikasi sareng paripolah anu kapangaruhan pisan, anu tiasa kalebet gejala sanésna, sapertos pola paripolah repetitive, kasusah dina ngartos manifestasi nonverbal, masalah émosional, jsb.

Para diajar ngobrol jeung anak autis sareng ngajar anjeunna komunikasi, mimitina peryogi terang kaayaan khusus, sabab unggal jalma nunjukkeun gejala anu béda sareng tingkat parah. pikeun nyaéta Aya henteu ngan hiji tipe autisme tapi spéktrum Ieu ngawengku rupa-rupa gejala. Unggal kasus kudu diolah individual, sanajan aya sababaraha pola nu terus-terusan sarta ngidinan anak autistic diajar nyarita ngagunakeun sababaraha sumber éféktif.

Ngawangkong kalayan gambar, konci dina barudak autis

Upami anjeun heran kumaha carana ngajarkeun anak autis nyarita, Anjeun kudu nyaho yén karusuhan éta ngahalangan kamampuhan pikeun napsirkeun ekspresi, ngartos komunikasi nonverbal, atawa napsirkeun paripolah sosial, nada sora, atawa émosi.

Dina rasa ieu, komunikasi fungsional, atawa FCT, nawarkeun hiji pedagogy pisan husus lamun datang ka ngajarkeun anak autis nyarita. Éta ngeunaan pangajaran pikeun ngirimkeun inpormasi nganggo basa anu aya hubunganana sareng gambar atanapi sinyal. Hal ieu kacida mujarab pikeun barudak autistic, sabab kudu ngalereskeun kecap kana gambar jeung sora. Ku kituna, komunikasi fungsional ngamungkinkeun barudak leutik pikeun labél kecap kalayan sora na dina gambar. Dina waktu nu sarua, tanda atawa kecap diajarkeun pikeun ménta hiji hal diperlukeun atawa dipikahoyong ku budak, kayaning cocooan, hidangan, atawa hal sejenna. rutin sapertos ka kamar mandi.

Kontekstualisasi inpormasi mangrupikeun konci pikeun ngagampangkeun sareng ngaktipkeun pamahamanana, anu engkéna bakal dikaitkeun sareng kecap-kecap, sareng sora sareng gambarna. Barudak kalawan autis perlu pengulangan konstan pikeun ngalereskeun konsép, maranéhanana ogé dibantuan ku organisasi informasi dina schemes basajan, nu bisa gambar nu ngidinan aranjeunna pikeun ngolah informasi lajeng bisa komunikasi hadé.

Tulisan anu aya hubunganana:
Naha ngagunakeun ganja nalika kakandungan ningkatkeun résiko autisme?

Salah sahiji konci FCT nyaéta penguatan positif dina prosés pangajaran basa. Kumaha carana ngajarkeun anak autistic nyarita? Jieun kontak panon pikeun ngadegkeun beungkeut, nyarita lemes sareng sabar, Ngahindarkeun tantangan jeung nada kuat.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)