Kumaha carana ngabantosan kotoran orok anjeun

Pangeluaran hiji orok per taun

Kotoran orok langkung penting tibatan anu anjeun percanten. Jinis tina kotoran anu didamel orok tiasa ngabantosan anjeun pikeun terang naha nyerna anu saé sareng naon jinis katuangan anu saé atanapi anu mana anu goréng. Sapanjang kamajuan anak anjeun, jinis kotoran bakal bénten-bénten.

Teras we masihan anjeun serangkaian tip sareng pitunjuk pikeun dituturkeun sahingga anjeun terang langkung seueur ngeunaan kotoran orok anjeun sareng kumaha ngabantosan anjeun ngagaduhan gerakan usus upami anjeun kabebeng.

Bangku orok

Bangku anu pangheulana didamel ku bayi anu anyar dipikaterang ku nami meconium sareng poék sareng kandel. Upami orok tuangeun dina susu ibu, na caca biasana warna na cair sareng konéng. Upami, di sisi anu sanésna, anjeunna tuang susu formula, kotoran na langkung poék sareng kandel.

Unggal orok bénten sareng bari aya anu tiasa kotoran saatos unggal tuangeun, anu sanés henteu langkung sering. Upami bayi nembé henteu kotok salami 48 jam mimiti hirup atanapi henteu ngalakukeun gerakan bowel sababaraha dinten, penting pikeun indit ka dokter pediatrik.

Nalika diét orok ngalaman parobihan kusabab dilebetkeunna kadaharan énggal, aya sababaraha parobihan dina wirahma usus na. Dimimitian dina umur 6 bulan, normal pikeun kotoran anjeun janten langkung sesah sareng robih warna. Salaku tambahan kana ieu, frékuénsi pembuangan air besar turun sacara signifikan.

Nyababkeun naha orok henteu kotoran

Aya sababaraha alesan kunaon hésé pikeun orok janten tai:

  • Orok panginten henteu nginum cai anu diperyogikeun ku awakna. Upami anjeun dehidrasi, kotoran anjeun janten langkung sesah sareng anjeun bakal sesah ngusirna.
  • Kasusah nalika kotoran ogé tiasa disababkeun ku kalebet pangan énggal dina diet.
  • Disquecia mangrupikeun alesan sanés naha orok anjeun tiasa ngalaman kasusah serius nalika ngeunaan kotoran. Orok henteu tiasa ngendalikeun peujitna supados tiasa najis. Masalah ieu bakal ngabéréskeun dirina sorangan dumasar kana waktu.
  • Sangsara tina kabebeng mangrupikeun alesan sanés naha orok anjeun henteu kotoran. Dina hal ieu, éta ngagaduhan waktos anu saé pisan sabab kotoran kaluar teuing hésé sareng sangsara pisan nalika ngusir.

Disquecia orok

Tips pikeun ngabantuan kotoran orok anjeun

Upami orok henteu kaserang salah sahiji jenis patologi, aya cara pikeun ngabantosan anjeunna kotoran:

  • Ngajaga orok anu sampurna caian nyaéta penting pisan. Sababaraha kali orok kaserang kabebeng kusabab anjeunna henteu seueur teuing nginum cai. Hatur nuhun kana hidrasi, tai na lemes sareng éta ngatur ngadamel tai na leres.
  • Dina kaseueuran masalah masalah tai kusabab jinis susu anu anjeun inuman. Di pasar aya sababaraha susu susu formula anu ngabantosan anjeun pikeun kotoran tanpa masalah.
  • Kadaharan anu anjeun ngenalkeun dina diet énggal kedah beunghar serat sareng ku cara kieu éta ngabantosan pikeun ningkatkeun sadaya transit peujit.
  • Pijat ogé saé matak ngamudahkeun pikeun anjeun kotoran nalika anjeun meryogikeun. Anjeun kedah ngurut daérah beuteung sacara rutin.

Pondokna, cukup normal pikeun orok sangsara parobihan anu teras-terasan dina wirahma peujitna sareng bentuk na tai béda nalika tumuh. Upami anjeun perhatoskeun yén orok ngagaduhan kasusah anu serius nalika ngeunaan kotoran, tong ragu-ragu angkat ka dokter pediatrik pikeun ngariksa sareng ngarawat aranjeunna. Éta kedah ditetepkeun yén anjeunna tiasa kaserang sababaraha jinis patologi sareng nonton sepanjang waktos yén parobihan diét mangrupikeun pemicu anu teu tiasa kotoran normal.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.