Kumaha ngajar murangkalih anjeun kolaborasi di bumi

ngajar barudak kolaborasi PR

Pekerjaan bumi henteu kedah matak pikaboseneun sareng monoton. Sakabeh kulawarga tiasa sareng kedah ngabantosan di bumi. Kulawarga sareng bumi anu aranjeunna bentukkeun mangrupikeun tempat diajar nilai. Sareng ngajar barudak kanggo kolaborasi di bumi penting pisan.

Mimiti, supados henteu kaleuleuwihan salah sahiji anggotana sareng kawajiban ieu, sareng anu kadua, naha ngadorong kolaborasi, hormat, empati, ningkatkeun koeksistensi, kerjasama sareng tanggung jawab.

Iraha ngamimitian diajar barudak pikeun kolaborasi di bumi?

Biasana, para nonoman condong ngurus (sareng aranjeunna biasana ngalaksanakeunana ku cara wajib, saatos sababaraha bewara) kamarna, tapi henteu daérah umum. Malah seueur sepuh anu bosen ningali kamar budakna salaku blok, mutuskeun pikeun ngabersihkeun kusabab bosen.

Henteu pernah telat pikeun ngajar barudak pikeun kolaborasi di bumi, tapi gancang anjeun ngamimitian langkung saé. Aranjeunna kedah diajarkeun yén padamelan bumi mangrupikeun kawajiban sadaya anggota pikeun imahna tiasa dianggo.

Ti umur 2 taun aranjeunna tiasa ngamimitian, sanaos henteu ngagaduhan katerampilan anu diperyogikeun pikeun ngalaksanakeunana. A) Leres kami ngadorong minat sareng kolaborasi anjeun. Leres! Panangan diri ku kasabaran. Pasti anjeun bérés sateuacan aranjeunna, tapi anjeun kedah ngantepkeun aranjeunna biasa.

Kumaha cara ngajar barudak pikeun kolaborasi di bumi?

Gumantung kana umur budakna, aranjeunna tiasa diintegrasikeun kana padamelan rumah tangga. Kamampuh anjeun bakal ningkat, sakumaha ogé tanggung jawab anjeun.

Ku cara ieu urang bakal tiasa ngalebetkeun aranjeunna kana fungsi kulawarga, sareng kolaborasi di bumi moal janten kawajiban tapi hiji hal anu biasa. Éta bakal ningkatkeun kamandirian sareng harga diri.

urusan rumah tangga pikeun murangkalih

Kumaha barudak ti umur 2 dugi ka 3 taun tiasa kolaborasi

  • Dina yuswa ieu aranjeunna parantos tiasa nyayogikeun cocooan sampurna saatos maén sareng aranjeunna. Pikeun ngajantenkeun éta tugas anu langkung gampang pikeun aranjeunna, anjeun tiasa nempatkeun kotak dina jangkungna dimana aranjeunna tiasa nyimpen éta.
  • Éta ogé tiasa nempatkeun baju kotorna dina karinjang binatu, ogé miceun popokna dina tempat sampah.
  • Dahar nyalira
  • Tutuwuhan cai.
  • Nyimpen baju anjeun.
  • Ngalungkeun tuangeun kana piaraan.

Kumaha barudak ti umur 4 dugi ka 5 taun tiasa kolaborasi

  • Pasang sareng cabut piring sareng alat makan tina méja.
  • Nyapu.
  • Ganti baju nyalira.
  • Angkat kamar anjeun.
  • Melu baju bersih pikeun neundeun.
  • Kumpulkeun hal-hal dina situs anjeun.
  • Bantosan dina ngagaleuh.
  • Mandi nyalira.

Kumaha barudak ti umur 6 dugi ka 7 taun tiasa kolaborasi

  • Ngaberesihan kamar anjeun.
  • Ngadamel bedog anjeun.
  • Ninggalkeun ransel anjeun siap pikeun énjing.
  • Lebu.
  • Nyeuseuh.
  • Ngumbah piring.

Kumaha barudak ti umur 8 dugi ka 10 taun tiasa kolaborasi

  • Nyiapkeun sarapan.
  • Ngumbah piring.
  • Bersih sacara umum.
  • Ngarobih cadar dina ranjang anjeun.

Kumaha barudak ti umur 10 dugi ka 12 taun tiasa kolaborasi

  • Pasang mesin cuci.
  • Candak piaraan kanggo jalan-jalan.
  • Nongkrong nyeuseuh.
  • Masak piring saderhana kalayan pengawasan.

Kumaha barudak ti umur 12 dugi ka 14 taun tiasa kolaborasi

  • Candak kaluar sampah.
  • Balik balanja.
  • Beusi.
  • Pikeun masak.

Ieu indikasi umum dumasar kana umur. Éta kedah janten tugas anu saluyu sareng umur sareng kamampuanna ngarah teu frustasi.

Naon anu kedah dilakukeun nalika aranjeunna parantos nonoman

Upami anjeun telat sareng anak anjeun parantos nonoman, meureun aya konflik upami anjeun ujug-ujug hoyong kuring ngabantosan tugas rumah tangga. Pikeun nyingkahan aranjeunna, anjeun sadayana tiasa ngadamel méja tugas. Dimimitian ku nyatakeun naon tugas-tugas anu kedah dilaksanakeun sareng negosiasi saha waé anu bakal ngatur masing-masing hal. Saatos masihan tugas sareng komitmen sadaya kulawarga pikeun ngalaksanakeunana, a kalénder ageung di daérah katingali dimana padamelan masing-masing tiasa ditingali jelas.

Kalayan sikep ieu aranjeunna bakal diajar ngahargaan padamelan, sareng éta hal henteu dilakukeun ku nyalira. Aranjeunna bakal langkung ati-ati kana hal-hal na sareng bakal terang kumaha ngurus diri nalika parantos déwasa.

Naha émut ... sanaos padamelan rumah tangga sigana sepele, éta penting pisan pikeun pamekaran sareng diajar nilai-nilai anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.