Kumaha ngamajukeun kabagjaan di murangkalih

Budak bagja

Kabagjaan mangrupikeun salah sahiji émosina dasar pikeun manusa. Éta langkung milih komunikasi, ngamungkinkeun urang pikeun ngabagi momen anu saé sadidinten sareng ngahasilkeun énergi positip anu seueur nguntungkeun pikeun urang sareng kulawarga.

Kabagjaan ogé ngabantosan urang pikeun ngaleupaskeun ketegangan awak, nyayogikeun kami kaamanan sareng ngabantosan urang pikeun ngahargaan sisi positip kahirupan. Kusabab kitu, éta mangrupikeun faktor konci anu kedah dipertimbangkeun pikeun ngararasakeun kasihatan jasmani sareng émosional anu saé.

Salaku kolot urang kedah ngamajukeun kabagjaan dina murangkalih urang salami budak leutik, ngabantosan aranjeunna pikeun mikawanohna, terang kumaha ngaturna, ngararasakeun sareng ngabagi éta ka batur.

Kumaha ngamajukeun kabagjaan dina murangkalih anjeun

  • Saperti dina sagala aspek pendidikan séjén, urang kedah janten conto. Penting pikeun urang terang kumaha mikawanoh hal-hal anu saé dina kahirupan urang sareng yén urang tiasa ngaraosan hal-hal alit. Kadang-kadang gampang difokuskeun masalah sareng museurkeun sadaya tanaga urang ka aranjeunna. Ajar aranjeunna pikeun mikaresep hal-hal alit anu janten bagian tina kahirupan aranjeunna. Seni, musik, alam, kaindahan, jsb.
  • Hindarkeun ngaleutikan émosi positip barudak anjeun. Barudak kedah ngaraos bebas nunjukkeun kabagjaan maranéhanana terasrasakeun éta. Dangukeun aranjeunna sareng bagikeun kabagjaan éta sareng aranjeunna, anjeun bakal ningali kumaha gampangna néwak éta.
  • Bantosan aranjeunna ngajaga sikep positip dina kahirupanna, ningali kaayaan sesah sanés négatip tapi salaku kasempetan pikeun diajar sareng ningkatkeun kamampuanana.
  • Tetepkeun tujuan anu meujeuhna. Pastikeun aranjeunna langkung museurkeun kana prosés tibatan hasilna. Ku cara kieu aranjeunna bakal diajar hartos usaha sareng bakal ningkatkeun kasabaranana pikeun hanjelu.
  • Suasana anu positip sareng bahagia pikaresepeun pikeun ngeusianana ku seuri sareng humor anu saé. Pikirkeun kumaha anjeun tiasa ngahasilkeun momen kabungah sareng murangkalih anjeun. Émut kumaha gancangna waktos sareng murangkalih budak.

Kulawarga riang

Konci pikeun ningkatkeun kabagjaan sareng kabagjaan di murangkalih

Gerakanana. Barudak kedah ngalih, lumpat, luncat, ucul, jogét, jst. ngaraos bagja. Hanjakal masarakat urang sareng sumber luang beuki cicingeun.

Lampu alami. Spasi lega kalayan cahaya alami sareng kontak sareng alam penting pisan pikeun murangkalih karaos bagja sareng pikeun pamekaran anu saéna.

Otonomi. Penting pisan pikeun barudak sadar kana kabutuhanana sareng aranjeunna diajar nganyatakeunana. Kami henteu kedah ngantisipasi prosés ieu atanapi ngalakukeun tindakan anu aranjeunna sanggup lakukeun ku nyalira. Otonomi raket patalina sareng harga diri anu saé, penting pikeun karaos positip sareng bahagia.

Pikeun langkung terang

Upami anjeun resep terang langkung seueur ngeunaan topik ieu, kuring nyarankeun buku 'Didik kabagjaan' ku penerbit Declée De Brouwer (2017). Numutkeun panulis na, Pepa Horno, psikolog anu ngahususkeun kana kamekaran afektif dina murangkalih sareng nonoman, konci pikeun ngadidik dina kabagjaan nyaéta perawatan diri sareng kasadaran pendidik.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.