Minggu kakandungan, kumaha ngartos aranjeunna?

gejala kakandungan

Aya awéwé anu nalika aranjeunna reuneuh rada lieur antara sasih sareng minggu dimana masa kehamilan na. Sigana langkung rumit tibatan aslina tapi sakali anjeun ngartos sasaruaanana antara bulan kakandungan sareng minggu dina masa kehamilan anjeun, Éta bakal langkung gampang ngartos dimana anjeun ayeuna.

Kakandungan diitung dina sababaraha minggu sareng lumangsung sakitar 40 minggu, sanaos nyatana nyandung Éta henteu lami persis salapan bulan, janten masarakat sering lieur. Durasi anu sabenerna sareng perkiraan kakandungan nyaéta 280 dinten kehamilan (nyaéta sapuluh bulan lunar) atanapi 38 minggu ti waktos dibuahan ovum sareng 40 minggu ti tanggal terakhir haid.

Upami anjeun ngamimitian ngitung tina période terakhir anjeun, minggu 1 kakandungan anjeun bakal janten minggu anjeun ngagaduhan masa sareng upami sareng siklus rutin 28 dinten, pembuahan lumangsung dina minggu 3. Dina minggu ka 4 éta bakal janten implantasi (anu kurangna aturan) sareng anjeun bakal ngalaman perdarahan implantasi. Opat minggu ieu bakal janten bulan mimiti kakandungan. Antara minggu 5 sareng 6 nyaéta nalika anjeun mimiti curiga yén anjeun hamil.

Upami anjeun hoyong langkung ngartos bulan anjeun hamil numutkeun ka minggu anjeun aya:

  • Kakandungan bulan ka-1: ti 1 minggu ka 4
  • Bulan ka-2 kakandungan: ti 5 dugi ka 8 minggu
  • Kakandungan bulan ka-3: ti 9 minggu ka 13
  • Bulan ka-4 kakandungan: ti 14 dugi ka 17 minggu
  • Bulan ka-5 kakandungan: ti 18 dugi ka 22 minggu
  • Bulan ka-6 kakandungan: ti 23 dugi ka 27 minggu
  • Bulan ka-7 kakandungan: ti 28 dugi ka 31 minggu
  • Bulan ka-8 kakandungan: ti 32 dugi ka 35 minggu
  • 9 bulan kakandungan ti minggu 36 dugi ka 40

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Gynecologist Vigo cenahna

    Pikaresepeun pisan. Gynecologists salawasna ngawaskeun kakandungan tina sababaraha minggu. Salaku tambahan, aya tés khusus anu dilakukeun dina unggal trimester kakandungan.