Kumaha carana ngobrol sareng murangkalih ngeunaan kamiskinan

Budak leutik dina kamiskinan di bumi na nyampurnakeun buku latihan.

Kamiskinan tiasa janten masalah rumit anu tiasa disababkeun ku rupa-rupa alesan anu hésé dipikaharti ku barudak ngora. Sanaos masalah anu aya hubunganana sareng kalaparan sareng kurangna hirup anu tiasa rumit, perlu diajak ngobrol barudak tentang kamiskinan. Upami anjeun ramana atanapi indung sareng anjeun hariwang nempatkeun piring panas kana méja unggal dinten atanapi ngagaduhan tempat saré ... éta tiasa langkung hésé pikeun ngalaksanakeun paguneman ieu.

Tapi tanpa katerangan anu jelas, barudak panginten henteu ngartos naha sababaraha murangkalih tuang gratis di sakola, naha anu sanésna seueur sareng anu sanésna teu nanaon, atanapi naha aya jalma-jalma anu gaduh bumi anu nyungkeun artos atanapi tuangeun. Barudak tiasa ngadamel asumsi anu teu leres ngeunaan jalma anu hirup handapeun garis kamiskinan.

Naha anjeun kedah nyarios perkawis kamiskinan

Dina sababaraha waktos, anak anjeun bakal perhatoskeun yén sababaraha urang henteu ngagaduhan seueur artos sapertos anu sanes, sareng anjeun panginten aya patarosan perkawis éta. Seueur barudak éta ngagaduhan sepuh anu damel, tapi gajih anu handap sareng padamelan henteu stabil ngantepkeun aranjeunna hirup handapeun garis kamiskinan. Sababaraha babaturan sakelas anak anjeun sigana ngagaduhan masalah tuang atanapi tempat cicing.

Pamakean artos

Sugan anjeun pernah nitah anak anjeun tuang sagala tuangeun sabab aya barudak miskin anu teu ngagaduhan tuang, tapi éta pikeun budak anjeun teuing abstrak pikeun pamahaman budak leutikna. Aya seueur jalma anu bajoang sareng kamiskinan langkung caket ka bumi. Ngawangkong ngeunaan kaayaan kahirupan nyata di komunitas anjeun tiasa ngabantosan anjeun langkung ngartos naon éta kamiskinan.

Barudak anu hirup dina kamiskinan tiasa ngalaman akibat anu hirupna. Kamiskinan mangaruhan kulawarga ku cara ieu:

  • Masalah atikan. Aranjeunna gaduh langkung seueur masalah nalika diajar atanapi neraskeun pendidikanana.
  • Masalah tingkah laku Kamiskinan mangaruhan kamekaran sosial sareng émosional budak. Barudak anu tumuh dina kamiskinan tiasa ngagaduhan langkung seueur masalah paripolah.
  • Masalah kaséhatan fisik. Kamiskinan budak dikaitkeun sareng tingkat obesitas anu langkung ageung, pangembangan basa gangguan, atanapi paningkatan résiko cilaka.
  • Masalah kaséhatan méntal. Setrés toksik pakait sareng kamiskinan ningkatkeun résiko gangguan jiwa.
  • Ngiringan karaharjaan umum. Panilitian nunjukeun yén kamiskinan mangrupikeun ancaman anu paling ageung pikeun kasajahteraan barudak sareng éta tiasa ngahasilkeun akibat saumur hirup.

Nyarios perkawis kamiskinan sareng murangkalih tiasa janten kasempetan pikeun ngadidik murangkalih anjeun, ogé waktos pikeun nungtun karep pikeun batur. Nalika anak anjeun ngartos sakedik langkung seueur perkawis sababara jalma hirup béda, anjeun tiasa ngaraos langkung empati pikeun jalma anu hirup dina kamiskinan.

hal anu kudu dipikirkeun sateuacan gaduh orok

Milarian kasempetan pikeun ngabahas topik

Daripada nyangking masalah kamiskinan entos dimana-mana, milari kasempetan pikeun nyandak éta sacara alami. Ieu nalika anjeun tiasa nyarioskeun langkung khusus. Salaku conto, nalika aya drive kadaharan di sakola, ngobrol sareng anak anjeun ngeunaan kunaon aranjeunna nyumbang produk. ATAWA Nalika aya kado liburan, jelaskeun yén sababaraha kulawarga panginten henteu cekap artos kanggo ngagaleuh hadiah.

Patarosan anu sesah

Anjeun kedah siap-siap pikeun patarosan anu sesah. Dina sababaraha waktos, anak anjeun bakal aya bewara yén sasama atanapi jalma di masarakat hirup dina kamiskinan. Anjeun kedah siap-siap pikeun patarosan sapertos:

  • Naha Juan nganggo baju anu sami unggal dinten di sakola?
  • Naha jalma éta mesen tuangeun di luar supermarket?
  • Naha aya jalma anu nyungkeun artos di jalan?
  • Naha Pedro nyarios yén aranjeunna masihan anjeunna makanan gratis?

Nalika anak anjeun naroskeun, éta bakal janten tanda yén aranjeunna siap nampi jinis inpormasi ieu, janten anjeun kedah masihan jawaban anu saé pikeun umur na.

Penjelasan saderhana pikeun barudak sakola dasar

Barudak henteu ngartos perkawis artos atanapi ékonomi. A komérsial ngeunaan lapar anak tiasa nimbulkeun patarosan anu polos sapertos, "Naha kolot anjeun henteu angkat ka toko bahan sareng mésér tuangeun kanggo anjeun?"

Antara umur 5 sareng 8 taun, barudak siap diajar katerangan saderhana ngeunaan kamiskinan. Anjeun tiasa nyarios sapertos, "Sababaraha jalma moal tiasa kéngingkeun cekap artos kanggo ngagaleuh tuangeun atanapi bumi anu tiasa di hirup." Dina umur ieu, anjeun henteu kedah masihan penjelasan anu éksténsif ngeunaan faktor-faktor anu tiasa nyegah batur tina ngahasilkeun gaji. Paguneman ngeunaan cacad, penyalahgunaan narkoba, sareng ékonomi anu miskin tiasa ngantosan dugi ka nonoman.

Katerangan di murangkalih sareng nonoman

Budak ngora sareng nonoman ngagaduhan kamampuan pikeun ngamimitian ngarti sababaraha alesan kunaon ayana kamiskinan. Anjeun tiasa nyarioskeun perkawis faktor-faktor anu nyababkeun kamiskinan, sapertos:

  • Kesenjangan penghasilan antara beunghar sareng miskin
  • Kurangna padamelan anu mayar gajih anu cekap
  • Kurangna pendidikan
  • Podomoro tinggi sareng biaya perawatan budak
  • Penyalahgunaan zat sareng panyawat méntal
  • Cacad
  • pipisahan
  • Kamiskinan generasi

Salian ti nyarioskeun sabab-sabab anu nyababkeun kamiskinan, perlu dibahas kumaha akibat na. Anjeun kedah nawiskeun penjelasan saderhana ngeunaan jasa pamaréntah sareng sumberdaya anu didirikeun pikeun ngabantosan jalma-jalma, tapi Ogé ngobrol ngeunaan kumaha héséna pikeun jalma pikeun kaluar tina kamiskinan.

Nengetan pesen anu anjeun kirim

Hal-hal anu anjeun lakukeun, sapertos anu henteu anjeun lakukeun, ngirim pesen ka budak anjeun ngeunaan jalma anu hirup dina kamiskinan. Salaku conto, upami anjeun ngalangkungan pengemis tanpa kontak mata, anak anjeun tiasa nganggap yén tempat tinggal aya di handapeun anjeun. janten penting pikeun ngajelaskeun naha anjeun henteu masihan artos ka jalma asing di jalan.

Anjeun tiasa nyarios sapertos: “Kuring henteu mikeun artos ka jalma sabab kuring henteu yakin kumaha aranjeunna nyéépkeunana. Tapi kuring tiasa ngagaleuh aranjeunna tuangeun upami kuring ningali yén aranjeunna leres-leres meryogikeunana. " Atanapi, jelaskeun yén anjeun nyumbangkeun artos pikeun program anu ngabantosan anu teu gaduh bumi tuang tuang sareng tempat panyumputan kanggo cicing. Éta ogé penting pikeun nyingkahan ngirim pesen yén kerja keras teras-terasan nyegah kamiskinan. Upami anjeun nyarios sapertos, "Kuring kerja keras sahingga urang tiasa cicing di bumi anu saé," anak anjeun panginten anu jalma hirup dina kamiskinan mangrupikeun jalma anu teu daék digawé.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.