Kumaha carana nyingkahan karacunan tuangeun barudak

karacunan dahareun

Nalika ngeunaan tuangeun anjeun kedah ati-ati pisan henteu sangsara karacunan tuangeun utamina di murangkalih. Di dieu kami masihan anjeun sababaraha tips pikeun nyegah karacunan pangan pikeun nyingkahanana sareng naon waé gejala anu aya di barudak, upami aya.

Naon gejala karacunan tuangeun barudak?

Aranjeunna biasana gejala pisan umum anu tiasa lieur sareng sabab anu sanésna: seueul, utah, diare, kesang, muriang, lemah, nyeri sirah, keram, ngageter sareng nyeri otot. janten hese ngabedakeunana tina panyawat sanésna, sapertos virus lambung.

Upami éta mangrupikeun tuangeun anu ngaracun gejala bakal muncul ti dua jam saatos tuang tuang anu tercemar na nepi ka jam 48 saatos. Ieu biasana henteu kasus anu serius sareng biasana méréskeun nyalira, tapi dina kasus anu sanés anu langkung serius éta tiasa saminggu atanapi langkung.

Upami anjeun curiga yén murangkalih anjeun ngagaduhan karacunan tuang, bawa ka dokter, utamina upami aya muriang, supados aranjeunna tiasa ngalakukeun tés anu cocog sareng pangobatan anu pas dina unggal kaayaan.

Naha tiasa dilakukeun pikeun meringankeun gejala karacunan tuang murangkalih abdi?

Upami éta kasus anu hampang sareng diare sareng utah, pun anak anjeun kedah beristirahat sareng ngagentos cairan supados henteu garing dina awak. Pasihan anjeunna cai, henteu aya jus atanapi inuman karbonat anu tiasa ngajantenkeun anjeunna langkung parah, sareng henteu nginum obat nyalira. Hal normal nyaéta anu mimitina anjeun leungit atanapi ngirangan napsu sareng yén nalika anjeun raos langkung saé anjeun nampi deui tuang tuang. Idéalna nyaéta pikeun indit ngenalkeun katuangan sakedik-sakedik heunteu ngaluarkeun tuangeun lemak, anu gancang janten hadé pikeun ngabantosan anjeun cageur. Tapi upami anjeunna henteu gaduh napsu, tong maksakeun, tapi pastikeun anjeunna sok terhidrasi.

Sababaraha dokter nyarankeun solusi éléktrolit pikeun ngaganti uyah sareng mineral anu leungit. Upami gejala tetep aya, diperyogikeun pikeun dibawa ka dokter pediatrik.

ulah karacunan tuangeun

Kumaha carana nyingkahan karacunan tuangeun barudak?

Kami henteu tiasa ngajagaan barudak urang tina sadaya baktéri di dunya, tapi ku nuturkeun tips ieu urang tiasa seueur nyegah barudak ti karacunan tuang di bumi:

  • Salawasna ngumbah panangan anjeun kalayan saé sateuacan nanganan tuangeun. Penting pisan kanggo sadayana bersih di dapur supados henteu aya baktéri.
  • Ngumbah parabot, piring sareng alat ampuh pisan yén urang bade anggo.
  • Kagungan seueur awas pikeun anduk dapursabab mawa seueur mikroba sareng nyababkeun kontaminasi silang. Langkung saé nganggo kertas dapur anu tiasa dianggo sareng nyeuseuh anduk dapur sering.
  • Masak tuangeun sahenteuna 70ºC. Dina suhu ieu seueurna baktéri maot. Cegah tuangeun anjeunna katuangan atah atanapi henteu asak sapertos lauk, daging, atanapi endog.
  • Ngumbah buah sareng sayuran. Kami pikir yén ku henteu tuang mesék buah teu aya masalah, tapi urang tiasa ngontaminasi buahna sareng péso éta nyalira nalika urang mesék. Sayuran kedah dikumbah kalayan saé, bahkan urang tiasa nganggo disinféktan katuangan.
  • Pisahkeun kadaharan atah tina asak, ogé henteu nganggo pelat atanapi papan pondok anu parantos dianggo pikeun duanana sahingga baktéri henteu dikirimkeun.
  • Ngalenyepan tuangeun dina kulkas.
  • Tingali warna sareng bau tuangeun. Upami ngagaduhan bau atanapi warna anu anéh nalika mamang éta sok langkung saé miceun éta.
  • Entong ngantep tuangeun asak anu tetep dina suhu kamar. Éta mangrupikeun tempat beternak baktéri. Simpen aranjeunna dina kulkas pikeun nyingkahan ieu, sareng panaskeun kana maksimal nalika anjeun badé ngalayanan aranjeunna.
  • Entong masihan susu anak atanapi kéju anjeun henteu dipasteurisasi.
  • Entong ngomean deui tuangeun anu parantos dicairkeun. Upami henteu, anjeun bakal megatkeun ranté tiis.
  • Lalajo dina Tanggal kadaluarsana tina tuangeun, utamina dina usum panas.
  • Meakeun saos sareng endog atah gancang-gancang.
  • Upami anjeun ngarangkep tuangeun turutan pitunjuk bungkusan.
  • Bekukan lauk sateuacan dikonsumsi. Ku cara ieu urang bakal nyingkahan anisakis.

Kusabab émut ... urang moal tiasa ngajagi murangkalih urang tina sagala bahaya di dunya, tapi hayu urang pastikeun yén bumi sakumaha ati-ati pikeun nyegah karacunan tuang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.