Langkung rangkulan punten! Hayu conto Sakola St Patrick urang henteu sumebar

Pelukan

Bayangkeun yén anjeun badé ngantep murangkalih anjeun ka sakola énjing-énjing, sareng bayangkeun yén anjeun henteu nyandak aranjeunna ka salah sahiji pusat anu "kabuka" pikeun masarakat, dimana kolotna tiasa sacara bébas ngalebetkeun sareng miluan ... Mikir , mikir, éta masihan kuring pikeun ogé naros anjeun ngabayangkeun adegan ieu: pas budak awéwé dileupaskeun tina panangan anjeun, guruna bungkuk janten jangkung na, nampi anjeunna kalayan hangat sareng ngacung ka anjeun, nyarios lemes ka mojang alit nalika aranjeunna angkat ka kelas. Sareng sanajan anu terakhirna henteu tiasa sering, Leres éta sateuacan anu pangkolotna sumping ka réréncangan réncangna, aranjeunna nampi anjeunna kalayan rangkulan sareng kapercayaan. Anjeun tetep langkung tenang, pastikeun anjeun leres.

Sajauh ieu sadayana normal (naha anjeun satuju sareng kuring?). Anu sesah dibayangkeun nyaéta saatos jalma anu tanggung jawab pikeun Saint Patrick's School di Geelong (nagara Victoria / Australia), nyandak kaputusan pikeun nyaram rangkulan antara murid di pusat pendidikanna. Kuring nganggap hal éta nyaéta yén waktos sanés sanés waktos anu pas pikeun dirangkul, sareng henteu sadayana urang ngaraos raoseun nalika aya anu hoyong nangkeup kami; Nanging, nalika aya hormat sareng nampi jalma sanés, rangkulan ngagaduhan pangaruh terapi anu hébat pisan ka urang (kalebet murangkalih).

Sakumaha anjeun bayangkeun, berita éta nyababkeun kontropérsi, sabab sigana teu masuk akal jeung teu wajar pikeun "maréntahkeun" siswa pikeun diajar cara-cara sanés anu nunjukkeun kaasih sapertos sasalaman atanapi knuckle-bumping (leres?). Sareng kepala sekolah na negeskeun yén aturan éta parantos diinterpretasi, sabab saleresna henteu aya larangan simbut, tapi muridna didorong nyobian cara anu sanés. Pembenaran anu aranjeunna mendakan nyaéta "hormat ka rohangan pribadi".

Peluk2

Langkung rangkulan, punten!

Pelukan nyayogikeun stabilitas émosional sareng penting pisan dina hubungan pribadi: éta dianggap ngagaduhan épék panyembuhan ku ngaleupaskeun endorphins sareng oksitosin. Aranjeunna tiasa bersantai, nyingkahan sumbatan sareng ningkatkeun kapercayaan diri anu nampi. Pelukan pisan saderhana, jadi sapopoe, gampang pisan anu urang bahkan henteu mikirkeun pangaruh positip na.

Leres urang kedah ngijinkeun anu alit nyandak kaputusan ngeunaan iraha meunang rangkulan atanapi ciuman, sareng ieu mangrupikeun salah sahiji pilar dina pencegahan Nyiksa Sanggama Anak: Kéngingkeun budak awéwé sareng budak lalaki pikeun nyandak kaputusan ngeunaan awakna, sareng nolak upami aranjeunna henteu hoyong anu langkung caket ti anu diperyogikeun, atanapi noél aranjeunna. Kuring ngarti yén nalika sakola anu disebatkeun nyobian nyingkahan rangkulan, aranjeunna panginten sapertos naon jinis panyiksa; tapi ku ukuran éta aranjeunna ngan bakal ngagaduhan murangkalih anu lieur anu bakal tinggaleun satengah dina paméré rasa kaasih.

Peluk3

Éta henteu ngalarang, éta ngahambat, tapi pangaruhna sami.

Kepala sekolah mairan yén anjeunna henteu ngan ukur ngarujuk kana rangkulan antara murid, tapi ogé sareng déwasa (guru), kuring henteu ningali naha guru henteu tiasa ngarangkul murid anu sedih. Upami éta kajantenan, urang bakal kaget sabab urang parantos biasa mungkir kanyaah ka barudak, atanapi kusabab urang nganggap éta henteu pantes, tapi naha logis panginten yén murid kedah nyéépkeun sahenteuna lima jam sapoé tanpa nampi rangkulan sanajan aranjeunna meryogikeunna? Naha kanyataan yén anjeun guru teu cocog sareng nunjukkeun kaasih? naon aheng!

Pasti anjeun pikir "kumaha keterlaluan! Kuring bakal ngawartosan ka murangkalih abdi yén tangtosna aranjeunna tiasa neraskeun rangkulan! '; tapi tingali, kuring gaduh conto anu caket pisan dimana deukeutna guru ka murid (baca: aranjeunna resep pisan ka anjeunna anu nalika anjeunna aya di kantin sateuacan panto sakola dibuka, aranjeunna ngadamel bunderan di sakitar anjeunna pikeun ngawartosan anjeunna prihatin sareng ngupingkeun pangandika na), disangka ku sababaraha ibu sareng bapak, anu ngadu ka sutradara. Sareng ieu henteu kajantenan di Australia atanapi 60 taun ka pengker, tapi di nagara urang, sareng sataun katukang.

Ati-ati pisan pikeun henteu ngaganggu rasa sayang sareng nyiksa, sabab rangkulan anu saé kanggo saha waé (konsensual, tangtosna), tapi khususna budak lalaki sareng budak awéwé, anu kedah dikurilingan ku cinta. Sareng nalika kuring nganggo, naha kuring tiasa ngadamel salah sahiji rekomendasi terakhir? Peluk nalika batur ninggalkeun anjeun, rangkulan murangkalih anjeun, pasangan anjeun, kolot anjeun, babaturan anjeun,…; tapi di luhur sadayana, rangkulan nalika aranjeunna nyungkeun rangkulan: nangkeup budak awéwé anu lieur anu ngalaman mangsa nonoman, budak leutik anu parantos ngagorowok ka anjeun dina ambek sababaraha menit ka pengker sareng tobat memohon anjeun kaasih, ka saha waé anu kagungan dinten goréng, ...

Gambar - kainr, Caitlinator


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.