Média sosial henteu saé pisan pikeun barudak anjeun ... upami anjeun nganggo leres

jaringan sosial dina nonoman

Ampir unggal dinten aya berita ngeunaan cyberbullying dina berita éta. Ngagabungkeun ieu sareng kanyataan yén korban cyberbullying sering ngalaman akibat anu signifikan, sareng teu heran yén seuseueurna sepuh nyaruakeun média sosial sareng hal anu goréng pikeun barudak.

Sanaos penting pikeun sepuh pikeun menanamkeun kabiasaan séhat anu aya hubunganana sareng panggunaan média sosial, sapertos ngawatesan sareng ngendalikeun waktos dina internét, ogé penting pikeun mikawanoh yén média sosial sanés hal anu goréng upami dianggo saé.

Éta ngan ukur janten hal anu goréng nalika jalma-jalma nyalahgunakeun contona: ngaganggu, ngerakeun di tempat umum sareng nyebarkeun rumor. Nyatana, aya seueur manpaat pikeun nonoman ngagunakeun média sosial. Ieu cara utama nonoman anjeun Anjeun tiasa nguntungkeun tina ngagunakeun média sosial.

Nguatkeun silaturahim

Upami anjeun gaduh silaturahim dina jaringan sosial atanapi ngobrol dina WhatsApp, anjeun bakal terang yén silaturahim anu hébat tiasa leres-leres dijantenkeun nganggo alat anu saé. Silaturahmi mangrupikeun komponén konci dina kahirupan para nonoman, sareng upami aranjeunna ngagaduhan silaturahim anu séhat, aranjeunna bakal ditarima pikeun diri saha waé. Ieu ogé bakal ngajantenkeun aranjeunna karaos langkung nyambung kana dunya sakurilingna. Babaturan ogé tiasa janten pangaruh anu saé.

Ngagaduhan sahenteuna hiji silaturahim anu kuat tiasa jauh pisan pikeun nyegah pancegahan. Kanyataanna, bullies sering sasaran nonoman anu ngalamun atanapi terasing. Tapi nonoman anu ngagaduhan kelompok inti babaturan sering ngagaduhan lapisan panyalindungan bawaan tina bullying.

Nalika ngeunaan silaturahim sareng média sosial, langkung ti satengah nonoman yakin ieu ngabantosan aranjeunna ngagaduhan kahirupan sosial anu langkung saé.

Rarasaan kapencil ngirangan

Sanaos média sosial tiasa ngajantenkeun déwasa ngaraos langkung nyalira, sabalikna tiasa leres pikeun nonoman, salami aranjeunna ngagaduhan kabiasaan anu saé sareng henteu dikonci sadidinten nganggo telepon sélulér. Sanaos para nonoman gaduh rerencangan kirang langkung ti nonoman dasawarsa ka pengker, aranjeunna tetep rumaos kirang kasepian tibatan rakana. Aranjeunna ogé ngalaporkeun perasaan kirang terasing. Ieu aya hubunganana sareng pangaruh média sosial sareng téknologi dina kahirupan aranjeunna.

Nonoman mendakan kelompok pangrojong anu ngajantenkeun aranjeunna raos saé sareng ningkatkeun harga diri anu ngabantosan aranjeunna langkung caket sareng pendak sareng jalma énggal di luar média sosial. Salaku tambahan, individualitas anu ningkat ieu ngajantenkeun nonoman langkung aman dina silaturahim anu aya sareng ngirangan perasaan katiisan sacara umum. Ieu leres leres upami silaturahim éta séhat.

rumaja ngagunakeun telepon sélulér

Ayeuna, nonoman ngembangkeun kamampuan sosial anu langkung kuat dina bagian ageung kusabab panggunaan média sosial. Nalika téknologi janten bagian anu langkung penting dina kahirupan sapopoe, Kaahlian komunikasi online anu kuat penting. Ngaliwatan média sosial, nonoman diajar nganapigasi henteu ngan ukur situs média sosial tapi ogé metode komunikasi online anu sanésna. Pamustunganana, pangalaman ieu ngajantenkeun aranjeunna komunikator anu langkung saé dina dunya anu beuki digital.

Tautan sareng dukungan didamel

Dugi ka teu lami pisan, upami para nonoman resep kana hiji topik anu ganjil atanapi anu ngarobih saha aranjeunna salaku jalma, aranjeunna sering karaos dipinggirkeun sareng nyalira, utamina upami teu aya anu sanés sapertos aranjeunna di lingkungan caket na. Nanging, ku lahirna dunya online, para nonoman ayeuna tiasa nyambung sareng batur anu sami gaduh minat, kahoyong, sareng kaprihatinan. Salaku imbalanna, Konéksi ieu ngabantosan aranjeunna panginten divalidasi sareng aman dina diri aranjeunna.

Cara anu sanés milarian pangrojongna nyaéta ku komunitas online anu nawiskeun pangrojong pikeun masalah anu dialaman. Salaku conto, barudak anu berjuang sareng masalah sapertos kecanduan narkoba sareng karusuhan tuang ayeuna tiasa mendakan bantosan sareng pangrojong online tanpa ninggalkeun bumi.. Ieu ngabantosan pisan pikeun nonoman di komunitas alit atanapi padesaan anu sumberna tiasa terbatas.

Salaku tambahan, nonoman bunuh diri malah tiasa kéngingkeun aksés langsung kana pangrojong online kualitas pikeun ngatasi gangguan émosina.

Kulawarga Facebook

Éta tiasa dikedalkeun

Teu tiasa ditolak kanyataan yén téknologi digital mangrupikeun alat anu sampurna pikeun nyalurkeun kreativitas sareng ekspresi pribadi. Barudak ayeuna tiasa ngabagi bakatna dina rupa-rupa bidang. Naha anjeun resep nyanyi, nyerat, atanapi lakonan, anjeun tiasa ngabagi bakat ieu sareng dunya sakuriling anjeun. Malah budak anu resep kana pantun, nyiptakeun tren, atanapi proyek karajinan tiasa mendakan cara pikeun nganyatakeun diri ngalangkungan média sosial.

Nyayogikeun jalan ekspresi diri ieu penting pikeun nonoman. Nyatana, aya hubungan langsung antara éksprési diri sareng kapercayaan diri. Nalika barudak ditawarkeun cara pikeun otentik sareng leres ka dirina, aranjeunna kontén sareng saha aranjeunna sareng langkung bahagia sacara umum. Sabalikna, nalika aranjeunna henteu ngagaduhan seueur kasempetan pikeun nganyatakeun diri atanapi aranjeunna henteu terang jalma anu ngagaduhan karep atanapi minat anu sami, aranjeunna mimiti heran naha aya anu lepat sareng aranjeunna. Aranjeunna ogé naroskeun naha aranjeunna henteu sapertos batur ... sareng ieu tiasa mangaruhan harga diri sareng kamekaran pribadi.

Jaringan sosial mangrupikeun alat pikeun ngumpulkeun inpormasi

Jaringan sosial parantos janten sumber inpormasi sareng berita pikeun seueur nonoman. Sakali média sosial dimimitian, aranjeunna tiasa nuturkeun ampir saha waé anu gaduh akun média sosial. Ti pangarang favorit sareng atlit dugi ka selebriti, koki, nirlaba sareng majalah ... nonoman nyambung kana sagala rupa inpormasi.

Saolah-olah éta henteu cekap, aranjeunna ogé tiasa ngumpulkeun inpormasi ngeunaan masalah anu langsung mangaruhan aranjeunna atanapi babaturanana. Salaku conto, upami anjeun prihatin yén sobat tiasa ngagaduhan gangguan dahar atanapi kecanduan narkoba, anjeun tiasa ngumpulkeun inpormasi ngeunaan éta sareng diinpormasi kalayan inpormasi kualitas. Atanapi, upami aranjeunna hoyong langkung terang perkawis topik khusus sapertos.

Dina pengertian ieu, penting pisan pikeun aranjeunna nampi pendidikan téknologi anu saé supados aranjeunna terang kumaha nganapigasi kalayan aman sareng pamikiran kritis anu tetep.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.