Minggu ka-33 kakandungan

reuneuh olahraga ku bal

Anjeun gaduh sakedik kirang ti 2 bulan pikeun milari aranjeunna. Momen anu paling diantosan caket tapi hal-hal anu penting masih kénéh leungit; orok kedah nambihan beurat sareng pencét manteng terakhir. Ayeuna sapertos ukuran tina kol. Éta sakitar 44 inci jangkung sareng beuratna ampir 2 pon. Tulangna mimiti karasa; aranjeunna nampi kalsium anu diperyogikeun ngalangkungan plasénta.
Dina tahap ieu normal pikeun orok anjeun kirang gerak. Nanging, disarankeun janten waspada kana gerakanana. Upami anjeun perhatoskeun yén gerakan anjeun parantos turun, cobian tuang anu amis sareng ngagolér santai. Saatos sababaraha waktos normal pikeun orok ngalih. Kuncup rasa anjeun anu parantos dikembangkeun bakalan raos sadaya rasa anu aya dina cairan amniotik.

Kumaha parasaan kuring minggu ayeuna?

hamil ku nyeri tonggong

Minggu ieu sareng salajengna, paningkatan beurat awak bakal tetep sami. Anjeun kamungkinan bakal perhatoskeun langkung seueur pembengkakan dina bagéan awak anjeun salaku anjeun tiasa gaduh ingetan cairan.Sapertos dina unggal minggu, tetep terhidrasi kalayan saé sareng tuang diet anu rupa-rupa. Masak katuangan ogé, hindarkeun lauk atah sareng daging anu henteu asak. Entong inum inuman alkohol sareng entong ngaroko.
Dada terus nyiapkeun pikeun minuhan fungsina; tuang orok anu énggal. Puting, upami éta henteu acan, bakal langkung poék kusabab hormonna. Pigmentasi poék ngabantosan bayi anu énggal pikeun ningali puting sareng areola langkung saé. Jaga pentil anjeun supados dintenna tiasa leres fungsina. Upami anjeun ngagaduhan patarosan ngeunaan nyusuan, konsultasi ka bidan anjeun atanapi konsultan laktasi. Émut yén éta mangrupikeun pilihan anu pangsaéna pikeun orok anjeun sareng éta nyusu henteu kedah nyeri atanapi lami.
Mungkin minggu ieu sareng minggu-minggu ieu anjeun bakal langkung parah. Intisari bakal langkung beurat tibatan sateuacan. Naon deui, beurat orok dina awak anjeun tiasa mangaruhan saraf sciatic anjeun sareng tonggong handap. Anjeun tiasa ngalakukeun latihan anu sedeng pisan pikeun nguatkeun daérah anu kapangaruhan. Sareng upami nyeri janten teu tahan, pastina dokter kandungan anjeun tiasa resep resep anti radang sareng kakandungan.

Aya tés naon anu kedah dilakukeun?

Upami anjeun gaduh asuransi swasta éta mungkin parantos dilakukeun deui ultrasound minggu ayeuna. Upami anjeun dina jaminan sosial, anjeun bakal parantos ngagaduhan ultrasound pamungkas pakait sareng trimester katilu. Minggu-minggu ieu penting pikeun ngawas tingkat cairan amniotik.
Ogé, anjeun kedah ngalakukeun éta analisis panungtungan sateuacan pangiriman pikeun ngendalikeun anémia fisiologis kakandungan. Upami anjeun kéngingkeun jumlah beusi anu cukup dina minggu-minggu ieu, dosis beusi anjeun pasti bakal dua kali. Tanya dokter anjeun ngeunaan varian sanés pikeun beusi anu tiasa diinum; aya pil anu henteu konstipasi sareng anu nawiskeun jumlah beusi anu sami.
Ngarasakeun minggu-minggu terakhir anjeun kakandungan!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)