Mitos ngeunaan tuang nalika kakandungan (bagian ka dua)

senang kakandungan

Nalika kakandungan aya seueur mitos ngeunaan diet awéwé hamil. Sanaos diet Mediterania mangrupikeun norma sareng tuang kalayan bijaksana, penting pikeun ngajaga pancegahan anu tangtu.

Aya sababaraha inféksi dilahirkeun dina dahareun anu urang tiasa kaserang salami hirup urang bahkan henteu sadar yén urang parantos gering, kusabab gejalanna banal, sami sareng selesma umum. Masalahna nyaétaSababaraha panyakit ieu tiasa mangaruhan orok anu ngabentuk dina rahim urang. Hayu urang cobian netelakeun mamang wae sareng mitos ngeunaan éta.

toxoplasmosis

Éta mangrupikeun panyakit anu disababkeun ku protokol, toxoplasma gondii. Éta kaserang ku rupa-rupa mamalia, manuk sareng réptil sareng tiasa sumebar ka manusa ku kontak sareng sato anu katandangan, utamina ucing, atanapi ku ngonsumsi daging atanapi sayuran anu terkontaminasi.

Panular na nalika kakandungan tiasa nyababkeun malformasi orok.

Tindakan pancegahan:

  • Henteu aya hubunganana sareng ucing (utamina sareng tai na)
  • Entong tuang daging anu henteu asak atanapi atah
  • Ngumbah buah sareng sayuran kalayan saé pisan sateuacan tuang aranjeunna
  • Nganggo sarung kanggo tugas berkebun

diwangun-di

Mitos:

  • Anjeun henteu tiasa ngagaduhan sosis: Hungkul dilarang ngahakanana upami atah atanapi semi-atah, sapertos daging naon waé, upami éta asak atanapi asak upami éta tiasa didahar.
  • Upami anjeun beku, anjeun tiasa nyandak éta atah: Katirisan bumi henteu mastikeun karusakan protokol.
    Hésé ngahontal sareng ngajaga suhu anu pas pikeun ngancurkeun protokol dina beku bumi.
  • Upami éta ti Jabugo anjeun tiasa tuang ham: Panilitian henteu kasimpulan na aya saloba pembela sakumaha detractors tina panggunaan nalika kakandungan, Abdi nyaritakeun yén anjeun langkung saé tinggaleun engké.
  • Salad sareng sayuran anu dibungkus henteu kedah dikumbah: sayuran sareng salad rangkep henteu teras-teras dikumbah sakumaha diperyogikeun pikeun ngaleungitkeun toksoplasma. Langkung saé pikeun nyeuseuh aranjeunna.
  • Kontak sareng anjing ngirimkeun toksoplasmosis: Ngan ucing anu ngirimkeunana ku kontak. Éta mangrupikeun hiji-hijina spésiés sato anu sakali katépaan ngaleungitkeun toksoplasma sareng ngalaksanakeun najis. Sato anu sanésna, di sisi anu sanésna, tetep dina awakna, janten aranjeunna ngan ukur tiasa nginféksi upami dagingna didahar tanpa asak leres.

produk susu

Listeria

Éta mangrupikeun inféksi anu disababkeun ku tuang tuangeun anu kacemar baktéri Listeria monocytogenes. Bakteri ieu tahan pisan sareng sanggup bertahan dina kaayaan anu parah pisan. Untungna, panularna ka manusa rada langka.

Dina kasus sangsara inféksi nalika kakandungan, éta tiasa mangaruhan orok, nyababkeun malformations atanapi tatu neurologis.

Bakteri ieu aya dina cai sareng taneuh. Sayuran tiasa kacemar ku taneuh atanapi kandang anu dianggo salaku pupuk. Sato tiasa nyandak baktéri tanpa aya gejala sahingga ngotorkeun daging atanapi produk susu na.

Éta ogé dimungkinkeun pikeun tuangeun janten kacemar saatos diolah. Susu anu henteu dipasteurisasi (atah) atanapi tuangeun anu didamel nganggo jinis susu ieu, sapertos kéju, tiasa ngandung baktéri.

Waspada

Listeria ancur nalika pasteurisasi sareng masak.

Pancegahan pikeun ngahindarkeun panyebaran sami sareng anu disarankeun pikeun nyingkahan toksoplasmosis atanapi nyingkahan inféksi racun dahareun. Éta ogé penting pisan henteu nganggo susu atanapi produk susu anu henteu didamel sareng susu pasteurisasi.

Salawasna parios labél susu, upami éta henteu netepkeun yén éta parantos ngalaman prosés pasteurisasi, langkung saé henteu dikonsumsi.

Mitos:

Ngan kéju lemes anu tiasa ngirimkeun listeria: henteu leres, Susu naon waé anu didamel tina susu anu henteu acan dipasteurisasi tiasa ngirimkeunana.

lauk

Anisakis

Anisakis nyaéta parasit anu aya dina sistem pencernaan lauk.

Upami, saatos néwak lauk, aranjeunna henteu langsung dipentéskeun, parasit ninggali sistem pencernaan sareng ngotoran daging lauk. Nalika hiji jalma tuang lauk anu terkontaminasi aranjeunna sangsara inféksi sami sareng gastroenteritis. Pancegahan umum pikeun sadaya penduduk

Parasit maot ku beku dina -20ºC sareng ogé upami urang tunduh langkung ti 60ºC.

Waspada

  • Entong nyandak asin, ngaroko, acar, marino, carpaccio atanapi ceviche, upami teu acan disiapkeun ku lauk anu beku sateuacanna.
  • Masak langkung ti 60º sahenteuna 2 menit (dipanggang biasana henteu cekap).
  • Bekukan jam -20º sahenteuna 72 jam. Lauk beku jero disarankeun sabab digoréng awal di sagara luhur sareng kamungkinan parasit bakal salamet langkung handap.

Mitos:

  • Lauk sumebar toksoplasmosis: Lauk tiasa ngirimkeun anisakis sareng siap pisan urang tiasa ngaleungitkeun masalah.
  • Kami henteu tiasa tuang lauk pedang atanapi tuna: Lauk ageung ngumpulkeun teuing raksa dina dagingna. Kusabab kitu disarankeun pikeun ngirangan konsumsi sareng ngonsumsi langkung seueur lauk anu ukuranna langkung alit.

Kanggo langkung katenangan haté anjeun tiasa konsultasi ka brosur kalayan rekomendasi ti Kamentrian Kaséhatan, Urusan Sosial sareng Kesetaraan.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.