Naha anak kuring ngagorowok nalika nyarios

ngagorowok nyarios

Seueur indung anu setrés yén putra urang ngagorowok tibatan nyarios. Ieu lumrah di PAUD. Nanging, urang kedah niténan anjeunna, upami jeritan ieu mangrupikeun panggilan pikeun perhatosan, upami urang tiasa mendakan gangguan naon atanapi upami aya masalah nguping, anu tiasa samentawis.

Di dieu kami ngajelaskeun naha seueur budak lalaki sareng awéwé ngajerit nalika nyarios, alesan anu aya di tukangeun, kami bakal nyobian nganalisis éta sareng masihan anjeun sababaraha tips pikeun turunkeun sora anjeun. Tapi émut kana dasar dasarna: ieu budak, lain déwasa leutik.

Sababaraha patarosan awal ngeunaan kunaon anak anjeun tiasa ngajerit

ngagorowok nyarios

Kami parantos parantos netepkeun yén barudak mikir, ngaraos, sareng polah béda pisan sareng déwasa. Nuhun gusti! Sareng urang moal tiasa ngarepkeun aranjeunna kalakuan, mikir sareng ngaraos cara urang. Barudak spontan, ngabeledug, bageur, sengit, aranjeunna condong nyarios pisan sareng dina nada anu luhur.

Urang kedah nampi murangkalih urang sakumaha ayana, kalayan watek sareng kapribadianana. Anu kedah urang tiasa sareng tiasa lakukeun nyaéta, salaku ibu-ibu, angkat modeling sareng moderating éksprési émosina. Pikeun ieu aya bahan anu béda sareng hartosna anu tiasa ngalayanan anjeun. 

Upami teu aya gangguan atanapi sesah, normal pikeun anak anjeun ngajerit nalika nyarios kusabab parantos biasa ngagaduhan nada sora ieu, anu langkung luhur tibatan normal. Anjeun panginten parantos biasa kusabab di bumi anjeun nyarios kalayan nada anu luhur, volume tipi, lingkungan anu rame, tapi éta ogé tiasa kusabab umur atanapi kedah narik perhatian. Urang bakal nyarioskeun sadayana ieu di handap.

Alesan pikeun budak anu ngagorowok nalika nyarios

putra ngagorowok omongan

Salah sahiji alesan anu nyababkeun murangkalih nyarios ku ngagorowok panginten nyaéta umur. Di PAUD, dugi ka 6 taun umur, barudak henteu ngendalikeun nada sora anu dikedalkeun ku dirina. Aranjeunna ngagorowok kana naon waé anu narik perhatian aranjeunna, nyingsieunan aranjeunna, atanapi ngagumbirakeun aranjeunna. Parantos, antara umur 6 sareng 12, éksprési na dimodulasi sanajan aranjeunna masih dikawasa ku impulsiveness tina momen.

Upami anak anjeun nyéépkeun sababaraha jam dina a sakola dimana aya seueur noiseSalaku conto, kusabab aya seueur murid, anjeunna bakal biasa nyarios dina nada sora diluhur normal pikeun ngadangukeun dirina sorangan. Émut yén réréncangan sareng réréncanganana ogé. Hal anu sami kajadian upami nada sora anu luhur dianggo dina kulawarga.

Aya murangkalih anu peryogi meunang perhatian jalma déwasa ngaraos dipikacinta. Pikeun narik perhatian urang, sareng yén urang ngupingkeun aranjeunna, aranjeunna nganggo nada sora ieu, janten kami bakal ngawartosan aranjeunna henteu ngagorowok, sareng ku ieu kami nguatkeun deui tingkah laku ieu. Sareng urang ogé émut yén éta tiasa janten colokan lilin dina ceuli, anu ku révisi bakal direngsekeun.

Tip pikeun murangkalih anjeun nurunkeun nada sora

ngagorowok nyarios

Salah sahiji tip munggaran anu hoyong kami pasihkeun nyaéta pokuskeun sadaya perhatosan anjeun kana naon anu dicarioskeun ku anak anjeun nalika anjeunna nyarios. Eureun naon anu anjeun lakukeun sareng aktip ngadangukeun anjeunna. Ku cara éta anjeunna moal mendakan alesan ngagorowok ka anjeun. Pikeun ngirangan doronganna urang tiasa ngajarkeun anjeunna ngahargaan giliran nyarios. Yén urang sorangan kedah ngahargaan. Entong ngaganggu anjeunna nalika anjeunna nyarios.

Anak anjeun tiasa ngajerit nalika nyarios salaku réspon tina émosi anu henteu pikaresepeun sapertos hanjelu, timburu, setrés. Ngartos yén kusabab umur na, aranjeunna gaduh kirang kamampuan pikeun ngatur éta, janten éta cara pikeun ngaleupaskeun aranjeunna. Gawe sareng anjeunna bentuk sanésna nyalurkeun énergi ieu, tapi tanpa pareng nembongkeun aranjeunna. Maénkeun gim, kagiatan, atanapi latihan anu ngabantosan anjeunna modulasi tina kuatna sorana.

Sareng sanaos katingalina atra, upami anjeun henteu hoyong anak anjeun tetep ngagorowok nalika anjeunna nyarios, entong saluyu sareng jeritan aranjeunna kalayan langkung jejeritan. Teu aya gunana nyarios ulah ngagorowok ka kuring! lamun urang ngalakukeun éta kalayan nada sora anu luhur. Teu aya anu sapertos ujian tina nurani sareng nganalisis kumaha urang tiasa ningkatkeun sahingga tenang di bumi urang, sareng tangtosna, ngaleungitkeun hukuman atanapi ancaman lisan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.