Naha penting pisan pikeun barudak tuang sarapan sateuacan angkat ka sakola?

Kulawarga gaduh sarapan

Sarapan éta mangrupikeun tuangeun anu paling penting dina sadinten mangrupikeun pernyataan yén sadayana parantos nguping langkung ti sakali dina kahirupan aranjeunna. Tapi intina nyaéta, sing saha waé henteu nerapkeunana sareng ninggalkeun bumi unggal dinten tanpa nganggo sasarap pinuh. Tapi anu langkung pikahariwangeunana nyaéta aranjeunna murangkalih anu angkat ka kelas unggal dinten henteu nganggo sasarap bergizi.

Alesan naha penting pisan pikeun henteu ngaliwat tuangeun anu munggaran dina dinten éta aya dina kanyataan éta. Saatos nyéépkeun wengi tanpa nyandak nanaon, awak kedah nampi dosis tuangeun pikeun tiasa nyayogikeun énergi anu diperyogikeun. Upami ieu henteu kajantenan, awak narik kana cadangan anu disimpen na tiasa nyababkeun seueur masalah kaséhatan.

Barudak kedah tuang saé supados tiasa tampil unggal dinten

Ari barudakna pinuh ku kagiatanAranjeunna mimitina bakal nyéépkeun sababaraha jam nampi pelajaran sareng ilmu anyar. Salaku tambahan, barudak leutik nyéépkeun sapoé lumpat, ulin sareng rerencangan, ngalaksanakeun latihan fisik sareng sadaya kagiatan anu diperyogikeun ku sakola.

Kanggo anu alit pikeun tiasa ngalaksanakeun sagala kagunaan fisik sareng cimata, aranjeunna kedah ngagaduhan asupan kalori sareng nutrisi anu cekap supados henteu ngaganggu kaayaan fisikna. Kurangna nutrisi tiasa mangaruhan pangaruh kaséhatan pisan ti barudak.

Konsékuansi barudak ngaliwat sarapan

Salian mangaruhan kaséhatan fisikna, puasa sadidinten tiasa nyababkeun murangkalih masalah sareng kinerja kognitif anjeun:

Budak awéwé teu resep sarapan

  • Kurangna sabab énergi kasulitan tetep fokus, Janten aranjeunna bakal ngagaduhan langkung seueur masalah nalika sumping ka kelas sareng tiasa nahan inpormasi anu ditampi.
  • bété, Ngalangkungan sarapan bakal nyababkeun ambek, watek goréng, kacapean sareng sesah tetep aktip dina budak.
  • Kurangna tanaga, janten aranjeunna moal tiasa ngalaksanakeun kagiatan fisik normal di sakola. Salaku tambahan, éta bakal langkung sesah pikeun anjeunna pikeun gerak kalayan lincah sareng gerakanana bakal langkung raheut.

Pondokna, dahareun mangrupikeun bahan bakar anu urang sadayana peryogikeun nepi ka bisa hirup. Kusabab sadaya alesan ieu penting pisan anjeun ngabiasakeun murangkalih anjeun ngagaduhan sarapan unggal énjing.

Kumaha kedah sarapan barudak

Budak saré di kelas

Hidangan anu munggaran dina sadidinten kedahna nyertakeun nutrisi anu diperyogikeun supados murangkalih parantos siap ngamimitian dinten na. Kusabab kitu, sarapan kedahna ngagaduhan bagian tina séréal, anu sanés tina produk susu sareng akhirna buah. Upami murangkalih anjeun henteu khusus tuang atanapi henteu watek tuang sarapan, cara anu pangsaéna nyaéta ngahijikeun sadaya tuangeun. Nyiapkeun lemes anu diwangun ku sapotong buah, sagelas susu sareng gelas gandum anu digulung.

Barudak bakal ngagaduhan sasarap pinuh tapi ku cara anu langkung saderhana. Panginten upami anjeun nawiskeun anjeunna tiap-tiap kadaharan nyalira, anjeunna bakal bosen ngan ningali éta sareng nolak sadayana. Coba ulah nempatkeun teuing kuantitas ti dinten kahiji, sabab upami anak anjeun henteu watek tuang sarapan, tiasa waé anjeunna raoseun. Buka sakedik-sakedik, supados duanana murangkalih sareng awakna biasa ngabijilkeun tuangeun énjing.

Rupa-rupa ogé penting pikeun anu leutik, upami unggal dinten aranjeunna mendakan sarapan anu sami tiasa pisan aranjeunna nampik éta kusabab bosen. Mangga nyiapkeun sarapan anu lengkep pisan tanpa kudu ngahesekeun teuing diri anjeun, atanapi nyéépkeun waktos di dapur. Dina tautan ieu anjeun bakal mendakan pamendak anu béda-béda Sarapan pikeun barudak.

Janten conto pikeun murangkalih anjeun

Indung sareng putri nuju sasarap

Dina nutup, émut yén anjeun mangrupikeun kaca spion dimana barudak anjeun silih tingali unggal dinten. Upami anjeun hoyong murangkalih linggih dina méja sasarap sarapan, sareng anjeun bari ngopi bari lumpat bari nyiapkeun barang, naon pesen anu bakal anjeun kirimkeun ka aranjeunna?

Coba linggih di méja sareng murangkalih anjeun dina waktos sasarap, tuang roti sareng kopi anjeun sareng ngobrol sareng murangkalih anjeun. Pikirkeun éta éta bakal seueur jam dugi ka anjeun babarengan, momen-momen éta bakal ngabantosan anjeun ngamimitian dinten niténan kulawarga éndah anu anjeun ciptakeun. Ngarasakeun waktos tambahan éta, sanaos éta 15 menit unggal énjing.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.