Naon anu aranjeunna henteu acan ngawartosan ngeunaan postpartum

barang postpartum

Naon waé anu dicarioskeun, indung henteu sadayana rosa. Bagéan anu shadier henteu kéngingkeun pers anu saé sapertos sakedik perkawis na. Éta sababna dinten ayeuna kuring hoyong fokus dina sagala hal anu anjeun teu acan bébéja ngeunaan postpartum sahingga anjeun gaduh ekspektasi anu langkung réalistis sareng saluyu sareng kanyataan. Kusabab nalika sadayana nyarioskeun kaajaiban sareng anjeun henteu ngaraos perasaan sapertos kitu, anjeun pikir éta kalepatan anjeun atanapi anjeun ngalakukeun anu lepat. Sareng teu aya ti éta, seueur awéwé ngaraos resep sareng anjeun parantos waktosna langkung seueur terang ngeunaan postpartum.

Anjeun moal meryogikeun ngalangkungan sadaya hal ieu, sanaos sababaraha bakal sareng anjeun panginten panginten henteu acan ngupingkeunana. Nyaho aranjeunna bakal ngajantenkeun urang siap nalika waktuna parantos sumping, sareng ningali éta salaku hal anu normal. Salami 9 bulan kami nampi manusa anu sanés dina awak urang sareng ieu ngagaduhan akibat anu urang kedah terang. Hayu urang tingali naon hal-hal postpartum anu anjeun teu acan bébéja.

Hal postpartum anu aranjeunna henteu acan bébéja ka anjeun

  • Beuteung bakal tahan langkung lami tibatan anu anjeun bayangkeun. Kusabab seueur selebriti anu kaluar tina ngalahirkeun awak anu dipibanda sateuacanna, seueur awéwé anu henteu sadar yén beuteung anu hamil moal magis ngaleungit nalika ngalahirkeun. Sakumaha butuh 9 bulan pikeun ngagedéan pikeun nampung mahluk hirup, butuh waktu pikeun cageur sareng balik deui ka situs anjeun.
  • Kontraksi tiasa teras saatos pangiriman. Kami yakin kontraksi bakal ditungtungan ku kalahiran orok anjeun, tapi rahim tetep nyiptakeun aranjeunna kanggo balik deui ka kaayaan semula na. Éta lumangsung antara 24-48 jam saatos dikandung, sareng biasana aya hubunganana sareng nyusu, kumargi hormon sapertos oksitosin disékrésikeun anu nyababkeun kontraksi. Aranjeunna bakal angkat nyalira, anjeun henteu kedah hariwang.
  • Anjeun bakal kokotor pikeun sababaraha minggu. Awak urang masih seueur anu kedah diusir, naha anjeun parantos ngalahirkeun heunceut atanapi sesar. Aliran ieu katelah lokia, anu mangrupikeun campuran getih, lebu pinding uterus, sareng kaleuwihan cairan dihasilkeun. Éta bakal lepas ngeunaan 2-6 minggu, janten anjeun kedah nganggo kompres.
  • Tatu nyeri. Naha anjeun ngagaduhan épisiotomi atanapi sesar, anjeun moal langsung perhatoskeun nyeri na. Éta bakal saatos sababaraha dinten nalika anjeun perhatoskeun langkung nyeri. Pikeun cageur saageung mungkin saatos ngalahirkeun, tong sono tulisan na "Tip sareng trik kanggo ngubaran tapak lisah cesarean" y "Ieu kumaha cara miara titik-titik episiotomi."
  • Anjeun panginten kabocoran cikiih. Tekanan anu parantos dilakukeun dina otot Kegel anu tanggel waler pikeun ngadukung kandung kemih sareng organ panggul tiasa nyababkeun kabocoran cikiih. Aya latihan khusus pikeun ningkatkeun otot lanté panggul ieu sareng meunangkeun deui kakuatan.
  • Kulit sareng rambut anjeun bakal robih. Saatos kakandungan dimana kulit sareng rambut anjeun ngagenclang sapertos henteu kantos sateuacanna, turunna bakal dimimitian. Kakandungan nyababkeun rambut urang henteu murag sareng langkung bersinar, tapi saatos kakandungan sagala rupa anu henteu murag dina 9 bulan mimiti murag. Kulit anjeun ogé bakal janten langkung garing bari, dugi ka sadayana normal deui.

naon kajadian saatos postpartum

  • Nyusu teu saageung sigana. Éta henteu gampang sapertos disada dina kelas tiori, anu tiasa masihan anjeun perasaan yén anjeun salah ngalakukeun. Entong kantun tulisanana "Tips kanggo Nyusu Nyusu-Nyeri".
  • Ayunan. Hormon terus ngalakukeun tugasna saatos nganteurkeun, sareng ayunan suasana hati ngadadak normal. Balik tina ceurik dugi ka seuri sareng sabalikna.
  • Kacapean bakal janten sobat hébat anjeun. Salami sababaraha bulan kahiji anjeun bakal bobo pisan sareng anjeun bakal capé pisan. Orok anjeun meryogikeun perhatosan anjeun 24 jam sareng naon anu ngahasilkeun setrés hébat sareng kacapean brutal. Nyuhungkeun bantosan nalika anjeun meryogikeunana, sateuacan ngahontal kacapean anu parah.

Kusabab émut ... keibuan hébat tapi anjeun kedah ningali éta ku lampu sareng bayanganna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.