Naon fungsi huntu orok

orok

Huntu susu mangrupakeun konci pikeun kamekaran barudak, boh nalika aranjeunna kaluar sareng nalika aranjeunna murag. Seueur kolot gaduh seueur mamang ngeunaan prosés teething budakna.

Dina tulisan di handap ieu kami bakal ngabéréskeun sadaya mamang éta, ti saprak waos orok sumping nalika kedahna murag.

Dina sabaraha umur huntu orok némbongan

Sababaraha kolot anu terangeunana, tapi huntu orok mimiti ngabentuk pas janin aya dina jero rahim. Ti minggu ka genep kehamilan, huntu ieu mimiti kabentuk. Dina waktos kalahiran, huntu orok anu munggaran biasana kaluar sakitar umur 7 dugi 8 bulan.

Huntu anu mimiti muncul biasana aya di tengah bagian handap sareng ti dieu, sésana kaluar dugi anak ngahontal umur dua atanapi tilu taun. Nanging, bakal aya murangkalih anu langkung precocious nalika ngeunaan teething sareng anu sanés anu bakal langkung lami pikeun nempatkeun sadaya waos na.

Bahkan mungkin aya murangkalih anu nalika lahir parantos ngagaduhan huntu susu dina sungutna. Upami orok prematur, lumayan lumayan pikeun aranjeunna nyandak sakedik langkung lami tibatan normal pikeun ngabandungan huntu susu.

Gejala anu dialami ku orok saatos bitu huntu susu

Kedah diémutan yén bituna huntu susu mangrupikeun prosés anu nyerina, janten normal pikeun orok ceurik langkung ti diperyogikeun, salian ti langkung guligah. Saé orok tiasa ngegel naon-naon pikeun tiasa ngirangan ngarareunah sapertos kitu. Salain ti éta, aya séri gejala anu sanés anu anjeun kedah terang:

  • Bisa jadi aya orok anu muriang sakedik nalika némbongan huntu susu anu munggaran.
  • Gusi beuki ngairitasi na aranjeunna tiasa sangsara reddening aranjeunna.
  • Prosés na nyeri sahingga siklus bobo tiasa ngarobih na tuang kirang ti biasana.

Sakumaha anu parantos kami tuduhkeun sateuacanna, disarankan pikeun masihan anjeunna teher pikeun nenangkeun kanyeri. Upami sanaos kitu, murangkalihna raoseun pisan sareng sering nangis, disarankeun angkat ka dokter anak kanggo ngintun anjeunna sababaraha jinis gél atanapi krim khusus pikeun ngabantosan nyeri.

Fungsi huntu orok

Huntu orok langkung penting tibatan panginten jalma-jalma tiheula:

  • Mimiti, aranjeunna dasar sareng penting pikeun orok tiasa nyapek kadaharan anu béda-béda tanpa aya masalah. Hatur nuhun kana huntu orok, si alit tiasa ngalih tina diet cair ka anu padet.
  • Huntu orok ogé penting nalika orok mimiti ngucapkeun kecap-kecap mimiti ogé. Kurangna huntu susu atanapi posisi anu goréng sami, tiasa nyababkeun éta henteu kéngingkeun vokalna ogé ngagaduhan masalah anu tangtu anu aya hubunganana sareng fonétik.
  • Munculna huntu susu bakal ngabantosan tulang rahang tiasa dikembangkeun tanpa aya masalah.
  • Salah sahiji fungsi huntu orok anu penting pisan nyaéta nyegah masalah gigitan anu bakal datang. Huntu orok mangrupikeun hiji pituduh pikeun huntu permanén.

Perawatan huntu orok

Sanaos huntu orok samentawis, penting pikeun tiasa miara éta. Kabersihan huntu kedah dilakukeun ti mimiti. Sanaos orokna henteu acan gaduh waos, penting pikeun tiasa ngabersihkeun permén karét ku kasaangan beueus. Huntu orok ogé kedah diberesihan ku bantosan sepuh. Salami mangtaun-taun, murangkalih kedah ngabersihkeun waosna kalayan saé pisan pikeun nyingkahan masalah gigi di payun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.