Naon gejala kakandungan dina bulan kahiji

gejala kakandungan dina bulan kahiji

Sanaos seueur awéwé teu kaémutan, salami minggu-minggu kahiji, bahkan dina dinten-dinten munggaran, nyaéta nalika aranjeunna mimiti nunjukkeun gejala mimiti kakandungan. Triméter kahiji teu diragukeun anu paling sengit, nyaéta dimana awak ngalaman seueur parobihan sareng dimana fitur-fitur mimiti kakandungan mimiti diperhatoskeun.

Salila bulan kahiji dimungkinkeun pikeun perhatoskeun parobihan anu ngajantenkeun anjeun mikir yén kakandungan parantos aya. Najan kitu, anjeun teu kedah obsesi salaku salami seueur awéwé minggu tiasa ngaliwat tanpa perhatosan anu béda. Éta henteu hartosna yén aya anu lepat, éta ngan ukur ngeunaan mikanyaho sensasi yén pikeun sababaraha awéwé katingali pisan tapi pikeun anu sanésna henteu.

Gejala kakandungan dina bulan kahiji

Upami anjeun pikir anjeun reuneuh sareng anjeun terang salah sahiji gejala ieu, tingali dokter pikeun tés gancang-gancang. Penting pikeun nuturkeun kontrol médis anu ketat salami kakandungan, sahingga tiasa mastikeun yén pamekaranana hasil normal. Ieu mangrupikeun gejala kakandungan anu paling umum dina minggu mimiti kakandungan.

Dada lembut

Dada mangrupikeun bagian mimiti awak awéwé anu mimiti robih pas dibuahan. Ti mimiti mimiti, payu disiapkeun pikeun tuang orok, janten naékna ukuran sareng janten langkung peka. Gejala ieu sering lieur sareng ciri has nyeri haid, sabab payu ogé janten langkung sénsitip dina mangsa ieu.

Raheut manah

Seueul ogé biasana ngajantenkeun penampilan nalika minggu mimiti ngandung. Dina kaseueuran kasus aranjeunna bakal dibarengan ku utahhususna isuk-isuk. Sanaos seueur awéwé ngalangkungan kakandungan sadayana tanpa utah, nyeri beuteung sareng seueul sering pisan. Muntah biasana ngaleungit ku datangna trimester kadua, sanaos seueur awéwé ngalaman éta salami kakandungan tanpa aya kajadian anu teu normal.

Kacapean

Hal anu ogé has pisan nalika minggu mimiti kakandungan, anjeun tiasa ngaraos capé pisan, tanpa énergi sareng terus ngantuk. Kacapean henteu biasa ieu éta alatan kagiatan anyar anu lumangsung dina jero awak sahiji awéwé. Nyiptakeun rohangan pikeun kahirupan anyar, ngabantosan mahluk anyar ieu pikeun ngembangkeun sareng tuang nyalira supados tiasa tumuh, leres-leres nyapekeun pikeun calon ibu, sanaos jalma henteu terang naon anu kajantenan di jero dirina.

Panolakan pikeun sababaraha bau sareng rasa

Parobihan hormonal ngahasilkeun perobihan dina indera anu sanés, sapertos bau. Awéwé hamil sering ngembangkeun rasa bau anu sénsitip pisan, meunang nganggap bau anu tangtu kalayan intensitas anu teu biasa. Nya kitu ogé pikeun sababaraha tuangeun, utamina anu bau bau. Ieu mangrupikeun salah sahiji gejala kakandungan anu tiasa dideteksi sateuacanna, sabab mangrupikeun parobahan anu gedé.

Nyeri prémenstrual

Éta keluhan munggaran salami bulan kahiji kakandungan tiasa gampang bingung sareng gejala praméntal. Salila minggu-minggu mimiti kehamilan, biasa pisan karaos ngarareunah tangtu dina beuteung handap, nyeri hampang mirip sareng teu ngarareunah has tina haid.

Tampikan dadakan pikeun produk anu teu pikaresepeun nalika kakandungan

Awak manusa leres-leres wijaksana, upami anjeun ngupingkeunana kalayan alus sareng tumut kana akun sinyal anu dikirimkeun ka anjeun, anjeun bakal perhatoskeun kumaha éta awak anjeun sorangan anu ngingetkeun yén anjeun henteu kedah nyandak hal-hal anu tangtu. Nalika kakandungan, seueur awéwé ngaraosan ditolak dumadakan pikeun produk tertentu, sapertos inuman alkohol, bako, atanapi sababaraha katuangan anu tiasa ngabahayakeun orok.

Iraha badé ka dokter

Gejala mimitina sareng paling jelas tina kakandungan nyaéta henteuna haid. Nanging, tunda heula biasana teu dipalire sabab seueur awéwé gaduh masa henteu teratur sacara teratur, kecuali upami anjeun aktip milari kakandungan. Kusabab kitu, upami anjeun perhatoskeun salah sahiji gejala anu dijelaskeun sareng ogé ngagaduhan waktos tunduh dina haid, disarankeun anjeun nyandak tés kakandungan gancang-gancang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.