Naon prodromes kuli

prodrome buruh

Phew… kumaha héséna pikeun indung anyar pikeun ngadeteksi gejala persalinan. Malah leuwih hese jeung alarm palsu, kontraksi nu nyiapkeun rahim pikeun pangiriman saterusna sarta sakabeh arsenal nyeri jeung kasulitan nu loba awéwé sangsara salila 9 bulan. Diantarana aya prodrome buruh.

Dupi anjeun kantos ngadangu istilah ieu? prodrom kuli. Ieu undoubtedly kecap langka tur tradisional. Asalna tina basa Yunani, tina kecap "pródrmow", anu hartosna miheulaan hiji kajadian. Sareng hubunganna teras langkung atra: éta nyarioskeun gejala-gejala anu muncul saméméh ngalahirkeun. Tapi éta sanés ngeunaan gejala naon waé tapi ngeunaan sensasi khusus anu kedah ditaliti.

Prodromes Buruh: ngabejaan

nu prodrome buruh Aranjeunna penting dina kahirupan wanoja hamil sabab tiasa dianggo salaku waspada. Ieu ngeunaan tanda jeung gejala nu ngingetkeun yén waktu pangiriman geus deukeut. Hésé netepkeun pola tunggal pikeun ngajelaskeun tanda-tanda ieu sabab béda-béda ti awéwé ka awéwé. Panginten penting pikeun terang yén anu pangheulana sareng anu paling penting nyaéta gaduh catetan awak sorangan sareng indra kagenep anu ngingetkeun urang yén aya anu "béda" dina awak urang. A intuisi tangtu nu maksa urang jadi attentive kana awak atawa konsultasi dokter.

prodrome buruh

nu prodrome buruh aranjeunna bisa muncul sababaraha minggu saméméh atawa ngarasa aranjeunna ngan sababaraha jam saméméh pangiriman. Kadang-kadang jahiliah anu ngajadikeun awéwé teu ngadaptarkeun gejala ieu, utamana lamun sual pregnancies nu nyeri atanapi ngarareunah geus dirasakeun sapanjang 9 bulan. Dina kasus ieu, bangbarung nyeri tiasa pareum sareng ku sabab kitu gejala prodrome persalinan henteu dideteksi.

Anu paling atra nyaéta undoubtedly runtuyan kontraksi nu teu kuli tapi teu palsu boh. Kontraksi Braxton Hicks, ngeunaan nu urang geus diomongkeun dina kasempetan séjén. Éta kontraksi nyeri nu teu kuli sabab teu dilating cervix tapi dimimitian meta pikeun mupus eta. Bari kontraksi kuli anu rhythmic, kutang jeung sengit, maranéhanana has prodrome aranjeunna uncomfortable, aranjeunna henteu teratur sarta aranjeunna ngidinan cervix ngawitan soften guna blur sarta ngabalukarkeun dilation.

Saluareun doloers, naon anu bakal nulungan anjeun ngabedakeun antara prodromes kuli sarta kontraksi kuli nyaéta frékuénsi maranéhanana. Nalika aranjeunna némbongan sacara teratur, dua atanapi tilu kontraksi sengit anu lumangsung sakitar hiji menit unggal 10 menit anjeun nuju ngalahirkeun. Upami ieu henteu kajantenan, urang ngobrol ngeunaan tahap sateuacana ieu.

nyaho awak

Sanggeus kalahiran munggaran, leuwih gampang pikeun ngabedakeun hiji gejala ti nu sejen. Tapi mimitina parobahan naon waé mangrupikeun tanda alarem. Salah sahiji cara anjeun tiasa ngarékam naha éta waktos pangiriman atanapi prodrome buruh nyaeta nengetan cara nyeri nembongan. Dina hal ieu, spasms dirasakeun dina abdomén handap nu bisa sumebar ka wewengkon palangkangan. Tapi aya ogé variasi durasi saprak kontraksi ieu lepas antara 15 jeung 20 detik, nyaeta, aranjeunna pondok ti kontraksi kuli.

titik sejen tina hidayah uninga naon éta lamun mindahkeun awak anjeun sarta ngarobah posisi anjeun bakal aya bewara sababaraha relief, hal anu teu lumangsung lamun datang ka kontraksi kuli. Upami kitu prodrome buruhAranjeunna ngerem nalika istirahat atanapi ngarobih posisi. Tungtungna, geus ilahar pikeun kontraksi ieu pakait sareng gejala séjén kayaning leungitna colokan mukosa, softening tina cervix, nurunkeun abdomén jeung sensitipitas gede dina sababaraha kasus.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.