Kumaha Ngobrolkeun Barudak Anjeun Ngeunaan Perceraian

ngobrol sareng nonoman

Aya kolot anu kedah linggih sateuacan murangkalihna nyarioskeun naon éta cerai sareng kumaha éta bakal mangaruhan kulawarga. Aranjeunna kedah sacara ati-ati sareng lembut nunjukkeun ka murangkalihna yén Ibu sareng Bapa bakal lirén hirup babarengan sareng aranjeunna bakal ngalakukeun éta di bumi anu béda, tapi barudak bakal tiasa ningali éta sacara rutin. Penting pisan pikeun museurkeun inpormasi anu mana kadua kolotna silih asih sareng yén aranjeunna mikanyaah murangkalihna langkung ti anu sanés.

Cara anjeun nyarioskeun cerai bakal gumantung kana umur barudak sareng kamampuanna pikeun ngartos hal-hal anu parantos kajantenan, sanaos kedah diémutan sababaraha hal supados percakapan tiasa jelas sakumaha mungkin. Barudak kedah gaduh kabébasan lengkep pikeun naroskeun sagala aspek anu aranjeunna kedah jelaskeun dina benakna. 

Upami kolot henteu ngaraos diberdayakeun pikeun ngungkulan kaayaan éta, aranjeunna tiasa milari naséhat propésional pikeun tiasa milih inpormasi anu diperyogikeun pikeun masihan murangkalihna, tapi henteu dugi ka pikahariwangeun atanapi hariwang aranjeunna. Kadang-kadang kolot nalika aranjeunna lirén janten pasangan tiasa mimiti gaduh paséa anu tangtu sareng perlu, pikeun kahadéan barudak, milari panaséhat luar anu tiasa mendakan kasaimbangan dina komunikasi penting ieu.

Nalika dua jalma anu silih pikanyaah sareng ogé ngagaduhan murangkalih anu sami, éta tiasa kaayaan anu rumit. Barudak leutik sering mandiri sareng mikir (sareng ngaraos salah kana hal éta) yén kolotna bakal cerai kusabab aranjeunna. Kolot kedah ngabantosan barudak pikeun adaptasi sareng kanyataan cerai sareng ieu bakal dimimitian, ku komunikasi anu saé sareng ngajelaskeun persis naon anu dicontokeun.

Sareng anjeun ... naha anjeun bapa egaliter?

Dina raraga paguneman anu saé sareng murangkalih henteu ngaraos sieun atanapi henteu pasti, kedah diperhatoskeun sababaraha hal.

Tilu faktor pikeun barudak ngartos perceraian ogé

Aya tilu faktor anu ngabantosan barudak kumaha waé umur pikeun ngarobih sareng nyaluyukeun saatos cerai kolotna:

  • Ngagaduhan hubungan anu kuat sareng kadua sepuhna (sabisa-bisa sareng pun anak hoyong ngalaksanakeunana).
  • Yén kolot satuju kana gaya kolot (duanana kedah ngajaga kamampuan pikeun kolot budakna henteu paduli kaayaan pribadi anu aya di sakuriling aranjeunna).
  • Paparan minimal kana konflik. Barudak henteu kedah nyaksian naon waé konflik antara kolot.

Saleresna aya tilu poin anu rada sesah pikeun kahontal pikeun seueur kulawarga, utamina upami aya percanggahan atanapi hubungan anu goréng antara kolot. Tapi pikeun kapentingan barudak (anu henteu disalahkeun pikeun masalah jalma dewasa), penting pikeun akur supados barudak tiasa ngembangkeun sosial sareng émosional anu saé.

Ngamajukeun hubungan sareng kadua sepuh

Barudak, nalika nyarioskeun cerai, tiasa ngaraos yén ku cara anu pasti anjeunna kaleungitan hubungan bapak atanapi indung sareng nalika prosés réngsé, salah sahiji ti dua bakal pisah tina hirupna salamina. Aya tiasa seueur kaayaan anu tiasa ngajantenkeun murangkalih mikir yén teu aya anu bakal sami deui. Penting pikeun budak pikeun ngarti yén cerai sanés pamitan, éta ngan ukur transisi pikeun parobihan dina kahirupan saréréa, tapi éta mangrupikeun parobihan anu langkung saé, supados sadayana tiasa bagja sareng ngararasakeun kahirupan tanpa kedah nandangan hubungan toksik anu ngan ukur tiasa ngarusak émosional.

budak lalaki jeung bapa ngobrolkeun musibah di dunya

Salaku tambahan, kolotna bakal ngagaduhan kawajiban pikeun piara hubungan émosina nyalira sareng hormat hubunganana sareng sepuh anu sanés. Upami anjeun ngahinakeun indung bapa anu sanés di payuneun murangkalih anjeun, anjeun ngan ukur bakal mangaruhan hubungan dulur Sareng upami éta henteu cekap, anjeun bakal sacara tersirat nganyenyeri budak anjeun. Upami anjeun henteu akur sareng bapakna, émut ieu: anjeunna bakal salawasna janten bapakna.

Ajak parenting dina dua sisi

Nalika anjeun nyarios sareng murangkalih ngeunaan perceraian, anjeun kedah tetep terang sareng masalah anu henteu kompeten dina waktos éta. Entong nyarios hal-hal anu teu dipikaharti ku barudak di payuneun murangkalih anjeun, Kéngingkeun bantosan di luar upami peryogi, milari naséhat pikeun ngabantosan anjeun ngawangun hubungan anu saé sareng mantan pasangan anjeun sateuacan nyarios sareng murangkalih anjeun. Barudak anjeun kedah ningali di anjeun panutan, panutan anu terang naon anu dipikahoyongna sareng kumaha anjeunna hoyongkeun, sareng anu pangutamana, panutan hormat ka anu sanés (sanaos kaayaanana).

Dina hal ieu, pendidikan kolot janten anu pantess, ambéh aranjeunna sanggup mikir sareng ngutamakeun naon anu saleresna penting: murangkalihna. Sanés gelut, boh artos atanapi kakuatan ... anu leres-leres penting nyaéta kabagjaan barudak. Aranjeunna mahluk polos dina pangwangunan anu pantes sagala anu pangsaéna, sareng pikeun aranjeunna, perlu konsentrasi sadayana énergi pikeun ngahontal éta. Psikolog pasangan tiasa ngabantosan anjeun kéngingkeun interaksi anu saé sareng murangkalih sareng anjeun akur deui.

pasangan orok ngobrol

Teu aya konflik

Nalika anjeun nyarios sareng murangkalih, kedahna anjeun nyingkahan konflik sareng aranjeunna ningali anjeun sakumaha tenang-gancangna. Aranjeunna peryogi kalem anjeun, katenangan anjeun sareng di luhur sadayana, kapercayaan anjeun pikeun terang yén naon anu bakal kajadian sareng perceraian leres-leres mangrupikeun pilihan anu pangsaéna pikeun sadayana. Upami nalika anjeun nyarios sareng murangkalih anjeun perhatoskeun yén bakal aya konflik, anjeun kedah gaduh tanggel waler pikeun ngeureunkeunana sateuacan dimimitian. 

Upami anjeun mikir yén mungkin aya konflik nalika anjeun hoyong nyarios sareng murangkalih anjeun ngeunaan cerai (atanapi iraha waé deui), anjeun kedah nuturkeun tip ieu:

  • Batesan paguneman nalika anjeun nyarios ka murangkalih anjeun. Ngobrol sareng murangkalih, sanés séwang-séwangan.
  • Entong nganggo murangkalih anjeun nga-sms ka mantan anjeun.
  • Upami anjeun kedah nyarioskeun hal-hal sareng mantan anjeun anu tiasa dina diskusi, hal anu pangsaéna nyaéta ngobrolkeun hal éta ku cara anu henteu mangaruhan: email, buku catetan, WhatsApp, jst. Janten nalika anjeun nyarios ka murangkalih anjeun anjeun bakal parantos silih béjakeun bari henteu kedah ngabantah. Tapi tetepkeun sikap hormat sepanjang waktos!
  • Hormat waktu nalika kolot anu sanés ngobrol sareng murangkalih, hormat ogé privasi anu diperyogikeun ogé.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.