Cegah budak anjeun janten jalma narkis

gangguan dahar di nonoman

Janten bapa atanapi indung nonoman henteu gampang pisan, sareng khususna terang yén aya tahap egosentris yén aranjeunna janten leres-leres narkis. Ieu henteu hartosna yén aranjeunna kedah didiagnosis ku Narcissistic Personality Disorder, jauh ti éta! Nyatana, éta mangrupikeun fase samentawis nonoman, tapi upami anjeun henteu damel dina ngasuh kolot, éta bakal ngorotan ngalangkungan waktos.

Dina pengertian ieu, perlu pikeun kolot pikeun waspada ngeunaan ieu sareng terang kumaha ngadidik murangkalihna supados henteu janten jalma anu narcissistic. Upami anjeun ningali yén murangkalih budak anjeun sigana bakal langkung seueur deui dina waktosna sareng lebet kana tahap egosentris deui sapertos nalika anjeunna yuswa 2 taun ... maka éta penting pikeun anjeun tetep tips ieu dina émutan.

Katerangan alternatip

Remaja narsis anjeun bakal nganggap yén paripolah jalma séjén sok aya hubunganana sareng anjeunna. Salaku conto, upami rerencangan henteu nampi telepon anjeun, aranjeunna bakal mikir yén sobatna ambek tibatan mikir hal anu langkung logis sapertos aranjeunna sibuk. Anjeun tiasa ogé keukeuh guru sains na ngagantungkeun anjeunna kusabab anjeunna henteu resep anjeunna tibatan mikir, meureun, anjeunna kedah langkung nyobian.

Gadis rumaja mikir

Anjeun kedah naroskeun ka anjeunna ngeunaan cuaca: "Naha anjeun pikir éta hiji-hijina alesan kunaon sobat anjeun henteu nyauran anjeun deui?" Bantosan murangkalih anjeun ngartos yén dina kasimpulanana pasti aya alternatif atanapi kamungkinan anu sanés ... nyaéta aya penjelasan alternatip pikeun pamikiranana.

Akibatna henteu kedah janten harta banda

Upami konsékuansi tina tingkah laku goréng dina nonoman anjeun teras-terasan fokus kana barang-barangna, anjeunna bakal mikir yén harta banda matéri na anu paling penting dina kahirupan. Sanaos sakapeung aranjeunna ngawatesan kaistiméwaan sapertos waktos anjeunna nyéépkeun dina layar atanapi nyandak alat éléktronikna, anjeun kedah pastikeun anjeun ogé nganggo akibat anu sanés.

Cara séjén pikeun disiplin tiasa kalebet ngawatesan pangalaman sapertos nyegah anjeunna kaluar sareng babaturanana di akhir minggu. Anjeun ogé tiasa nambihan padamelan tambahan di bumi kusabab kalakuan goréng.

Ati-ati masihan seueur teuing barang pikeun diri anjeun

Upami anjeun henteu lirén masihan hal-hal pikeun murangkalih anjeun tiasa dimaksadkeun dina pikiran aranjeunna yén aranjeunna kalintang istiméwa di dunya. Anjeun tiasa ogé ngajantenkeun harga diri dumasar kana hal-hal sareng ieu kilo anu bakal anjeun nunjukkeun ka anu sanés. Anjeun kedah ngadidik murangkalih anjeun dumasar kana upaya nyegah aranjeunna janten materialistis.

Nyetél watesan naon anu anjeun pasihkeun ka murangkalih anjeun sareng ngingetkeun aranjeunna yén kahirupan sanés ngeunaan ningkatkeun statusna. Anjeun peryogi waktos sareng damel kana bakat bawaan anjeun pikeun hasil.

Batesan panggunaan alat éléktronik

Budak ngora anjeun tiasa terus dibom ku iklan dina tipi sareng Internét. Seueur iklan éta bakal nyobian ngayakinkeun yén anjeun kedah mésér produk tangtu supados diri katingali langkung saé tibatan jalma séjén. Pesen-pesen ieu tiasa nguatkeun yén anjeunna kedah fokus kana hal-hal dangkal supados bageur atanapi langkung saé tibatan anu sanés.

Saolah-olah éta henteu cekap, kaseueuran nonoman nyéépkeun seueur waktos dina média sosial. Naha nonoman anjeun kataji ku nyandak selfie anu sampurna atanapi ngadeuheus ngeunaan liburan kulawargana anu pang anyarna, média sosial tiasa dijantenkeun toko pikeun narsis na.

Kaseueuran nonoman nyéépkeun rata-rata salapan jam sadinten nganggo alat digital - ieu seueur teuing! Penting pikeun netepkeun aturan sareng watesan waktos panggunaan layar. Ajak anjeunna pikeun ilubiung dina kagiatan anu béda anu bakal ngabantosan anjeunna langkung saimbang.

Fokus kana usaha rumaja anjeun

Nalika nonoman anjeun skor kalayan saé dina tés, éta tiasa janten pikabitaeun pikeun anjeun muji anjeunna pikeun kapinteranna, tapi nyatana, puji anjeunna pikeun usaha anu parantos anjeunna tunjuk pikeun diajar sareng ngupayakeun nyandak tés anu saé. Upami anjeun ngawartosan anak anjeun yén aranjeunna alus dina hiji hal, tibatan nguatkeunana, anu bakal anjeun lakukeun nyaéta tuang ego anu parantos tumuh ... fokus kana usaha sareng henteu hasilna.

Dina hubungan ieu, anjeun kedah muji usaha supados anjeunna tiasa ngawangun karakter tibatan nyobian ngembang ego na. Ucapkeun hal-hal sapertos: "Kuring tiasa ngawartosan anjeun damel leres-leres", "Anjeun leres-leres usaha dina nada dinten ieu." Maka anjeunna bakal terang yén anjeun leres-leres ngahargaan usahanana tibatan prestasina.

Ngahibur barudak dina waktos ngantosan

Kegiatan pikeun gambaran diri anu saé

Éta tiasa ngawartosan anjeun yén baju desainer atanapi kalung anu saé ngajantenkeun aranjeunna raoseun ngeunaan dirina, tapi tong leres-leres ngantep harga diri anak anjeun dikontrol ku faktor luar. Bantosan murangkalih anjeun ngawangun pondasi anu séhat pikeun harga diri, Hayu anjeunna terang yén anjeunna masih tiasa ngaraos raoseun sanaos aya anu henteu leres.

Anjeun tiasa raoseun ngalakukeun hal-hal anu anjeun pikaresep tibatan gaduh barang ... upami anjeun resep piano, daptar pikeun pelajaran piano, hadir di klub permainan, jst. Nalika anjeun leres-leres ngaraos raoseun ngeunaan diri anjeun, anjeun bakal rumaos kirang dipaksa pikeun gumiwang ngeunaan prestasi anjeun ka batur.

Napelkeun tugas

Penting pikeun sadaya anggota rumah tangga nyumbang kana kulawarga, kalebet nonoman anjeun. Jaga anjeunna grounded ku nambihan tugas rumah tangga biasa ... anjeun pernah kedah mayar anjeunna pikeun ngalakukeun naon anjeunna ngahutang. ngadamel.

Tugas tiasa nyeuseuh piring, masak tuangeun pikeun sakulawarga, ngalakukeun padamelan umum di ... Nalika anjeun damel sadayana padamelan sareng padamelan akademik, maka teras waé anjeun bakal tiasa kéngingkeun samentawis hak istimewa anjeun.

Ngajarkeun stratégi ngatasi séhat

Permusuhan, kakejaman, sareng sombong sering timbul tina usaha rumaja pikeun nyumputkeun perasaan teu raoseun, sapertos sedih atanapi éra. Ajar rumaja anjeun ngagaduhan cara anu séhat pikeun ngungkulan rasa teu aman sareng parasaan henteu raoseun. Simpen jurnal nalika anjeun sedih atanapi Ngobrol ka babaturan nalika éraan tiasa ngabantosan anjeun pikeun ngungkulan émosi ku cara anu langkung séhat.

Ngawangkong ngeunaan émosi sering di bumi perlu. Bagikeun pangalaman anjeun ku kagagalan atanapi tampikan sareng godaan anu anjeun raoskeun pikeun nyalahkeun jalma séjén kana kasalahan anjeun nyalira. Jelaskeun ka murangkalih anjeun yén aya cara anu langkung séhat pikeun kaayaan kaayaan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.