Nyusu sareng bobo, tandem anu sampurna

Nyusuan

Éta susu ibu mangrupikeun kadaharan anu pangsaéna pikeun orok anjeun henteu diragukeun. Nyatana, Organisasi Kaséhatan Dunya nyarankeun ka nyusu eksklusif dugi umur 6 bulan sareng, dina kombinasi sareng katuangan anu sanés sahenteuna dugi ka dua taun. Tapi upami anjeun ibu anu nyusuan, anjeun panginten parantos kantos ngadangu ratusan kali yén "orok-orok tuangeun bobo langkung saé" sahingga indungna langkung istirahat.

Kuring henteu terang ngeunaan anjeun, tapi nalika kuring nyusuan murangkalih abdi, kuring bakal ngantuk yén dina langkung ti hiji kasempetan bakal ngusir kuring. Di sisi anu sanésna, orok ogé henteu luput tina perasaan sayah ieu. Pasti dina langkung ti hiji waktos orok anjeun bobo dina dada anjeun. Saterusna, Naon anu leres dina mitos ieu ngeunaan nyusu sareng bobo?

Susu payudara ngabantosan indung sareng orok bobo

Nyusuan

Leres, leres, sanaos mitos anu medar, sababaraha panilitian nunjukkeun éta Nyusuan langkung milih sésana orok sareng indungna. 

Bener yén orok anu disusui bangun langkung sering, tapi ieu sanés hartosna aranjeunna bobo langkung parah.  Bobo tanpa gangguan henteu hartosna bobo ogé. Perhatoskeun yén beuteung orok anjeun leutik pisan sareng yén susu ibu dicerna kalayan gampang pisan, maka perlu pikeun anjeunna hudang sababaraha kali nalika wengi, kanggo tuang sareng nyingkahan hipoglikemia.

Nyusu sering ningkatkeun sékrési prolaktin pikeun mastikeun produksi susu anu saé. Prolactin boga pangaruh santai pikeun indung sareng orok, ngamajukeun bobo pikeun duanana. Orok murag saré dina payu sareng gampang pikeun indung bobo deui. Prolactin ogé ningkatkeun kualitas bobo sahingga, sanaos aya ngahudang wengi, indung nyusu langkung istirahat.

Salaku tambahan, susu ibu ngarobih komposisi sadidinten. Dina tingkat wengi ningkatkeun L-Tryptophan, asam amino ésénsial pikeun bobo. Triptofan mangrupikeun prékursor zat sanés sapertos serotonin sareng melatonin. Sadayana kalibet dina nyayogikeun perasaan karaharjaan sareng ngatur siklus hudang-sare.

Nyusu sareng bobo, tandem anu sampurna

Orok nyusu murag saré di dinya.

Cocktail hormonal ieu anu parantos urang sebatkeun, babarengan sareng kontak kaki-ka-kulit kumargi nyeuseup payudara anu santai, jadikan nyusu sareng bobo, nyiptakeun tandem anu sampurna pikeun ngamajukeun pangwangunan orok anu leres. Salaku tambahan pikeun ngadukung duanana sésana sareng anjeun. Upami, salaku tambahan, anjeun latihan co-bobo, éta bakal langkung gampang pikeun anjeun nyusuan orok sareng neraskeun istirahat bari anjeun ngalakukeun éta sabab anjeun bakal nyalametkeun diri anjeun kedah bobo sareng bobo. 

Sakumaha anjeun tiasa tingali, nyusuan orok anjeun resep sésana duanana. Janten bersantai terasrasakeun. Kana waktosna, tuangeun bakal sumebar sareng murangkalih anjeun hiji dinten bakal disapih. Saterusna, anjeun bahkan bakal sono kana nembak wengi éta sareng awak leutik haneut anu milari anjeun dina privasi wengi. 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.