Orok kuring ngarayap deui

Ku dalapan bulan umur, orok mekar gancang sareng jelas. Dina sasih sateuacanna aranjeunna diajar angkat sirah, muter sareng linggih sorangan. Awak anjeun beuki seueur dikembangkeun pikeun kéngingkeun katerampilan énggal sareng mimiti gerak. Tahap ngorondang ngamimitian jaman anu pikaresepeun sakumaha héranna. Budak leutik ngembangkeun katerampilan motor kasar unggal dinten sahingga mimiti mendakan dunya, ngahontal obyék, nyepeng jati sareng prestasi anu sanés. Tapi henteu sadayana kajantenan sapertos anu diarepkeun: «orok kuring ngarayap deui«,« Orok abdi ngarayap dina hiji suku sareng ngarayap dina hiji sisi séjén ». Naha ngan aya hiji cara pikeun ngorondang?

Henteu sadayana orok ngagaduhan jinis anu sami dina ngorondang sareng dina individuality ieu ciri unggal orok muncul. Aya orok anu ngorondang ka tukang, anu sanés anu nempatkeun kakuatan langkung dina tanganna tibatan kana suku, anu sanés anu ngorondang satengahna antara ngarayap sareng linggih. Aya seueur varian na jalan naker.

Ciri ngorondang mundur

Ningali orok umur dalapan atanapi salapan bulan ngorondang payun mangrupikeun hal anu moal ngareuwaskeun sasaha. Paling-paling éta bakal hudang seuri nalika aranjeunna gancang pisan. Nanging, kadang henteu kajantenan nalika orok ngarayap ka tukang. Saolah-olah aya hal anu teu normal sareng kaprihatinan nembongan seueur sepuh. Ti éta dugi ka konsultasi sareng pediatrik aya léngkahna.

Orok ngarayap deui

Éta normal éta orok kuring ngarayap deui? Ngarayap deui Éta henteu nunjukkeun karusuhan, kasulitan atanapi jinis tunda motor naon waé. Éta ngan ukur prosés épolusi anu meryogikeun latihan. Aya orok anu sacara alami sareng intuitif terang kumaha nyorong diri ka tukang sareng ka hareup sareng ieu kumaha aranjeunna ngorondang ka payun. Dina kasus anu sanés, peryogi orok sababaraha waktos sareng prakték pikeun mendakan rahasia pikeun ngadorong diri maju.

Kana dugi ka éta orok ngarayap deui anjeunna bakal mendakan deui gerakanana sareng sakedik-sakedik diajar cara pikeun ngadorong diri ka hareup supados ngajaga kasaimbangan. Ku cara kieu, anjeun bakal nahan sikep anu sami sareng nalika ngorondang ka tukang tapi bakal tiasa maju ku ngalebetkeun koordinasi panangan sareng suku.

Ngawasaan ngorondang sanés tugas anu gampang. Orok dina prosés pamekaran motor sareng unggal dinten perjalanan kalebet akuisisi kaahlian anyar. Upami anjeun niténan orok, anjeun bakal ningali yén anjeunna kedah ngulang hal sababaraha kali, nyandak cocooan, toél obyék. Pengulangan ngamungkinkeun anjeun kéngingkeun pangalaman sareng ngorondang teu aya kacuali. Salami murangkalih tiasa ngalih kana lantai nganggo anggota badan, moal aya kasulitan.

Crawling kaulinan payun

Upami anjeun ngaraos yén anjeun orok ngarayap deui Sareng anjeun hoyong anjeunna ningkatkeun kamampuan ieu, aya sababaraha gim sareng latihan anu tiasa anjeun lebetkeun pikeun nguatkeun suku sareng ngamajukeun ngorondang ka hareup. Salah sahiji jus anu paling klasik nyaéta nempatkeun cocooan atanapi obyek anu dipikaresep ku jangkauan na tapi payuneun anjeunna supados anjeunna minat nyandak éta. Anjeun panginten henteu tiasa ngalakukeun éta dina cobian heula, tapi anu penting nyaéta anjeun bakal usaha pikeun ngalakukeun éta, ngamajukeun pangwangunan otot anu komprehensif.

Orok ngarayap deui

Anjeun ogé tiasa ngadamel campur leutik. Alternatipna nyaéta ngiringan anjeunna dina ngorondang na sareng nempatkeun leungeun anjeun kalayan lembut dina popok pikeun nyorong anjeunna ka payun. Pikeun ngalakukeun ieu, perlu ati-ati pisan sabab ideu na ngiringan anjeunna dina prosés tanpa maksa. Upami anjeun langkung resep anjeunna ngalakukeun éta nyalira, anjeun ogé tiasa nunjukkeun ka anjeunna naon Kuring ngarayap ka hareup Ngan lakukeun! Aya barudak anu resep nyonto sawawa maka téhnik ieu pikaresepeun dina sababaraha kasus.

Tulisan anu aya hubunganana:
Kumaha carana ngajar orok abdi leumpang

Saluareun gim sareng latihan, sing sabar, sakedik-sakedik orok anjeun bakal nguatkeun sakabeh awakna sareng bakal ngahontal ngorondang payun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.