Kadaharan anu dilarang dina laktasi

Kadaharan dina laktasi

Sababaraha pangan dilarang atanapi sakedik disarankeun dina laktasi. Ieu kusabab zat ngalirkeun ka orok ngaliwatan susu sarta bisa ngarugikeun aranjeunna dina sagala rupa cara. Ku jalan kitu, ASI téh mangrupa tuluyan tina kakandungan, sahenteuna sajauh gizi. Sadayana anu anjeun tuang salaku indung mangaruhan orok anjeun dina hiji cara atanapi anu sanés.

Ku alatan éta, penting pisan pikeun ngadalikeun kadaharan anu didahar nalika nyusoni, sabab ASI mangrupikeun kado pangsaéna anu anjeun tiasa masihan orok anjeun, tapi kadang-kadang tiasa janten kado racun. Hal anu dina kalolobaan kasus, éta sagemblengna involuntary alatan kabodoan. Upami anjeun nuju lactation pinuh sareng henteu terang naon anu dilarang, kami bakal langsung nyarioskeun ka anjeun sadayana.

Kadaharan anu dilarang dina laktasi

Sababaraha pangan bisa ngabalukarkeun colic dina orok, batur bisa ngarobah éta alatan konsentrasi kafein, sarta séjén bisa ngabalukarkeun breastfeeding jadi gagal. nalika lactating, orok nyoco susu anu dijieun ku awak indungna hatur nuhun kana cai sareng tuangeun anu anjeun tuang.

Kadaharan anu dina sababaraha kasus, tiasa nyayogikeun zat anu teu dipikahoyong sapertos kafein. Malah rasa anu kuat anu tiasa ngarobih rasa susu sareng akibatna, orok nampik éta. Di dieu kami ngabejaan Anjeun naon eta pangan anu dilarang dina laktasi.

Kadaharan sareng produk anu ngandung kafein

Ti mimiti, dipikanyaho yén kopi ngandung kafein sareng biasana dihindari boh nalika kakandungan sareng laktasi. Sanajan kitu, pangan séjén ogé nyadiakeun kafein nu bisa ngahontal orok ngaliwatan susu, kayaning coklat. Kafein ngaganggu orok, nyepetkeun anjeunna sapertos anjeun nalika anjeun gaduh kopi kanggo hudang. Tapi kalawan pangaruh leuwih, saprak sistem orok teuing immature pikeun assimilate cara nu sarua salaku sawawa. Hindarkeun produk anu ngandung kafein salami laktat.

Produk kalayan rasa anu kuat pisan sareng seungit

Rasa anu kuat ngarobih rasa susu payudara, nalika dugi ka orok, éta gaduh rasa anu teu pikaresepeun, teu aya anu biasa sareng anjeunna tiasa nampik. Ieu bisa ngabalukarkeun putus dina breastfeeding, hal teu dianjurkeun saprak ASI ngandung sakabéh gizi anu diperlukeun orok dina unggal momen mimiti ngembangkeun na.

Kadaharan atah

Résiko kaserang panyakit inféksi tina baktéri henteu leungit dina orok. Ku alatan éta, sanggeus kakandungan ogé teu dianjurkeun. dahar kadaharan atah anu berpotensi bahaya, sapertos sushi, carpaccio daging atanapi katuangan acar. Endog atah ogé henteu kedah dikonsumsi, contona dina meringues atanapi produk susu anu teu dipasteurisasi.

Inuman alkohol

Henteu serelek alkohol, ieu mangrupikeun hal anu kedah dibakar ku awéwé hamil atanapi lactating. Alkohol gancang asup kana ASI sareng dina ngan 30 menit jumlah alkohol anu sami tiasa ngumpul dina awak awéwé. Ku kituna, hiji sip anggur bisa ngahontal awak orok urang, kalayan sagala resiko nu diperlukeun.

Nu diolah

Jenis produk ieu, anu sanés tuangeun, henteu ngandung gizi anu tiasa masihan orok dina cara naon waé.
Nu diolah ngandung zat bahaya sapertos lemak jenuh, gula, kaleuwihan natrium sareng sagala jinis bahan kimia anu tiasa ngabahayakeun kamekaran orok. Salaku tambahan, aranjeunna tiasa ngaganggu produksi susu payudara, ku kituna disarankeun pikeun ngaleungitkeun aranjeunna tina diet pikeun nyegah komplikasi nalika laktasi.

Pondokna, éta ngeunaan nuturkeun diet anu variatif, saimbang sareng séhat. Kadaharan alami pinuh ku gizi anu ngabantosan orok anjeun tumbuh sareng mekar leres. Dahar nyatu bungbuahan sarta sayuran, protéin kualitas, lauk jeung daging lean, legumes jeung kacang. Ku kituna, anjeun bakal manggihan diri sehat sarta boga recovery hadé postpartum jeung orok anjeun bakal bisa tumuwuh dina Pace alus tur sagemblengna cageur.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.