Panyabab utama bunuh diri di nonoman

rumaja déprési

Rumaja mangrupikeun waktos anu sesah di mana awak jeung pikiran ngalaman parobahan gedé. Dina budak, barudak ngalaman sababaraha jinis nonoman, ngan ku henteu ngagaduhan masalah, atanapi henteu sadar ka aranjeunna, aranjeunna henteu ngagaduhan résiko bunuh diri anu sami sareng anu langkung sepuh. Nanging, urang kedah miara kaséhatan méntal barudak urang ti mimiti sareng henteu nalika kasép.

Nyaho alesan kunaon nonoman mutuskeun bunuh diri penting pikeun nyobaan nyegahna dina kasus anu bakal datang. Di nagara urang, bunuh diri mangrupikeun panyabab katilu pikeun maot diantara nonoman ti 15 dugi ka 29 taun. Sanaos henteu nyatakeun mayoritas maotna, sabab anu janten sababna kedah dipikaterang pikeun nyegah aranjeunna ka hareup. Cara anu paling sering dianggo, numutkeun ka kajian anu pang anyarnaAranjeunna parantos ngagantung, nyekek atanapi sesek dituturkeun ku luncat kana kakosongan.

Panyabab Utama Bunuh Diri diantara Barudak

Depresi

premanisme sareng bunuh diri

Es salah sahiji panyabab utama bunuh diri, sanés ngan ukur diantara anu ngora, tapi ogé di antara anu pangkolotna. Barudak ngora ogé tiasa kéngingkeunana. Déprési kedah dianggap salaku hal anu penting. Upami anak anjeun nyarios yén anjeunna depresi, ngupingkeun anjeunna. Sanés ngan ukur cara nyarios; anjeun panginten leres-leres déprési sareng peryogi bantosan. Patologi méntal ieu nyababkeun parasaan ekstrim sareng wates, sapertos asa sareng teu aya artos. Maranéhna nyaéta jalma ngora anu ngaraos yén dirina henteu berharga sareng yén aranjeunna henteu nyumbang nanaon di dunya ieu.

Salaku tambahan, faktor résiko nyaéta lingkungan domestik anu goréng. Premanisme anu kaalaman ku jalma seueur tiasa nyababkeun déprési. Upami aranjeunna rumaos kapencil di sakola atanapi di bumi, aranjeunna langkung cenderung déprési atanapi ngagaduhan pikiran sedih, anu tiasa nyababkeun nyalira sareng pamustunganana bunuh diri. Hayu anak anjeun terang unggal dinten yén anjeun aya pikeun anjeunna; yén anjeunna henteu nyalira di dunya sareng anjeunna salawasna tiasa ngandelkeun anjeun. Bantosan anjeunna sabisana sareng ngajak anjeunna ngabahas kasedihna sareng ahli propésional. Tapi hal anu paling penting nyaéta nepi ka titik awal kaayaan ieu sareng terang naon sababna.

Sangsara niup émosional anu kuat pisan

Aya kasus bunuh diri di jalma ngora tanpa masalah anu jelas, kalayan kahirupan anu bagja pisan, anu nyandak kahirupan sorangan ti hiji dinten dugi ka salajengna. Sangsara shock emosi anu parah atanapi kuciwa tiasa memicu kacenderungan bunuh diri upami anjeun henteu terang kumaha ngungkulan masalah ieu. Perhatosan romantis, panolakan ti batur anu diapresiasi atanapi kagagalan dina naon anu aranjeunna badé lakukeun, mangrupikeun kaayaan utami anu nyababkeun nonoman kana tindakan ekstrim sapertos bunuh diri.

Setrés

rumaja sareng déprési

Beuki seueur nonoman anu didiagnosa setrés, dina kaseueuran kasus tina kajian atanapi pamikiran négatip ngeunaan pikahareupeun aranjeunna. Gaduh harga diri anu rendah sareng teuing neken atanapi hariwang tiasa nempatkeun awak sareng pikiran dina kaayaan émosional anu seueur henteu terang kumaha kaluarna.. Anjeun kedah nyobian ngajar aranjeunna ti mimiti budak nepi ka ngarti perasaanna.

Dangukeun anak anjeun nalika anjeunna paling kesel. Anjeun tiasa ngagaduhan seueur beban dina sirah anjeun, anu tiasa sacara gampil ngakibatkeun kaayaan manic-depressive, ngarugikeun diri atanapi panggunaan zat narkotika pikeun nyobaan kaluar tina kaayaan éta.

Tulisan anu aya hubunganana:
Kumaha Ngabantosan Remaja Anu Setrés sareng Hariwang

obat

Gampang mésér ubar di nagara urang mangrupikeun masalah serius pikeun nonoman urang. Hal anu dimimitian salaku "ngan pikeun nyobaan" tiasa ditungtungan wakil na sesah dipiceun Diantara pikiran anu paling lemes Narkoba siga jalan anu gampang, tapi ngan ukur samentawis. Lila-lila pikiran bakal buruk jeung bisa ngakibatkeun bunuh diri.

Gangguan méntal

Akhirna, gangguan méntal tiasa nyababkeun nonoman urang pikeun bunuh diri. The nonoman anu ngagaduhan riwayat kulawarga ngeunaan masalah méntal atanapi anu ngalaman bunuh diri tina anggota kulawarga anu sanés, dina résiko langkung luhur ngabunuh diri. Anu nyababkeun di luhur tiasa nyababkeun gangguan jiwa anu langkung serius, sapertos skizofrenia paranoid, gangguan kapribadian sareng panyakit méntal anu sanés anu tiasa ngarobih kumaha dunya katarima.

Tulisan anu aya hubunganana:
Ngalatih kantétan sareng murangkalih rumaja.

Hal anu hésé pikeun bunuh diri nyaéta henteu gaduh sabab anu umum; upami aranjeunna ngagaduhan éta, éta sigana bakal direngsekeun ayeuna atanapi éta bakal kajadian sering teu sering. Upami anjeun jalma anu kantos ngagaduhan atanapi ngagaduhan pamikiran jinis ieu, nyuhungkeun bantosan. Ngobrol deui sareng anu anjeun percanten, sareng mundur. Émut; henteu paduli sabaraha awan di langit, panonpoé sok ngagurilep.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   ngabarakatak cenahna

    ngabarakatak XD

bool (leres)