Pentingna cai dina kaséhatan kulawarga

Katresna nginum cai murni di tengah kebon.

Nalika ngadidik murangkalih kabiasaan gaya hirup séhat, salah sahiji hal anu utami nyaéta tetep dihidrasi sacara leres, nyaéta nginum seueur cai.

Kaseueuran manusa sadar kana kabutuhan cai di planét sareng kaséhatanana nyalira, kumaha, naha pentingna rezeki ieu leres-leres dipikaterang? Ieu konci naha cai penting dina kaséhatan kulawarga.

Cai dina kaséhatan pribadi

Bersih, nyeuseuh teh bajuéta kabersihan pribadi… ieu mangrupikeun épisode sapopoé anu penting dina cai. Ti saprak budak, ibu-ibu ogé condong nempatkeun nilai cai dina kaséhatan. Penting pikeun cicing hidrasi, utamina nalika anjeun henteu séhat sacara fisik. Barudak leutik sering sukarela bolos nginum iraha waé, utamina kumargi aranjeunna ngeusian waktuna ku kaulinan. Dina akhir dinten, awak anjeun tiasa masihan aranjeunna hudang sareng hoyong nyungkeun cairan.

Manusa ampir sadayana cai. Kabutuhan nginum henteu diragukeun, kumargi awak urang moal tiasa fungsina tanpa éta. Cai penting pikeun dicerna, pikeun ngatur suhu awak atanapi pikeun mempermudah ngaleungitkeun racun. Henteu nginum nyababkeun ngarareunah serius. Aya seueur tuangeun anu ngandung cai. Nalika murangkalih nolak nginum, utamina nalika anjeunna masih keneh ngora pisan atanapi sacara khusus disusuan, anjeunna tiasa nampi cairan ieu ku cara anu sanés. Anak tiasa hidrasi hatur nuhun kana asupan tina bungbuahan atanapi sayuran.

Hirup anu séhat sareng pentingna cai minum

Orok mandi di bak ker.

Éta tiasa hésé pikeun orok atanapi murangkalih anu masih kénéh ngora pisan nginum cai anu cekap, boh kusabab henteu masihan nilai anu dipikagaduhna atanapi kusabab nyerna cairan ku tuangeun atanapi nyusu.

Unggal kulawarga kedah naékkeun nilai-nilai anu tangtu diit hirup séhat tur saimbang. Di luhur piramida titik konci nyaéta nginum cai anu cekap. Masing-masing anggota familia tujuan ieu kedah dilarapkeun. Beurang, cai leungit sareng sinyal haus anu dikirim ku awak mangrupikeun peringatan anu teu tiasa diémutan. Pikeun jalma déwasa ngajaga kulit anu séhat, ngora, hampang sareng gaduh penampilan anu sésana, langkung saé nginum antara liter sareng satengah dua cai unggal dinten. Kalayan barudak di handapeun umur 10 taun, ngadeukeutan liter sareng satengah cekap.

Awak kedah ngeusian persentase cai na kanggo fungsi rutin. Pendidikan dina kabiasaan gaya hirup séhat dina kulawarga nyirikeun pendidikan anu mimiti sareng konstan. Sawawa kedah janten conto pikeun barudak. Pikeun barudak boh déwasa, asupan cai anu henteu cekap hartosna kacapean langkung ageung, kurang konsentrasi kana tugas atanapi masalah mémori. Ku nginum jumlah anu pas, obesitas budak leutik sareng obesitas ogé dicegah. kaleuwihan beurat, hipertensi artéri dikawasa sareng tingkat antioksidan ningkat dina awéwé.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.