Pentingna terang gaya diajar

Barudak henteu sadayana diajar dina cara anu sami

Ayeuna di sakola aranjeunna nungtut diajar yén murangkalih kedah diajar tapi aranjeunna mopohokeun hal anu penting pisan: ngajarkeun kumaha diajar. Pikeun diajar, urang kedah terang kumaha diajar sareng ngainternalisasi ilmu anu kaala. Henteu janten masalah naon anu diajarkeun, Penting pisan pikeun ngarti yén pikeun diajar, anjeun kedah terang naon gaya diajar anjeun.

Henteu sami diajar ku nguping nalika langkung gampang diajar ku ningali, ogé henteu sami diajar ku ngamanipulasi nalika langkung hadé diajar ku diajar. Henteu sadayana murangkalih diajar sami sareng éta sababna henteu pantes pikeun mikir yén sadaya metodologi diajar sami pikeun sadaya murangkalih. Paduli naha éta mangrupikeun pedagogi tradisional atanapi alternatip.

Gaya diajar

Aya gaya diajar anu béda

Kaseueuran urang gaduh cara diajar anu pikaresep, nyaéta, cara diajar anu paling dipikaresep ku urang. Penting pisan pikeun anak anjeun diajar naon gaya diajar na sareng bentuk pangajian anu paling cocog sareng anjeunna supados aranjeunna langkung seueur diajar dina waktos anu pondok. Gaya diajar anu paling umum nyaéta:

  • Gaya auditor. Barudak anu paling diajar ku diajar bakal ngagaduhan gaya pembelajaran pendengaran. Ieu ngandung harti yén aranjeunna bakal diajar langkung saé upami aranjeunna diajar banter atanapi upami aranjeunna nyarioskeun perkawis anu parantos aranjeunna pelajari sareng batur. Strategi anu saé ogé pikeun ngarékam pelajaran nalika anjeun maca éta kalayan lantang teras maénkeun éta deui.
  • Gaya visual. Kalayan gaya visual barudak langkung diajar kalayan warna, ku catetan, sareng ku skéma gambar sareng diagram pikeun ngagambarkeun titik-titik konci. Gagasan paling émut ku skéma atanapi gambar anu warni.
  • Gaya kinestetik. Gaya kinestetik didasarkeun ku murangkalih diajar langkung ku manipulasi sareng ngalakukeun hal-hal. Tangan diperyogikeun pikeun diajar maka peran-peran atanapi ngawangun langkung épéktip pikeun diajar nganggo gaya diajar ieu.

Penting pikeun kolot sareng pendidik tumut kana yén gaya diajar ngamungkinkeun barudak ngagaduhan metode atanapi strategi anu béda pikeun diajar kontén anu khusus tapi aranjeunna henteu terang anu mana anu dominan, janten aranjeunna kedah nyobian cara diajar anu béda dugi aranjeunna mendakan kaluar. anjeun.

Meureun aya béda anu pikaresep atanapi kombinasi gaya, tapi anu penting janten jelas ngeunaan mana anu mana anu dominan dina diri anjeun. Henteu sadaya jalma diajar anu sami atanapi dina tingkat anu sami. Ieu mangrupikeun kanyataan anu urang sadayana terang, kusabab béda antara barudak dina hal diajar nyaéta hal anu parantos aya ... Aranjeunna diajar béda. Sanaos gaduh panjelasan anu sami, conto, kagiatan atanapi latihan anu sami.

Naha aya gaya diajar anu béda

Gaya diajar atanapi bédana mangrupikeun akibat tina seueur faktor anu ngalibatkeun budak lalaki atanapi budak awéwé. Genetika bisa jadi salah sahijina, sabab barudak anu asalna ti kolot anu cerdas sareng teraplikasi langkung ageung nuturkeun léngkahna.

Tapi aya ogé faktor sanés anu kedah diperhatoskeun, sapertos:

  • kabudayaan
  • Lingkungan sosial
  • Lingkungan kulawarga
  • Motivasi
  • Umur

Penting pisan pikeun gaya diajar dipertimbangkeun boh dina bagian propésional atikan, sapertos sepuh atanapi bahkan muridna nyalira. Kusabab merhatoskeun ieu, tindakan akademik sareng hasil anu langkung épéktip tiasa dihontal.

Didactics variabel pikeun diajar anu hadé

Kasalahan umum dilakukeun ku guru, pendidik, kolot sareng ibu nyaéta aranjeunna nyobian ngajar eusi ka budak lalaki sareng budak awéwé tanpa memperhatoskeun gaya pembelajaranana. Nyatana, di kelas, guru nyobian ngajar eusi akademik sami-sami ka sadayana, nyaéta, dina cara anu sami.

Ieu kasalahan kusabab henteu sadaya murid diajar dina cara anu sami, sareng ngan ukur ngamangfaatkeun gaya diajar anu béda-béda anu tiasa diajarkeun kalayan leres. Tapi kumaha adaptasi konténna sareng sadaya gaya diajar murid? Éta saderhana ngagunakeun sumber pendidikan anu béda sahingga sadayana tiasa ngagaduhan fasilitas.

Ieu ngandung hartos yén jejer poko, salaku conto, kedah dideukeutan (duanana di bumi boh di sakola) kalayan variabel didaktik. Ngubaran eusi akademik ku sababaraha cara anu béda sahingga sadaya murid tiasa ngaidentipikasi dirina dina salah sahiji waé sareng diajar ku cara ieu, eusi dina cara anu bermakna.

Konsép mandiri

Konsép diri sareng ogé gaya diajar raket. Kusabab pikeun ngagaduhan motivasi anu saé dina pangajaran anjeun ogé kedah tumut kana akun yén anjeun sanggup ngahontal éta, sareng pikeun ieu perlu ngagaduhan konsép anu hadé pikeun nyalira.

Upami éta, maka prosés aktip ningkat, Upami anjeun ngagaduhan konsép anu goréng pikeun diri, murid bakal mikir yén anjeunna henteu sanggup ngalakukeun éta kalayan saé atanapi pikeun diajar éta atanapi upami anjeunna ngalakukeun, éta nasib na sanés kamampuanna nyalira anu ngamungkinkeun hasil anu saé.

Sajaba ti éta, diajar aktip jauh langkung ngamotivasi sareng épéktip tibatan diajar pasip. Barudak sareng nonoman kedah ngaraos kalibet dina diajar janten aktip sareng ngarah langkung hadé nahan sadaya inpormasi. Pasipitas dina pangajaran ngan ukur bakal ngajantenkeun murid ngaraos bosen, henteu motivasi, sareng naon anu langkung parah, aranjeunna henteu ngaraos sanggup ngahontal cita-cita nyalira.

Murid babarengan langkung saé

Anjeun kedah ngajarkeun muridna sacara béda

Éta peryogi éta stimulus diajar henteu dianggo salaku alat pikeun ngabagi muridNyatana, kombinasi gaya diperyogikeun pikeun ningkatkeun keragaman sareng toléransi diantara murid. Masing-masing gaduh wirahma sareng gaya séwang-séwangan sareng sadayana sami-sami hormat sareng kagum.

Kecerdasan mangrupikeun saperangkat kamampuan anu ngamungkinkeun urang pikeun méréskeun masalah sareng numutkeun ka Howard Gardner teu aya hiji, dua atanapi tilu gaya diajar, tapi teu aya anu kirang 8 jinis kamampuan hébat atanapi kapinteran gumantung kana kontéks dimana éta lumangsung. Intél:

  • Linguistik
  • Logika matématika
  • Kopral-kinestetik
  • musik
  • Spasi
  • Naturalis
  • Interpersonal
  • intrapersonal

Ku ngartos pentingna gaya diajar sareng kumaha barudak sareng nonoman urang diajar, bakal langkung gampang ngajar aranjeunna cara-cara anu aya pikeun ngahontal teu ngan ukur hasil akademik anu saé tapi ogé pikeun ngahontal éta cinta intrinsik pikeun diajar.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)