Landau refleks

orok nyanghareupan handap dina ranjang

Refleks Landau mangrupikeun refleks sekundér anu muncul sakitar bulan kaopat kahirupan orok sareng henteunana tiasa janten indikasi kalemahan motor atanapi kamekaran mental anu langkung laun. Refleks primér sareng sekundér mangrupikeun réspon teu disadari tina awak anu tiasa mariksa upami kamekaran orok normal.. Refleks primér nyaéta jalma anu orok dilahirkeun, sareng anu sekundér, anu muncul sapanjang kahirupan budak.

Diantara refleks sekundér nyaéta refleks Landau, anu muncul kira-kira umur 4 bulan sareng ngaleungit sakitar 12 bulan. Refleks ieu tiasa ditingali nalika orok ditempatkeun ka handap. kalawan beuteung dina leungeun urang. Dina kaayaan ieu, tinimbang turun ku gravitasi, orok tenses awak, manjang kalapa jeung suku jeung raises sirah ka hareup jeung néangan rujukan visual. Lamun perhatikeun yén orok Anjeun lacks refleks ieu, kontak pediatrician Anjeun pikeun evaluasi ditangtoskeun.

Naon refleks Landau?

orok nyanghareupan handap dina lantai

Refleks Landau mangrupikeun salah sahiji seueur refleks anu tiasa ditingali dina sababaraha bulan mimiti kahirupan orok. Refleks ieu nunjukkeun yén sistem saraf berpungsi éfisién.. Sapertos refleks anu sanés, refleks Landau mangrupikeun réspon anu teu dihaja pikeun stimulus. Anu ngeunteung Aranjeunna tindakan nurut naluri awak urang. Urang mawa eta dina DNA urang, sabab fungsi utama maranéhanana nyaéta pikeun ngidinan urang adaptasi jeung lingkungan nu lingku urang jeung nu urang berinteraksi.

Aya refleks primér anu urang dilahirkeun, kayaning yawning, sneezing, atawa blinking. Tapi aya ogé refleksnya sekundér, nyaéta anu urang diajar dina kahirupan urang. Salah sahijina nyaéta refleks Landau, anu némbongan salila bulan kaopat hirup jeung terus nepi ka kira 2 taun umur, sanajan bisa ngaleungit saméméh umur ieu. Nalika orok ngembangkeun gerakan sukarela sareng sadar, refleks ieu janten kirang katingali.

Kumaha refleks Landau dievaluasi?

Pikeun meunteun éta, orok disimpen dina posisi véntral (beungeut ka handap) dina panangan, ngabentuk sudut katuhu sareng panangan. Anjeun oge bisa iklas anjeunna dina beuteung di lantai dina simbut, atawa dina ranjang-Na. Orok kudu ngalempengkeun awak jeung ngangkat anggota awak jeung sirah, rada ngabengkokkeun tuur jeung siku. Naon orok nyoba ngalakukeun kalawan lampah ieu téh counteract pangaruh gravitasi, bari ngarepkeun manggihan titik gravitasi. Kalawan aksi ieu anak avoids sesak napas nalika anjeunna nyanghareupan handap, sarta ogé prepares dirina pikeun gerakan ngarayap.

Dianjurkeun yén evaluasi ieu dilaksanakeun ku pediatrician orok urang.. Kahiji, sabab anjeun bakal bisa hadé ngadeteksi respon orok urang. Jeung kadua, sabab lamun ngalakukeun hal eta di imah, Anjeun bisa jadi teu ngadalikeun gerakan orok urang, sarta ngabogaan panangan nu teu aya gunana ti nyekel orok, éta bisa ragrag atawa ngalaman sababaraha gerakan dadakan atawa inopportune. Ku sabab kitu, leuwih sae pikeun ngalakukeun tés dina lingkungan anu dikontrol ku konsultasi médis.

Naon hartina henteuna refleks Landau?

Kumaha ngabantosan orok ku alergi

Henteuna réspon ieu tiasa nunjukkeun kalemahan motor. ku orok, sarta eta bakal diperlukeun pikeun latihan ngembangkeun motor maranéhanana sasuai. Éta ogé tiasa nunjukkeun a maturation nyangsang méntal. Ku kituna éta pangalusna pikeun salawasna turutan saran ti pediatrician Anjeun. Evaluasi murangkalih henteu ngan ukur ngabéjaan ayana refleks, tapi ogé palaksanaanna, sanaos éta henteu sacara sukarela. Upami refleks anu dipiharep henteu muncul, éta tiasa nunjukkeun sababaraha jinis kakurangan motor atanapi mental, sapertos anu disebatkeun di luhur.

Gantina, lamun gerakna lemah, bisa jadi gejala kelemahan otot. Lamun, di sisi séjén, gerakan téh ekstrim, bisa jadi hasil tina sindrom ditarikna. Lamun cerminan anjeun asimétri, nyaeta, lamun teu mindahkeun dua bagian awak sarua, éta bisa jadi tanda tatu clavicular, diantara kamungkinan séjén. 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.